Τι σημαίνει η κρούση του Τερίμ στον Μουσλέρα

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Τι σημαίνει η κρούση του Τερίμ στον Μουσλέρα

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:40 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:42 - 17.03.2024

Ο Φατίχ Τερίμ έδειξε με την υπόθεση του Φερνάντο Μουσλέρα πως σκέφτεται τον εαυτό του και την επόμενη σεζόν στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Η κρούση του Φατίχ Τερίμ στον Φερνάντο Μουσλέρα για την προοπτική να συνεργαστούν στον Παναθηναϊκό, έχει διάφορες προεκτάσεις. Οι περισσότερες αφορούν αυτή καθαυτή την υπόθεση. Όμως, μία άλλη σχετίζεται μόνο με τον Τούρκο προπονητή και αποκαλύπτει τις προθέσεις του για το μέλλον και την παραμονή του στην Αθήνα.

Διότι για να προτείνει ο Τερίμ στον Μουσλέρα να έρθει στον Παναθηναϊκό, σημαίνει πως και ο ίδιος εκτιμά ότι θα συνεχίσει τη δουλειά του στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Δεν την αντιμετωπίζει σαν μία ολιγόμηνη εργασία, από την οποία θα επιστρέψει στην πατρίδα του μετά το τέλος του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Τυπικά, ο Τερίμ είναι δεσμεύεται νομικά με τον Παναθηναϊκό. Γιατί υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους, όταν τα Χριστούγεννα αποδέχτηκε την πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου. Όμως, τα έγγραφα ισχύουν στη θεωρία και έχει αποδειχτεί πως οι πράξεις είναι που μετράνε. Η απόφαση του Τερίμ να προσεγγίσει τον Μουσλέρα εν όψει της νέας σεζόν, αποδεικνύει εμπράκτως πως δεν έχει τάσεις φυγής από τη χώρα μας.

Αντιθέτως, στο μυαλό του ο Τερίμ έχει αναλύσει το ρόστερ, έχει διαπιστώσει τι χρειάζεται για τη σεζόν 2024-2025 και εκεί που έχει τη δυνατότητα, προχωρά σε προπαρασκευές. Προφανώς έχοντας και τη συναίνεση του Γιάννη Αλαφούζου, αφού θα ήταν αδιανόητο ο Τερίμ να μιλήσει με έναν τόσο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή χωρίς να έχει ενημερώσει τον εργοδότη του. Έστω και σε φιλολογικό επίπεδο, χωρίς να υπεισέλθει σε οικονομικές λεπτομέρειες.

Αντίστοιχα, ο Αλαφούζος στις συζητήσεις του με τον Τερίμ, κατέστησε σαφές πως δεν τον θεωρεί μία προσωρινή λύση. Για αυτό του πρόσφερε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους. Για νιώθει ο Τούρκος ασφαλής στη θέση του και να εργαστεί απερίσπαστος, όταν ανέλαβε το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να προσδώσει στο δυναμικό του Τριφυλλιού τη νοοτροπία νικητή.

Από την άλλη, ένας προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα του. Ο κανόνας ισχύει εξίσου για τον Τερίμ και μοιάζει δύσκολο να μην επηρεαστεί καθόλου, στο απευκταίο σενάριο που ο Παναθηναϊκός θα εκτροχιαζόταν από τη διεκδίκηση του τίτλου μόλις στη 2η ή στην 3η αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League.

Ο Τερίμ έχει ξανακάνει τέτοιο διπλό σε ντέρμπι, με τον ίδιο τρόπο (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:51 - 12.03.2024

Ο Τερίμ έχει ξανακάνει τέτοιο διπλό σε ντέρμπι, με τον ίδιο τρόπο (vid)

Ο Παναθηναϊκός άλωσε με 3-1 την έδρα του Ολυμπιακού, υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Φατίχ Τερίμ. Μόνο που ο Τούρκος προπονητής είχε την τεχνογνωσία για ένα τέτοιο διπλό έχοντας οδηγήσει τη Γαλατάσαραϊ στην επικράτηση στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε.

Κυρίως, γιατί ο «αυτοκράτορας» προσελήφθη για να δώσει έξτρα δυναμική στον Σύλλογο να στεφθεί πρωταθλητής και αν αποτύχει στο βασικό προσόν του, δύσκολα θα βγει αλώβητος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα προσμετρηθεί στην αξιολόγηση του Τερίμ, αλλά δεν θα υποκαταστήσει ενδεχόμενη απώλεια της πρωτιάς στο πρωτάθλημα. Μέχρι τότε, ο Τερίμ λειτουργεί σαν προπονητής και της επόμενης χρονιάς και η κρούση σε έναν παίκτη που εκτιμά πάρα πολύ και διατηρεί προσωπική σχέση, είναι ενδεικτική της θέλησης του να σχεδιάσει πιο μακροπρόθεσμα…