Το μπλόκο του Μπορνταλάς στη μεταγραφή Μαξίμοβιτς στον Παναθηναϊκό

Νεμάνια Μαξίμοβιτς

i

UEFA.COM

Το μπλόκο του Μπορνταλάς στη μεταγραφή Μαξίμοβιτς στον Παναθηναϊκό

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:15 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 25.01.2024

Ο προπονητής της Χετάφε, Χοσέ Μπορνταλάς, δεν θέλει να χάσει τον βασικό αμυντικό χαφ του και δυσκολεύει πάρα πολύ την άμεση ένταξη του Σέρβου άσου στον Παναθηναϊκό.

Δύσκολα θα τελεσφορήσουν οι επαφές του Παναθηναϊκού με τη Χετάφε για την άμεση άφιξη του Νεμάνια Μαξίμοβιτς στην Αθήνα. Οι «πράσινοι» απευθύνθηκαν στους Μαδριλένους για τη μεταγραφή, έχοντας την υποστήριξη και του διεθνούς Σέρβου άσου, όμως δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Η στάση της ισπανικής ομάδας δεν σχετίζεται με το οικονομικό. Επί της ουσίας, από τη Χετάφε δεν πέρασαν ποτέ σε αυτό το ζήτημα, ούτε και προέβαλαν συγκεκριμένες απαιτήσεις προς το Τριφύλλι.

Τι είπε ο Μπορνταλάς για τις πωλήσεις και ποιες οι πιθανότητες να έρθει άμεσα ο Μαξίμοβιτς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:03 - 23.01.2024

Τι είπε ο Μπορνταλάς για τις πωλήσεις και ποιες οι πιθανότητες να έρθει άμεσα ο Μαξίμοβιτς

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς για το καλοκαίρι και προσπαθεί να φέρει τώρα τον σπουδαίο Σέρβο μέσο στο Κορωπί. Όμως η Χετάφε έδειξε τις προθέσεις της δια... της πλαγίας οδού.

Ο αρνητισμός των Μαδριλένων αφορά καθαρά αγωνιστικά θέματα. Ο προπονητής, Χοσέ Μπορνταλάς, έχει έναν βασικό «κορμό» στο ρόστερ και ο Μαξίμοβιτς είναι αναπόσπαστο μέλος του. 

Η άποψη του Μπορνταλάς είναι πως το υλικό δεν πρέπει να αποδυναμωθεί, ανεξαρτήτως της καλής πορείας μέχρι τώρα. Η Χετάφε είναι δέκατη με 26 βαθμούς, 11 περισσότερους από τη ζώνη του υποβιβασμού και εννιά λιγότερους από τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια». Επιπλέον, η ομάδα από τη Μαδρίτης αποκλείστηκε στα μέσα Ιανουαρίου από το Copa del Rey από τη Σεβίλλη.

Κατά συνέπεια, η Χετάφε διανύει πλέον μία σεζόν χωρίς απτούς στόχους. Δεν κινδυνεύει να πέσει, δύσκολα θα προλάβει την έξοδο στην Ευρώπη. Όμως, ο Μπορνταλάς τόνισε στη διοίκηση πως για να αποφευχθούν δυσάρεστα απρόοπτα, το δυναμικό πρέπει να μείνει ως έχει.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μπορνταλάς έθεσε βέτο για την πώληση του μέσου Κάρλες Αλένα, ο οποίος είναι αναπληρωματικός. Ενώ για να εγκρίνει την πώληση του εφεδρικού στόπερ, Ντουάρτε, στη Φλαμένγκο με 8 εκατομμύρια ευρώ, ο Ισπανός προπονητής περιμένει πρώτα την απόκτηση αντικαταστάτη.

Άρα, η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Μαξίμοβιτς για την 1η Ιουλίου, δεν σημαίνει κάτι για τον Μπορνταλάς. Αντιθέτως, ο Ίβηρας τεχνικός αντιτείνει πως δύσκολα θα αναπληρώσει τώρα το κενό του Σέρβου μέσου και θα περιμένει το καλοκαίρι, όταν η αγορά προσφέρει πληθώρα επιλογών.

Με τα σημερινά δεδομένα, ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στη σεζόν 2023-2024 χωρίς τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ο 29χρονος χαφ θα ολοκληρώσει το συμβόλαιο του με τη Χετάφε και θα έρθει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» μετά το Euro 2024.