Το καλωσόρισμα του Ιωαννίδη στον Μπακασέτα (vid)

Το καλωσόρισμα του Ιωαννίδη στον Μπακασέτα (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:11 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 23.01.2024

Ο Φώτης Ιωαννίδης καλωσόρισε με μία αγκαλιά τον Τάσο Μπακασέτα στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί.

Ο Τάσος Μπακασέτας με τον Φώτη Ιωαννίδη θα γίνουν αχώριστοι και στον Παναθηναϊκό, μετά την Εθνική Ελλάδας. 

Ο Μπακασέτας είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού από την Δευτέρα (22/1), με την πράσινη ΠΑΕ να κινείται στους ρυθμούς του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας τις τελευταίες ώρες. 

Ο 30χρονος αρχηγός της Εθνικής Ομάδας έχει υπογράψει με τον Παναθηναϊκό απ’ την περασμένη Τρίτη (16/1) ένα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές πάνω από τα 1,5 εκατ. ευρώ και πολύ υψηλά μπόνους), ενώ η Τραμπζονσπόρ θα πληρωθεί 1,2 εκατομμύρια ευρώ για την «άμεση» μεταγραφή του Μπακασέτα.

Ο Μπακασέτας αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ στη βαριά ήττα με 5-1 από τη Γαλατασαράι το βράδυ της Κυριακής (21/1). 

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/1) με τους νέους του συμπαίκτες του στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί, ενώ επίσης και με τον πολύ καλό του φίλο Φώτη Ιωαννίδη. 

Μπακασέτας και Ιωαννίδης συναντήθηκαν για πρώτη φορά ως συμπαίκτες. Μάλιστα τα social media της ΠΑΕ δεν παρέλειψαν να απαθανατίσουν την συγκεκριμένη στιγμή και να την ανεβάσουν στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

Μπακασέτας: «Στον Παναθηναϊκό βλέπω προοπτική και με εξιτάρει»

Ο Τάσος Μπακασέτας εξήγησε τους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό και δεν συνέχισε στο εξωτερικό, ανάλυσε την προσέγγιση που δέχτηκε και στην επιθυμία του να διεκδικήσει πολλούς τίτλους με την πράσινη φανέλα.

«Θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά με τον Παναθηναϊκό που έζησα όσο ήμουν στην Ελλάδα, με τον Παναθηναϊκό που συνεργάζομαι τώρα. Βλέπω μία μεγάλη προοπτική, αυτό είναι οφθαλμοφανές. Όταν βλέπω ομάδες με προοπτική, με εξιτάρει και μου αρέσει. Γιατί μου αρέσει να ψάχνω τη βελτίωση. Βλέπω μία ομάδα που σε λίγα χρόνια θα έχει το δικό της γήπεδο, να ανανεώνεται και να βγάζει υγεία» δήλωσε ο Μπακασέτας στο PAO TV.

Αναφορικά με το πότε αποφάσισε να ενταχτεί στο Τριφύλλι, ο Μπακασέτας ανέφερε: «Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, μέσα σε 2-3 μέρες με την πρόταση και τα λοιπά. Μετά άρχισα να το σκέφτομαι. Όταν μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός σου δείχνει πόσο σε θέλει στο ρόστερ της και σχεδιάζει πράγματα γύρω από εσένα, δεν μπορεί να σε αφήνει αδιάφορο. Το κλειδί ήταν όλη η προσέγγιση και ήρθα στην ομάδα που με ήθελε περισσότερο από κάθε άλλη. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα».

Η μεταγραφή του Μπακασέτα «σηκώθηκε» πολύ επικοινωνιακά και ο κόσμος έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Εκείνος δεν μοιάζει να φοβάται: «Δεν είμαι στη φάση που οι προσδοκίες με φορτώνουν με άγχος. Είναι λογικό οι οπαδοί να έχουν προσδοκίες και να περιμένουν πράγματα από μένα. Αλλά εγώ είμαι ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού μου. Αν θες να είσαι σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να διαχειρίζεσαι τέτοιες καταστάσεις και να μην λυγίζεις από την πίεση. Θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές, αλλά έτσι είναι ο πρωταθλητισμός».

Ο Μπακασέτας έχει πανηγυρίσει τίτλους, αλλά δεν έχει διάρκεια στον πρωταθλητισμό. Την οποία επιθυμεί να βρει στο «Γεώργιος Καλαφάτης»: «Θέλω να υπάρχει διάρκεια στον πρωταθλητισμό. Αυτό μου έλειψε. Στην Τράμπζονσπορ πήραμε το πρωτάθλημα μια χρονιά και μετά τις άλλες χρονιές, κάπου το χάναμε. Αυτό έχει να κάνει με τα πάντα. Εγώ θέλω να είμαι στον Παναθηναϊκό και να έχουμε διάρκεια στον πρωταθλητισμό, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Να παίζουμε κάθε χρόνο και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».