Ο Τερίμ λύνει την εξίσωση του Μπακασέτα

Φατίχ Τερίμ και Τάσος Μπακασέτας

i

Intime

Ο Τερίμ λύνει την εξίσωση του Μπακασέτα

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:33 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:59 - 29.03.2024

O Φατίχ Τερίμ προσπαθεί να διαχειριστεί την ψυχολογική και την αγωνιστική διάσταση του Τάσου Μπακασέτα, έχοντας πλέον την ποιοτική εναλλακτική του Φίλιπ Τζούρισιτς για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Το μείζον ζήτημα για τον Φατίχ Τερίμ ενόψει του κυριακάτικου αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, είναι η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή, η οποία δεν κυμαίνεται στο υψηλότερο επίπεδο της σε αυτό το τάιμινγκ. Μία μετάπτωση που δεν θεωρείται αφύσικη με όσα προηγήθηκαν.

Ο Μπακασέτας δέχτηκε σφοδρή κριτική μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Euro 2024, επειδή είναι ο αρχηγός και ο ηγέτης της Εθνικής ομάδας, καθώς και γιατί αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση πέναλτι απέναντι στη Γεωργία.

Ασφαλώς, το μεγαλύτερο μέρος των αρνητικών σχολίων προέρχεται από την εικονική πραγματικότητα των social media. Όμως, ένας άνθρωπος δεν παύει να επηρεάζεται όταν διαβάζει και ακούει ένα… σωρό αναθέματα και κατάρες. 

Ο Τερίμ έχει στηρίξει έμπρακτα τον Μπακασέτα μιλώντας αρκετά μαζί του και προσπάθησε να τον εμψυχώσει. Στον 31χρονο μέσοεπιθετικό συμπαρίσταται όλος ο οργανισμός του Τριφυλλιού, όπως και οι συμπαίκτες του. 

Εκτός από την ψυχολογική διάσταση, για τον Μπακασέτα σημασία έχει και η αγωνιστική κατάστασή του. Ο διεθνής επιτελικός χαφ αγωνίστηκε 120 λεπτά εναντίον της Γεωργίας και καταπονήθηκε πάρα πολύ. Επιπροσθέτως, ο «Μπάκα» προερχόταν από δεύτερο συνεχόμενο ματς σε πέντε μέρες, παρότι ο ρυθμός ήταν πιο χαλαρός.

Ήταν εμφανές πως την Τρίτη στην παράταση, ο άσος του Τριφυλλιού δεν είχε δυνάμεις και η εξάντληση ήταν ένας βασικός λόγος της κακής εκτέλεσης του Μπακασέτα στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Φατίχ Τερίμ σκέφτεται σοβαρά να προφυλάξει τον Μπακασέτα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, παρά τη σημασία της αναμέτρησης.

Για τον Παναθηναϊκό, ένας κατάκοπος Μπακασέτας, ο οποίος θα αποτελεί εύκολη λεία για τους αντίπαλους, δεν θα προσφέρει στους «πράσινους». Προς το παρόν, ο Τούρκος προπονητής δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές αποφάσεις του, όμως έχει την πολυτέλεια να αναπληρώσει τον αρχηγό της Ελλάδας με έναν εξίσου ποιοτικό μεσοεπιθετικό.

Αυτός είναι ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο 32χρονος Σέρβος είναι έτοιμος και περιμένει την ευκαιρία του, για να βοηθήσει στο ενδεχόμενο που ο Μπακασέτας θα μείνει στον πάγκο. Ο Τζούρισιτς θα παίξει στο «10» και ο Μπερνάρ δεν θα μετατεθεί από το αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Βραζιλιάνος νιώθει πολύ άνετα ως εξτρέμ και έχει μετατραπεί στον πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού από την ώρα που επέστρεψε στο φυσικό του χώρο.