Τι είπε ο Μπορνταλάς για τις πωλήσεις και ποιες οι πιθανότητες να έρθει άμεσα ο Μαξίμοβιτς

Νεμάνια Μαξίμοβιτς

i

laliga.com

Τι είπε ο Μπορνταλάς για τις πωλήσεις και ποιες οι πιθανότητες να έρθει άμεσα ο Μαξίμοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:03 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 23.01.2024

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς για το καλοκαίρι και προσπαθεί να φέρει τώρα τον σπουδαίο Σέρβο μέσο στο Κορωπί. Όμως η Χετάφε έδειξε τις προθέσεις της δια... της πλαγίας οδού.

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και από την 1η Ιουλίου θα εγκατασταθεί στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να καταβάλλουν προσπάθεια για να φέρουν άμεσα τον Σέρβο μέσο στην Αθήνα.

Η απόπειρα των «πράσινων» δεν θα είναι εύκολη. Ο Μαξίμοβιτς είναι βασικός στη Χετάφε, με 20 συμμετοχές στην Primera Division και συνολικό χρόνο 1.787 λεπτά και έχει σκοράρει δύο γκολ. Επίσης, ο 28χρονος χαφ έχει αγωνιστεί τρεις φορές στο Copa del Rey, αλλά με μόλις 187 λεπτά.

Η Χετάφε αποκλείστηκε από τη διοργάνωση πριν μερικές μέρες, όταν ηττήθηκε 3-1. Ο αποκλεισμός ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για τους Μαδριλένους, αφού επεδίωκαν τη διάκριση μέσα από τον θεσμό.

Πρακτικά, η Χετάφε έχει υποχρεώσεις μόνο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Εκεί που καταλαμβάνει τη δέκατη θέση στη βαθμολογία, χωρίς ούτε να κινδυνεύει με υποβιβασμό, ούτε να έχει πολλές ελπίδες για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Θεωρητικά, η ανυπαρξία στόχων θα διευκόλυνε και μία πώληση παίκτη, έστω και της ενδεκάδας. Από την άλλη, ο προπονητής Χοσέ Μπορνταλάς δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη και διστάζει να αποδυναμώσει το ρόστερ του.

Η στάση του Ισπανού τεχνικού δεν προέκυψε από τη συμφωνία του Μαξίμοβιτς με τον Παναθηναϊκό, αλλά από ένα άλλο μεταγραφικό σενάριο, για τον μέσο της Χετάφε, Κάρλες Αλένα.

Τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών ανέφεραν πως η Χιρόνα, η έκπληξη φέτος στην Ισπανία, κατέθεσε πρόταση για τον Καταλανό χαφ. Όμως, με εισήγηση του Μπορνταλάς, η Χετάφε απέρριψε την προσφορά, παρότι ο Αλένα έχει μικρό ρόλο στο ροτέισον.

Ο Μπορνταλάς σχολίασε το ζήτημα την περασμένη Κυριακή (21/1) στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από την Οσασούνα. «Είναι ένας παίκτης τον οποίο υπολογίζουμε, δεν σκεφτόμαστε άλλο ενδεχόμενο εκτός από το να βρίσκεται μαζί μας» επισήμανε ο Ισπανός προπονητής.

Θλάση ο Σλούκας, εκτός για 10 ημέρες ο αρχηγός του Παναθηναϊκού
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

00:41 - 23.01.2024

Θλάση ο Σλούκας, εκτός για 10 ημέρες ο αρχηγός του Παναθηναϊκού

Ο Κώστας Σλούκας υπέστη θλάση πρώτου βαθμού, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού μένει εκτός για περίπου 10 ημέρες, χάνοντας την αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και να κάνει «αγώνα δρόμου» μήπως προλάβει το παιχνίδι με την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ (31/1).

Το ρεπορτάζ της «AS» συμπλήρωσε τις δηλώσεις του Μπορνταλάς, υποστηρίζοντας πως επειδή οι λύσεις στη μεσαία γραμμή είναι περιορισμένες, καθώς και ο Αλένα είναι από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στα αποδυτήρια, διοίκηση και προπονητής δεν θα αφήσουν τον Καταλανό να φύγει. 

Δύο προδιαγραφές που πληροί και ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ο οποίος, επιπροσθέτως, χρησιμοποιείται περισσότερο από τον Αλένα. Κατά συνέπεια, εμμέσως η Χετάφε έδειξε πως αντιμετωπίζει τις πωλήσεις σε αυτό το τάιμινγκ. Από την άλλη, στο ποδόσφαιρο όλα είναι ρευστά και ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να φέρει άμεσα τον σπουδαίο Σέρβο άσο στο Κορωπί.