Ένας ολοκαίνουργιος αμυντικός «άξονας» στο Τριφύλλι

Τερίμ

i

© Intime

Ένας ολοκαίνουργιος αμυντικός «άξονας» στο Τριφύλλι

Ο Φατίχ Τερίμ έχει αντικασταστήσει πλήρως τον βασικό «κορμό» της ανασταλτικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού και αναμένεται να τον χρησιμοποιήσει στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Φατίχ Τέριμ καταστρώνει την τακτική του για το κυριακάτικο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, υπολογίζοντας σε περισσότερους παίκτες από κάθε άλλο παιχνίδι από τη μέρα που ήρθε στην Αθήνα. Για την ακρίβεια, με εξαίρεση το δεξιό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού που έχει μείνει μόνο ο Γιάννης Κώτσιρας μετά τον τραυματισμό του Γιώργου Βαγιαννίδη, σε όλες τις άλλες θέσεις, υπάρχει πληθώρα λύσεων.

Πάντως, η πιο περίεργη κατάσταση εστιάζεται στο κέντρο της άμυνας. Αφενός, για διαφορετικούς λόγους κανένας από τους θεωρούμενους βασικούς στόπερ στην αρχή της σεζόν, δεν θα παίξει εναντίον του Ολυμπιακού. Ο Μάγκνουσον είναι τραυματίας και ο Σένκεφελντ υπολογίζεται ως τέταρτος στην ιεραρχία. 

Αφετέρου, οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί που διεκδικούν τις θέσεις στην ενδεκάδα, οι Βίτορ Ούγκο, Σαμέτ Ακαϊντίν και Τιν Γεντβάι, αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό με δανεισμό. Άρα, είναι πιθανόν την επόμενη χρονιά, να μην φορούν τα πράσινα και να επιστρέψουν στις ομάδες τους: ο Ούγκο στη Μπαΐα, ο Ακαϊντίν στη Φενέρμπαχτσε και ο Γεντβάι στη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Για καθένας από τους τρεις, ο Παναθηναϊκός έχει οψιόν αγοράς που μπορεί να την ενεργοποιήσει. Η παραμονή του Γεντβάι θα κοστίσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ και είναι η φθηνότερη. Η πιο ακριβή έχει προβλεφθεί στον Ακαϊντίν και προσιδορίζεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Για τον Ούγκο δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές ύψος της, όμως στη Βραζιλία αναφέρουν πως πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ και θα τεθεί σε ισχύ αυτόματα, εφόσον εκπληρωθούν συγκεκριμένοι στόχοι.

Ο Τερίμ πόρωσε τους παίκτες πριν τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:56 - 01.02.2024

Ο Τερίμ πόρωσε τους παίκτες πριν τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο

Ο Φατίχ Τερίμ αποκάλυψε πως είχε μία αναλυτική συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πριν τον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και κατάφερε να τους μεταμορφώσει στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Στο έμψυχο δυναμικό του Τριφυλλιού ανήκουν άλλοι τρεις παίκτες των μετόπισθεν. Οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον έχουν συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ ο Πάλμερ-Μπράουν μέχρι τις 30/6/2027. Για την ώρα, μόνο ο αρχηγός της ομάδας παίζει, ο Μάγκνουσον θα επανέρθει τη νέα σεζόν και ο Πάλμερ-Μπράουν έχει άγνωστο ορίζοντα επιστροφής.

Στην ουσία, ο Παναθηναϊκός θα έχει μία νέα αμυντική «ραχοκοκαλιά» στον δεύτερο γύρο της Stoiximan Super League. Νέος γκολκίπερ, ο Ντραγκόβσκι, αντί του Μπρινιόλι και πιθανώς, νέο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, οι Ακαϊντίν και Ούγκο αντί των Σένκεφελντ και Μάγκνουσον.