Διακαής πόθος του Τερίμ ο Φίλιπ Τζούριτσιτς – Τον ήθελε στη Γαλατά και τον βρήκε στον Παναθηναϊκό

Διακαής πόθος του Τερίμ ο Φίλιπ Τζούριτσιτς – Τον ήθελε στη Γαλατά και τον βρήκε στον Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 11:17 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 28.12.2023

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία παρουσιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Τονίζουν ότι ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού ήθελε πριν έντεκα χρόνια τον Τζούριτσιτς στη Γαλατασαράι.

Ο Φατίχ Τερίμ είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού και στο Κορωπί συνάντησε την Τετάρτη τον Φίλιπ Τζούριτσιτς.

Ο 31χρονος Σέρβος μέσος ήταν επιλογή του συμπατριώτη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το περασμένο καλοκαίρι. Στην Τουρκία, όμως, αποκάλυψαν μία ενδιαφέρουσα ιστορία. Ανέφεραν ότι ο 70χρονος τεχνικός ήθελε στη Γαλατά πριν από 11 χρόνια τον Τζούριτσιτς, αλλά η διοίκηση κατάφερε να αποκτήσει από την Ίντερ εκείνη την περίοδο, τον διεθνή Ολλανδό μεσοεπιθετικό Γουέσλεϊ Σνάιντερ.

Αναλυτικά οι Τούρκοι αναφέρουν: «Φατίχ Τερίμ και Τζούριτσιτς συναντήθηκαν στον Παναθηναϊκό! 

Στη δεύτερη σεζόν της τρίτης θητείας του στη Γαλατασαράι, ο Φατίχ Τερίμ καθόρισε μια λίστα για την ενίσχυση με παίκτες με το νούμερο “10” και τη μετέφερε στη διοίκηση του Ουνάλ Αϊσάλ. Η διοίκηση τότε απέκτησε τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Ο Τερίμ έκανε μια δήλωση όταν η μεταγραφή του Σνάιντερ ήταν στην ημερήσια διάταξη εκείνη την περίοδο. “Αν γινόταν, ζήτησα τον Κακά. Πέρα από αυτό, έδωσα λίστα”.

“Ο Σνάιντερ ήταν στην 4η θέση στη λίστα που δώσαμε στη διοίκηση. Μπροστά του ήταν οι Ντούσαν Τάντιτς, Χατέμ Μπεν Αρφά και Φίλιπ Τζούριτσιτς”.

Ο Χασάν Σας, ο οποίος ήταν βοηθός του Τερίμ, έδωσε πληροφορίες για τη μεταγραφή του Σνάιντερ τα χρόνια που ακολούθησαν. “Ο Σνάιντερ ήταν στην 4η θέση στη λίστα που δώσαμε στη διοίκηση. Μπροστά του ήταν οι Ντούσαν Τάντιτς, Χατέμ Μπεν Αρφά και Φίλιπ Τζούριτσιτς”. Η Γαλατασαράι απέκτησε τελικά τον Σνάιντερ από την Ίντερ το καλοκαίρι του 2013 με μεταγραφικό κόστος 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο Τάντιτς που βρισκόταν στην κορυφή της λίστας είναι τώρα στη Φενερμπαχτσέ. Ο Τερίμ, όμως, θα συνεργαστεί με τον Τζούριτς, του οποίου τη μεταγραφή ήθελε πριν από 11 χρόνια, στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος τότε έπαιζε στην ολλανδική Χέρενφεν. Όταν η Γαλατασαράι απέκτησε τον Σνάιντερ, ο Τζούριτσιτς μεταγράφηκε στη Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2013 έναντι ποσού 8 εκατομμυρίων ευρώ. Η καριέρα του Τζούριτσιτς, που αναμενόταν να εκραγεί στην Ευρώπη, δεν πήγε όπως περίμενε.

Ο Σέρβος με το νούμερο 10, πήγε δανεικός στην ομάδα της Premier League Σαουθάμπτον το δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16 και δεν μπόρεσε να καθιερωθεί σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Έπαιξε δανεικός σε Μάιντς, Άντερλεχτ και Σαμπντόρια. Οι Ιταλοί τον πήραν το 2017 και το καλοκαίρι του 2023 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό».

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης