Ο Τερίμ δίνει στον Παναθηναϊκό το στοιχείο που έλειπε για την ολική επαναφορά

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Ο Τερίμ δίνει στον Παναθηναϊκό το στοιχείο που έλειπε για την ολική επαναφορά

Ο Παναθηναϊκός είναι γεννημένος πρωταγωνιστής στον ελληνικό αθλητισμό, όμως χρειαζόταν κάποιος να θέσει χωρίς περιστροφές τους αυτονόητους στόχους του Συλλόγου. Ο Φατίχ Τερίμ μίλησε ευθέως για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και είναι το πρόσωπο που έλειπε από το Τριφύλλι. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Ο αείμνηστος Κώστας Καίσαρης όταν έγραφε στον «Φίλαθλο», χρησιμοποιούσε συχνά μία περιεκτική φράση στον «Αποδυτηριάκια»: «Κάνε με προφήτη, να σε κάνω πλούσιο». Θέλοντας να επισημάνει πως κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την επιτυχία ενός ανθρώπου ή ενός εγχειρήματος, εκτός και αν διέθετε μαντικές ικανότητες.

Αντίστοιχα, δεν θα προεξοφλήσουμε αν ο Φατίχ Τερίμ θα πετύχει ή θα αποτύχει στον Παναθηναϊκό. Αυτό θα το μάθουμε στο μέλλον και για την ακρίβεια, σύντομα θα σχηματίσουμε άποψη, αφού ο Ιανουάριος περιέχει ένα πυκνό αγωνιστικό πρόγραμμα. Για παράδειγμα, οι δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό για τους «16» του Κυπέλλου είναι στην κυριολεξία χωρίς… αύριο, σε ενδεχόμενο αποκλεισμό. Πάντα η έκβαση των ντέρμπι των αιωνίων, επηρεάζουν την εξέλιξη της καριέρας στους «πράσινους» και στους «ερυθρόλευκους».

Τερίμ: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για να γράψω ιστορία»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:05 - 29.12.2023

Τερίμ: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για να γράψω ιστορία»

Ο Φατίχ Τερίμ εμφανίστηκε με αυτοπεποίθηση στη συνέντευξη Τύπου, περιέγραψε πως οροματίζεται τον Παναθηναϊκό του και ανέφερε πως θέλει να κατακτήσει τίτλους και να βάλει τέλος στην ανομβρία των 14 ετών του Τριφυλλιού.

Σαν γενική εντύπωση από την παρουσίαση του Φατίχ Τερίμ, ενισχύθηκε η αίσθηση που αποκόμισε ο υπογράφων από την άφιξη του Τούρκου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο 70χρονος τεχνικός χαρακτηρίζεται από αυτοπεποίθηση, δεν φοβάται να θέσει υψηλούς στόχους και να τους εκφράσει δημοσίως και ευθέως, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Αφενός, έχει την ευχέρεια να το πράξει, αντλώντας το δικαίωμα από το άκρως επιτυχημένο παρελθόν του. Μία καριέρα με 16 τρόπαια, μεταξύ των οποίων και ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, συνιστούν ένα ζηλευτό παλμαρέ. Αφετέρου, ο Τερίμ έχει την πείρα να διαχειριστεί την πίεση και το άγχος του πρωταθλητισμού καλύτερα από κάθε άλλον. Ίσως και να το επιζητεί για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Η ουσία πως επιτέλους, ένας άνθρωπος στον Παναθηναϊκό στόχευσε στα αυτονόητα άνευ περιστροφών. Εξυπακούεται πως για να μπορεί ο Τερίμ να δείχνει προς τον τίτλο, εργάστηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για 2,5 χρόνια και επανάφερε την κανονικότητα στο Τριφύλλι. Η προσφορά του Σέρβου αναγνωρίζεται και την ανέδειξε ο ίδιος ο Τερίμ.

Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς διακρίνεται από χαμηλούς τόνους. Ο Τερίμ δεν έχει «φτιαχτεί» από την ίδια πάστα. Είναι πιο επικοινωνιακός, με τον κίνδυνο να εκτεθεί εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν στεφθεί πρωταθλητής. Πάντως, ο Τούρκος δεν φοβάται και η φήμη του δικαιολογεί την προσωπικότητα του.

Η ολοκληρωτική επιστροφή στα κανονικά στάνταρ του Παναθηναϊκού, σημαίνει πως ο «πράσινος» οργανισμός δεν κρύβει τους στόχους του, που είναι η κατάκτηση τίτλων. Ο Παναθηναϊκός είναι συνυφασμένος με τις επιτυχίες και δεν του αρμόζει οτιδήποτε άλλο. 

Άλλοτε θα πετύχει και άλλοτε όχι, αυτό επιτάσσει ο αθλητισμός. Αλλά το βασικό, είναι πως ο Τερίμ ήταν αυτός ο οποίος έλειπε, για να φωνάξει το αυτονόητο: ο Παναθηναϊκός θέλει να στεφθεί πρωταθλητής, να παίξει στους ομίλους του Champions League και πια το διακηρύσσει ανοιχτά…