Η φάση που «κρύβεται» πίσω από το tweet του Αλαφούζου

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Η φάση που «κρύβεται» πίσω από το tweet του Αλαφούζου

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:48 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 19.02.2024

Ο Γιάννης Αλαφούζος συνέκρινε τις διαιτητικές αποφάσεις σε παρόμοιες φάσεις στο Παναθηναϊκός - Λαμία και στο ΑΕΚ - Κηφισιά και αντέδρασε για τα άλλα... μέτρα και σταθμά που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει «απασφαλίσει» στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με δηλώσεις on air στην Cosmote TV το Σάββατο μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τη Λαμία και με ανάρτηση την Κυριακή, για το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ απέναντι στην Κηφισιά και την αποβολή που κέρδισε.

Μία φάση στην οποία ο Σπίνος μάρκαρε τον Λιβάι Γκαρσία εντός περιοχής, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι και να αποβάλλει τον αμυντικό μόλις στο 4ο λεπτό. Αυτή την απόφαση σχολίασε ο Αλαφούζος με το tweet του στην πλατφόρμα «Χ».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλαφούζος δεν διευκρινίζει εάν διαφωνεί με την υπόδειξη του Γκορτσίλα ή εάν τη θεωρεί σωστή. Το νόημα της τοποθέτησης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι άλλο και έχει σημασία να το εξηγήσουμε.

Ο Αλαφούζος προσπαθεί να συγκρίνει την απόφαση του Γκορτσίλα στο μαρκάρισμα του Σπίνου στον Λιβάι Γκαρσία, σε σύγκριση με αντίστοιχο μαρκάρισμα του Νταβίντ Σιμόν στον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Λαμία.

O Σπύρος Ζαμπάλας από την Ήπειρο, ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης και στην ροή του αγώνα, δεν είδε την παράβαση. Αντίστοιχα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία χειριζόταν στο VAR και στην ανασκόπηση του μαρκαρίσματος, ενημέρωσε ότι δεν συντρέχει λόγος για παράβαση.

Αμφότεροι είναι δύο... σεσημασμένοι για παραλείψεις σε βάρος του Τριφυλλιού. Ο Ζαμπάλας ήταν στο VAR στο Περιστέρι, στον δεύτερο προημιτελικό Ατρόμητος - Παναθηναϊκός στο Κύπελλο. Εκεί που ο Ηπειρώτης ρέφερι έκλεισε τα... μάτια στην κυριολεξία στο κράτημα του Τσακμάκη στον Ρούμπεν στο 53' και δεν κάλεσε τον διαιτητή να τσεκάρει την παράβαση.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν τέταρτος διαιτητής την Τετάρτη στην Τούμπα, στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ με 1-0 στην Τούμπα. Όταν ο Μπράντον Τόμας από τον πάγκο κράτησε αγκαλιά τον Μλαντένοβιτς και τον εμπόδισε να επιστρέψει στο τερέν, ο Μακεδόνας δεν υπέδειξε τον υπαίτιο στον Ολλανδό, Άλαρντ Λίντουτ και ο Ισπανός στράικερ απέφυγε την τιμωρία.

Είναι προφανές πως ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έγραψε ξαφνικά για μία άσχετη ανάρτηση, χωρίς αιτία και αφορμή. Ο εφοπλιστής βλέπει διάφορα περίεργα πράγματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο στη διαιτησία, όσο και στο παρασκήνιο και θέλησε να τα αναδείξει.