Οι λόγοι της μεταγραφής του Λημνιού και οι επιθυμίες Παναθηναϊκού και Τερίμ – Βλέπει Ολυμπιακό ο διεθνής εξτρέμ

Οι λόγοι της μεταγραφής του Λημνιού και οι επιθυμίες Παναθηναϊκού και Τερίμ – Βλέπει Ολυμπιακό ο διεθνής εξτρέμ

Γιώργος Σακελλαρίου 17:44 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 29.12.2023

Ο Δημήτρης Λημνιός θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη διάθεση του Φατίχ Τερίμ. Περισσότερο ελληνικό «αίμα» θέλει ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ήδη την πρώτη του χειμερινή μεταγραφή.

Η ομάδα συμφώνησε με την Κολωνία για τη μετακίνηση του Δημήτρη Λημνιού, ο οποίος θα φοράει τα πράσινα για τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Οι λόγοι της συγκεκριμένης μεταγραφής είναι αρκετοί. Πρόκειται για μία κίνηση που αφενός ενδυναμώνει σημαντικά το ρόστερ του «τριφυλλιού» κι αφετέρου ενισχύει το ελληνικό στοιχείο.

Ο Λημνιός γνωρίζει από πρωταθλητισμό, πήρε τίτλους με τον ΠΑΟΚ, έπαιξε στην Ευρώπη αρκετά ματς και ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας, πριν υποστεί ρήξη χιαστών στο ματς με την Κύπρο για το Nations League.

Επιπλέον, έχει δίψα να αποδείξει την αξία του σε έναν μεγάλο σύλλογο, έπειτα από το πέρασμά του στην Κολωνία. Δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε και δόθηκε στη Τβέντε. Σ’ ένα πρωτάθλημα που η επίθεση κυριαρχεί, έδειξε την ποιότητά του με την ταχύτητά του και ήταν βασικός. Αλλά ο τραυματισμός τον έφερε πίσω στην Κολωνία κι εκεί δεν έδειξε πόσο τον πιστεύουν. Είναι λογικό, λοιπόν, ο ίδιος να έχει ισχυρά κίνητρα, ώστε να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο. Και παίκτες με φιλοδοξίες, τους έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός.

Είναι επίσης σε ιδανική ηλικία κι έχει μεταπωλητική αξία. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση των «πρασίνων» να έχουν περισσότερο ελληνικό στοιχείο, είναι κάτι που το έχουμε τονίσει. Ο Παναθηναϊκός σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει να κοιτάει οποιονδήποτε ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Η μεταγραφή του Λημνιού, παράλληλα, κάνει σαφές σε όλους ότι η απόκτηση εντός «στόπερ και βλέπουμε» παύει να υφίσταται. Ο Λημνιός προχώρησε ταυτόχρονα με το θέμα του κεντρικού αμυντικού και θα προχωρήσει και οτιδήποτε άλλο προκύψει από τα «θέλω» του νέου προπονητή Φατίχ Τερίμ, όπως αυτά θα καταγραφούν με την πλήρη αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού.

Τερίμ: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για να γράψω ιστορία»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:05 - 29.12.2023

Τερίμ: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για να γράψω ιστορία»

Ο Φατίχ Τερίμ εμφανίστηκε με αυτοπεποίθηση στη συνέντευξη Τύπου, περιέγραψε πως οροματίζεται τον Παναθηναϊκό του και ανέφερε πως θέλει να κατακτήσει τίτλους και να βάλει τέλος στην ανομβρία των 14 ετών του Τριφυλλιού.

Ο Έλληνας εξτρέμ, να σημειωθεί ότι θα έρθει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να ενσωματωθεί στην ομάδα. Θα τεθεί στη διάθεση του Τερίμ, είναι σε καλή φυσική κατάσταση, αφού έκανε κανονικά προπονήσεις με την Κολωνία, ωστόσο, δεν θα υπολογίζεται για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 3/1, ενδεχομένως και γι’ αυτό με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο στις 7 του μήνα. Αντίθετα, είναι πιθανό να δηλώσει διαθέσιμος για το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις 10 Ιανουαρίου.

Sportal Euroleague Show με Άλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής