Ο Γιούρι Λοντίγκιν κλήθηκε στην Εθνική Ρωσίας!

Γιούρι Λοντίγκιν

i

Intime

Ο Γιούρι Λοντίγκιν κλήθηκε στην Εθνική Ρωσίας!

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:21 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:28 - 12.03.2024

Ο Γιούρι Λοντίγκιν θα φορέσει ξανά το ρωσικό εθνόσημο μετά από μία οχταετία και εξαργύρωσε την εξαιρετική εμφάνιση του στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Ένα όμορφο τριήμερο ολοκληρώθηκε για τον Γιούρι Λοντίγκιν! Ο ομογενής γκολκίπερ κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού εναντίον του Ολυμπιακού, εξαιτίας του τραυματισμού του Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι. Παρότι δεν είχε ρυθμό, ο Λοντίγκιν είχε εξαιρετική απόδοση και έχει συμβολή στον θρίαμβο του Τριφυλλιού.

Την Τρίτη, ο Λοντίγκιν πληροφορήθηκε την κλήση του στη Ρωσία μετά από 8 χρόνια! Ο ομοσπονδιακός προπονητής αποφάσισε να καλέσει τον 32χρονο τερματοφύλακα για τα φιλικά με τη Σερβία και την Παραγουάη. Μία εξέλιξη που γνωστοποιήθηκε μέσω των social media της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το τεχνικό τιμ της Ρωσίας παρακολουθούσε μήνες τον Λοντίγκιν και ήθελε να του δώσει μία ευκαιρία. Με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Βασίλι Κατάνοφ να δηλώνει ότι η απόδοση του άσου του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, έδειξε το ορθόν της επιλογής τους.

«Μετά από μια μεγάλη διακοπή από την περσινή πτώση, ο Γιούρι ανέκτησε τη θέση του στην βασική ομάδα του ελληνικού Παναθηναϊκού, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο έδωσε άλλο ένα δυνατό ματς στο νικηφόρο ντέρμπι για τον σύλλογο του κόντρα στον Ολυμπιακό. Επιπλέον, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις τερματοφύλακες που καλέσαμε στην ομάδα, δεν έχουμε δουλέψει ακόμα με τον Λοντίγκιν την εθνική ομάδα και θέλω να τον γνωρίσω καλύτερα στην προπονητική διαδικασία» δήλωσε ο Κατάνοφ.

Ο Γιούρι Λοντίγκιν έχει 12 συμμετοχές με τη Ρωσία, από την περίοδο που αγωνιζόταν στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ένας από τους λόγους που εντάχτηκε στον Παναθηναϊκό, ήταν η προσδοκία να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.