Ο Σένκεφελντ και η ιστορία πίσω από το «δακρυσμένο» βλέμμα

Σένκεφελντ

i

© PrtScr

Ο Σένκεφελντ και η ιστορία πίσω από το «δακρυσμένο» βλέμμα

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:58 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 13.02.2024

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έγινε viral μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανσερραϊκό, χάρη σε μία εικόνα που έγινε η βάση για δεκάδες θεωρίες... μέχρι και συνομωσίας. Με το παραμύθι στην πραγματικότητα να μην έχει... δράκο.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Πανσερραϊκό με 3-0 και μία από τις viral εικόνες μετά τη λήξη, ήταν ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός στόπερ «συνελήφθη» από την κάμερα του συνδρομητικού καναλιού σε ένα κοντινό πλάνο, να κάθεται στον πάγκο με μία προβληματισμένη έκφραση και να μην συμμετέχει στα επινίκια.

Η αλήθεια είναι πως ειδικά το «παγωμένο» print-screen από την τηλεοπτική μετάδοση, μεγενθύνει τα όποια συναισθήματα εξέφραζε εκείνη τη στιγμή το βλέμμα του αρχηγού του Παναθηναϊκού.

Με συνέπεια στο Διαδίκτυο να γραφτούν διάφορα σενάρια, μέχρι και για τον... δακρυσμένο Σένκεφελντ. Μία εκδοχή που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός ουδέποτε δάκρυσε στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών.

Εξίσου αυθαίρετες είναι και οι υπόλοιπες ερμηνείες για τη συναισθηματική κατάσταση του Σένκεφελντ μετά τη λήξη. Συνήθως, σε τέτοιες ιστορίες το παραμύθι δεν... έχει δράκο και ο παίκτης απλώς... ήταν στον κόσμο του.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Σένκεφελντ σε αυτό το τάιμινγκ, είναι η τελευταία επιλογή του Φατίχ Τερίμ για το κέντρο της άμυνας. Με ποδοσφαιρικά κριτήρια, ο Τούρκος εκτιμά περισσότερο τους Τιν Γεντβάι, Σαμέτ Ακαϊντίν και Βίτορ Ούγκο, ενώ επιστρατεύει και τον Γουίλιαν Αράο. 

Επίσης, αναμφίβολα είναι δύσκολο για τον Σένκεφελντ να προσαρμοστεί στη νέα ιεραρχία. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έπαιζε βασικός και αναντικατάστατος και φέρει το περιβραχιόνιο, προφανώς δεν νιώθει άνετα καθηλωμένος μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

«The Athens Experience»: Ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Γαλλία πουλάει πακέτα εμπειρίας για αγώνες της Stoiximan Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:09 - 12.02.2024

«The Athens Experience»: Ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Γαλλία πουλάει πακέτα εμπειρίας για αγώνες της Stoiximan Super League

Ένα ταξιδιωτικό γραφείο στη Γαλλία αποφάσισε να συνδυάσει τις ομορφιές της Αθήνας με τους αγώνες της Stoiximan Super League. Πως; Πουλώντας πακέτα διακοπών τα οποία περιλαμβάνουν αγώνες του κορυφαίου πρωταθλήματος της χώρας.

Από την άλλη, ένας προπονητής αποφασίζει με βάση τις απαιτήσεις του και τη φόρμα του κάθε παίκτης. Ο Τερίμ δεν έχει προσωπικά με τον Σένκεφελντ και αν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βελτιωθεί σημαντικά, τότε θα ανακτήσει τη θέση του. Άλλωστε, η σεζόν έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Ο Τερίμ απέδειξε με τον Ρούμπεν, πως όταν είδε αυτό που ήθελε, τον επανέφερε βασικό. Ο Ισπανός αμυντικός χαφ στις αρχές Ιανουαρίου δεν έπαιζε, παρότι δεν υπήρχε άλλο «εξάρι», με τον Τούρκο τεχνικό να προτιμά τον δεξιό μπακ Κώτσιρα για τον ρόλο. Άρα, ο δρόμος για τον Σένκεφελντ είναι ανοιχτός και εξαρτάται από τον Ολλανδό να τον... διαβεί.