Ο Παναθηναϊκός στα playoffs είναι στο -1, αλλά και ο μόνος που έμεινε εκτός τίτλου!

Ο Παναθηναϊκός στα playoffs είναι στο -1, αλλά και ο μόνος που έμεινε εκτός τίτλου!

Γιώργος Σακελλαρίου 18:15 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 16.05.2024

Ο Παναθηναϊκός έχει συγκεντρώσει έναν βαθμό λιγότερο από την ΑΕΚ στα playoffs κι όμως οι πιθανότητές του για τίτλο είναι μηδενικές, ενώ ελπίζουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός!

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον μαθηματικές μόνο ελπίδες για τον τίτλο.

Ο Άρης νίκησε στη Λεωφόρο 1-0 και το «τριφύλλι» ακόμα κι αν πάρει έξι βαθμούς στα ματς που απομένουν και πάει στους 77 (σ’ αυτή την περίπτωση θα θέσει νοκ άουτ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για την μάχη του πρωταθλήματος) θέλει να μην πάρει η ΑΕΚ τρεις βαθμούς στα δικά της παιχνίδια.

Τη στιγμή που η Ένωση, η οποία έχει τώρα 75 βαθμούς, την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί τη Λαμία. Οπότε ουσιαστικά ο τίτλος έχει χαθεί.

Κι όμως. Ο Παναθηναϊκός στην παρούσα φάση με ματς περισσότερο από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, βέβαια, είναι δεύτερος σε συγκομιδή στο μίνι πρωτάθλημα! Αλλά και ο μοναδικός των διεκδικητών που έχει βγει εκτός μάχης!

Η ΑΕΚ κρατάει την τύχη στα χέρια της, διότι με δύο νίκες το παίρνει και δεν τη νοιάζει τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Με τρεις νίκες πηγαίνει στους 79 και δεν μπορεί να φτάσει εκεί η ΑΕΚ, αν χάσει στο Φάληρο. Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, θέλει τρεις νίκες και να μην νικήσει η Ένωση στον Πειραιά.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός στα playoffs δεν έκανε ήττα… εκτός προγράμματος με τον Άρη και είχε και την ήττα στη Λεωφόρο από τον Άρη. Νίκησε την ΑΕΚ εντός και τον Ολυμπιακό εκτός, αλλά και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Συν τους έξι βαθμούς με τη Λαμία πήρε 15 βαθμούς σε οκτώ αγώνες στο πρωτάθλημα.

Μόνο η ΑΕΚ με 16 βαθμούς, επίσης σε οκτώ ματς, έχει περισσότερους. Έναν για την ακρίβεια. Ο ΠΑΟΚ που τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια έχει 11 βαθμούς σε επτά αγώνες. Ακόμα κι αν νικήσει τον Ολυμπιακό δεν θα φτάσει στα ίδια παιχνίδια τους 15 του Παναθηναϊκού κι όμως θα ελπίζει για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός έχει 13 βαθμούς. Με ισοπαλία στην Τούμπα, στον εξ αναβολής αγώνα θα τεθούν και οι δύο νοκ άουτ και κανείς δεν θα έχει τους 15 του Παναθηναϊκού στο μίνι πρωτάθλημα, με τον ίδιο πλέον αριθμό αγώνων.

Ο Παναθηναϊκός πληρώνει, εκτός πολλών άλλων και τις αναπάντεχες γκέλες με Λαμία και Κηφισιά στη Λεωφόρο, αλλά και την ήττα στον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί, ωστόσο, που έκαναν μέτρια σεζόν νίκησαν εντός και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Οπότε μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι δεν ήταν η απόλυτη καταστροφή εκείνο το ματς.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ, μπήκε τέταρτος στα playoffs στο -4 από τον πρώτο τότε ΠΑΟΚ. Τώρα είναι στο -4 απλά στην κορυφή είναι η ΑΕΚ. Μ’ εκείνες τις απώλειες στο φινάλε της κανονικής διάρκειας ο Παναθηναϊκός έχασε το… δικαίωμα λάθους. Έπρεπε να είναι τέλειος. Κι αυτή η ομάδα με το ρόστερ πλέον να μικραίνει, λόγω των επιλογών του Τούρκου τεχνικού, έχασε και φέτος τον τίτλο, στην πρώτη αναπάντεχη ήττα.

Απίστευτο: Επί δέκα λεπτά ο Μάντζιος και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να καταλάβουν τι παίζει ο Τερίμ!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:56 - 29.04.2024

Απίστευτο: Επί δέκα λεπτά ο Μάντζιος και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να καταλάβουν τι παίζει ο Τερίμ!

Ενα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου στη Λεωφόρο, μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, καθώς επί δέκα λεπτά ο Άκης Μάντζιος και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να καταλάβουν τι παίζει ο Φατίχ Τερίμ!

Οι βαθμολογία στο τέλος της κανονικής διάρκειας

Η βαθμολογία τώρα