Αλαφούζος σε ΕΕΑ: «Οι αρμόδιες αρχές να βρουν στοιχεία»

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Αλαφούζος σε ΕΕΑ: «Οι αρμόδιες αρχές να βρουν στοιχεία»

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:10 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:22 - 12.03.2024

Ο Γιάννης Αλαφούζος κατέθεσε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τις σχέσεις μεταξύ ΠΑΕ στη Super League και ζήτησε την κινητοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανταποκρίθηκε στην κλήση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για κατάθεση, με αφορμή τις δηλώσεις του στις 17 Φεβρουαρίου για θυγατρικές ομάδες στη Stoiximan Super League.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε από τα μέλη της ΕΕΑ για το τι γνωρίζει για το ζήτημα και εκείνος απάντησε ότι εναπόκειται στις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να συλλέξουν τα στοιχεία.

Ο Αλαφούζος αναφέρθηκε στις χρόνιες παθογένειες που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και σχολίασε συμμαχίες μεταξύ ΠΑΕ. Με ορισμένες από τις σχέσεις να ενέχουν οικονομική εξάρτηση και σκοτεινά σημεία στο ιδιοκτησιακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλαφούζος φέρεται να χρησιμοποίησε παράδειγμα προπονητή, ο οποίος στο παρελθόν δεν πανύγηρισε γκολ της ομάδας του εναντίον αντιπάλου, λόγω της σύνδεσης μεταξύ των δύο συλλόγων. 

Ο Τερίμ έχει ξανακάνει τέτοιο διπλό σε ντέρμπι, με τον ίδιο τρόπο (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:51 - 12.03.2024

Ο Τερίμ έχει ξανακάνει τέτοιο διπλό σε ντέρμπι, με τον ίδιο τρόπο (vid)

Ο Παναθηναϊκός άλωσε με 3-1 την έδρα του Ολυμπιακού, υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Φατίχ Τερίμ. Μόνο που ο Τούρκος προπονητής είχε την τεχνογνωσία για ένα τέτοιο διπλό έχοντας οδηγήσει τη Γαλατάσαραϊ στην επικράτηση στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε.

Με τον Αλαφούζο να επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει αλλάξει στρατόπεδο στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Πιθανώς επειδή η διοίκηση της προσδοκά να πάρει ανταλλάγματα διαφόρων ειδών, που προσδιόρισε ο εφοπλιστής.

Επίσης, ο Αλαφούζος εξέφρασε την απογοήτευση του διότι η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τα φαινόμενα διαφθοράς στο άθλημα και επιτρέπει σε παραβατικούς παράγοντες να δραστηριοποιούνται στον χώρο και στην ΕΠΟ.