Παναθηναϊκός: Ο Λημνιός έρχεται χωρίς αντίτιμο, κρατάει ποσοστό η Κολωνία

Παναθηναϊκός: Ο Λημνιός έρχεται χωρίς αντίτιμο, κρατάει ποσοστό η Κολωνία

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:38 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 29.12.2023

Η Κολωνία επιβεβαίωσε την παραχώρηση του Δημήτρη Λημνιού στον Παναθηναϊκό, σε ένα deal που αποδεικνύεται ιδιαίτερα συμφέρον για το «Τριφύλλι». Ο Λημνιός αποχαιρέτησε με ευχές τη γερμανική ομάδα.

Μία εξαιρετική συμφωνίαν πέτυχα στον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφή του Δημήτρη Λημνιού. Η Κολωνία, στην οποία ανήκε ο διεθνής εξτρέμ, παραχώρησε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή χωρίς να εισπράξει αντίτιμο. 

Η γερμανική ομάδα διατηρεί μόνο ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης, σε ενδεχόμενη μελλοντική παραχώρηση του Λημνιού από τον Παναθηναϊκού. Δεν έχει άλλο κέρδος, για έναν παίκτη για τον οποίο επένδυσε χρήματα.

Εξυπακούεται πως οι χειρισμοί των παραγόντων του Τριφυλλιού ήταν εξαιρετικοί. Ο Λημνιός είναι μόλις 25 ετών και έχει τις προδιαγραφές για να βοηθήσει, ενώ ψάχνει την ολική επαναφορά και στην Εθνική Ελλάδας.

Η Κολωνία επιβεβαίωσε με τη σειρά της την πώληση του Λημνιού στον Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας άσος αποχαιρέτησε τους «τράγους» και τους ευχήθηκε να κερδίσουν τη μάχη της παραμονής στη Bundesliga.

«Είναι σημαντικό για μένα, να μπορώ να παίξω ώστε διεκδικήσω μία θέση στην Εθνική Ομάδα. Η Ελλάδα έχει ακόμα ευκαιρία να παίξει στο EURO. Θέλω να βοηθήσω να γίνει αυτό. Ανυπομονώ επίσης να παίξω ξανά στην πατρίδα μου. 

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, όλους τους εμπλεκόμενους και τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους. Σταυρώνω τα δάχτυλά μου για την Κολωνία για το δεύτερο μισό της σεζόν, ώστε να παραμείνουν στην Bundesliga» τόνισε ο Λημνιός στο σάιτ της Κολωνίας.

Ο Τόμας Κέσλερ, επικεφαλής ποδοσφαίρου της ομάδας, δήλωσε: «Για τον Ντίμι, η κατάστασή του δεν ήταν ικανοποιητική τον τελευταίο καιρό, λόγω της έλλειψης χρόνου παιχνιδιού. Ταυτόχρονα, ο ανταγωνισμός για θέσεις στην ομάδα σημαίνει ότι δεν μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό δυνατό. 

Για αυτόν τον λόγο, βρήκαμε μια καλή λύση και για τις δύο πλευρές. Ευχαριστούμε τον Dimi για τις προσπάθειές του στην FC και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο και πολλές επιτυχίες στο μέλλον».