Παναθηναϊκός-Μπακασέτας: Τα επτά δεδομένα της μεταγραφής

Τάσος Μπακασέτας

i

Intime

Παναθηναϊκός-Μπακασέτας: Τα επτά δεδομένα της μεταγραφής

Το Sportal καταγράφει τα επτά δεδομένα για τη σύνδεση του Παναθηναϊκού με τον Τάσο Μπακασέτα και φιλτράρει τα συνεχόμενα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Από την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, το όνομα του Τάσου Μπακασέτα έχει τεθεί στο επίκεντρο. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός συνδέεται ποικιλοτρόπως με το Τριφύλλι, από δημοσιεύματα για διαπραγματεύσεις με την Τραμπζονσπόρ, μέχρι ρεπορτάζ για προφορικές συμφωνίες. Βέβαια, τα social media και το Διαδίκτυο βρίθουν από… inside info και διογκωμένες φήμες. Το Sportal ξεδιαλύνει την κατάσταση με όσα απηχούν την πραγματικότητα...

Δεδομένο πρώτο, που αφορά την Τραμπζονσπόρ. Το συμβόλαιο με τον Τάσο Μπακασέτα λήγει στις 30 Ιουνίου του 2024. Ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας, Ερτογκρούλ Ντογκάν, παραδέχτηκε ότι κατέθεσε δύο προτάσεις στον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας για να ανανεώσει, αλλά εκείνος τις απέρριψε λέγοντας πως θέλει να πάρει μεταγραφή. 

Δεδομένο δεύτερο, για τις προθέσεις των Τούρκων. Η διοίκηση της Τραμπζονσπόρ επιθυμεί να πουλήσει τον Μπακασέτα έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του, για να αποκομίσει κέρδος. Θεωρείται απίθανο μετά το τέλος Ιανουαρίου, ο Μπακασέτας να παραμείνει στην Τραπεζούντα.

Δεδομένο τρίτο, για τη στάση του ίδιου του Μπακασέτα. Η ιστοσελίδα «Fanatik» ανέφερε πως ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια για το μέλλον του. Ο Μπακασέτας, ούτε ο εκπρόσωπος του, έχουν τοποθετηθεί με δημόσια δήλωση. Το μόνο που διακινείται στο Διαδίκτυο, είναι φήμες που φέρονται να προέρχονται από το περιβάλλον του Μπακασέτα και υποστηρίζουν πως γνωρίζουν τις κινήσεις του. Συνήθως, ανάλογες φημολογίες που ανθίζουν στα social media, διαψεύδονται αργότερα από την πραγματικότητα.

Δεδομένο τέταρτο, οι φιλοδοξίες του αρχηγού της Ελλάδας. Ο Μπακασέτας έχει εξαιρετική φήμη στην Τουρκία, φυσιολογικά η Μπεσίκτας έχει ρωτήσει την τιμή του, όμως είναι αμφίβολο εάν ο 30χρονος μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει στο τουρκικό πρωτάθλημα. Κατά καιρούς, έχει εκφράσει την επιθυμία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ευρώπη, αρκεί να έχει μία δελεαστική και ανταγωνιστική προοπτική.

Δεδομένο πέμπτο, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Με εντολή του Γιάννη Αλαφούζου, οι ιθύνοντες της ομάδας προσπαθούν να ελληνοποιήσουν το ρόστερ με συμφωνίες με τους πρωτοκλασάτους Έλληνες. Η μεταγραφή του Δημήτρη Λημνιού εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο και με την ίδια λογική, απασχολούν ο Τάσος Μπακασέτας, ο Δημήτρης Γιαννούλης και άλλοι.

Ο Τερίμ δίνει στον Παναθηναϊκό το στοιχείο που έλειπε για την ολική επαναφορά

Ο Τερίμ δίνει στον Παναθηναϊκό το στοιχείο που έλειπε για την ολική επαναφορά

Ο Παναθηναϊκός είναι γεννημένος πρωταγωνιστής στον ελληνικό αθλητισμό, όμως χρειαζόταν κάποιος να θέσει χωρίς περιστροφές τους αυτονόητους στόχους του Συλλόγου. Ο Φατίχ Τερίμ μίλησε ευθέως για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και είναι το πρόσωπο που έλειπε από το Τριφύλλι. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Δεδομένο έκτο, οι - κατά τον τουρκικό Τύπο εντατικές - διαπραγματεύσεις. Στην πραγματικότητα, δεν επιβεβαιώνονται επίσημα ή ανεπίσημα από «πηγές». Από το Τριφύλλι δεν αρνούνται ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις με τον Μπακασέτα, ωστόσο διαψεύδουν τις επαφές με την Τραμπζονσπόρ και πολύ περισσότερο τη συμφωνία με τον Έλληνα άσο. Αντίστοιχα, από την πλευρά του Μπακασέτα δηλώνουν άγνοια για τα τετελεσμένα γεγονότα σε σχέση με τον επαναπατρισμό του στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Δεδομένο έβδομο, ο Τερίμ ξέρει τον Μπακασέτα. Πάρα πολύ καλά, μάλιστα. Ο Τερίμ μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, προπονούσε τη Γαλατάσαραϊ, ενώ μετά την αποχώρηση του παραμένει ένας από τους καλύτερους γνώστες του τουρκικού πρωταθλήματος. Έχει εξαιρετική άποψη για τον Μπακασέτα, όμως δεν έχει εξοικειωθεί με το δυναμικό του Παναθηναϊκού και δεν ξέρει αν και που χωράει ο Μπακασέτας. Αυτό θέλει να διαπιστώσει σε λίγες μέρες ο Τούρκος προπονητής.

Εν κατακλείδι, από τα δεδομένα στοιχειοθετείται υπόθεση, αλλά μέχρι εκεί. Στο Τριφύλλι έχουν… φάκελο για τον Μπακασέτα, ίσως να προχωρήσουν για την απόκτηση του, αλλά προς το παρόν δεν έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο Μπακασέτας συζητάει να φορέσει την πράσινη φανέλα, αλλά δεν έχει δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού…