Παναθηναϊκός: Η δημιουργική ασάφεια του Φατίχ Τερίμ για την ενδεκάδα

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Παναθηναϊκός: Η δημιουργική ασάφεια του Φατίχ Τερίμ για την ενδεκάδα

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:03 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 10.01.2024

Ο Φατίχ Τερίμ προετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων στην καριέρα του, όμως ο σχεδιασμός του για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό έχει πάρα πολλές εκκρεμότητες.

Νέα ήθη και έθιμα έχει φέρει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» ο Φατίχ Τερίμ. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού διανυκτέρευσαν σπίτια τους και παρουσιάστηκαν σε ξενοδοχείο της Αθήνας, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εκεί που τους περίμενε ο Τούρκος προπονητής για να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για την αποψινή (10/1, 21:30) αναμέτρηση στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Τερίμ και το επιτελείο του έχουν αναλύσει τον αιώνιο αντίπαλο του Τριφυλλιού και θα ενημερώσουν σχετικά τους παίκτες για αυτά που θα αντιμετωπίσουν. Μία ενημέρωση που την περιμένουν οι «πράσινοι», αφού και οι ίδιοι δεν έχουν εξοικειωθεί με τη φιλοσοφία του νέου κόουτς του Παναθηναϊκού.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα μυστήριο για δυνατούς λύτες. Εκτός από τον Τερίμ και τους συνεργάτες του, κανένας άλλος δεν γνωρίζει το παραμικρό. Ο Τερίμ δουλεύει λίγες μέρες στην Αθήνα και το σκεπτικό του είναι άγνωστο σε δημοσιογράφους και φίλαθλη κοινή γνώμη, οπότε και οι επιλογές του συνιστούν ερωτηματικό...

Το δεδομένο είναι ένα: στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Γεντβάι και Αράο, διότι δεν υπάρχουν άλλοι. Ο Σένκεφελντ κρίθηκε ανέτοιμος από τον Τερίμ, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν είναι μακροχρόνια απόντες με σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο «πειθαρχημένος» Σαμέτ Ακαϊντίν: Ποιος είναι ο στόπερ που θέλει ο Τερίμ στον Παναθηναϊκό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:16 - 09.01.2024

Ο «πειθαρχημένος» Σαμέτ Ακαϊντίν: Ποιος είναι ο στόπερ που θέλει ο Τερίμ στον Παναθηναϊκό

Στην Τουρκία αναφέρουν πως ο Σαμέτ Ακαϊντίν φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Ποιος είναι ο 29χρονος Τούρκος διεθνής στόπερ που έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της Γάνδης και της Φιορεντίνα.

Στην εστία, το δίλημμα Μπρινιόλι ή Λοντίγκιν δεν έχει απαντηθεί. Στο δεξιό άκρο της άμυνας, ο Βαγιαννίδης έχει παίξει δύο 90λεπτα και ο Κώτσιρας καθόλου, άρα ο πρώτος έχει τον πρώτο λόγο για την ενδεκάδα. Στο αριστερό άκρο, ο Χουάνκαρ έπαιξε καλύτερα από τον Μλαντένοβιτς έχει θεωρείται φαβορί για βασικός.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ζέκα και ο Ρούμπεν ερίζουν για να παίξουν «εξάρι», με τον Πορτογάλο μέσο να προέρχεται από καλύτερη εμφάνιση. Ο Τσέριν και ο Βιλένα έχουν ίδιες πιθανότητες για τον ρόλο του «box-to-box», ενώ ο Μπερνάρ δεν αμφισβητείται ότι θα αποτελέσει τον επιτελικό μέσο.

Στην επίθεση, οι διαθέσιμοι εξτρέμ είναι οι Μαντσίνι, Αϊτόρ και Βέρμπιτς, με τους δύο πρώτους να έχουν περισσότερες πιθανότητες για να αρχίσουν στα «φτερά». Ο Ιωαννίδης είναι ο επικρατέστερος για να αγωνιστεί «φουνταριστός», αν και ο Σπόραρ ανέβασε τις μετοχές του με τα δύο γκολ την Κυριακή και έχει ιστορικό σκοραρίσματος εναντίον του Ολυμπιακού, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. 

Υπενθυμίζεται πως στα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας, οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν στην 20άδα τους, δύο παίκτες κάτω των 20 ετών οι οποίοι να προέρχονται από την ακαδημία τους. Στο Τριφύλλι, θα είναι απόψε ο Φικάι και ο Κυριόπουλος.