Ο Τερίμ πόρωσε τους παίκτες πριν τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Ο Τερίμ πόρωσε τους παίκτες πριν τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:56 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:06 - 01.02.2024

Ο Φατίχ Τερίμ αποκάλυψε πως είχε μία αναλυτική συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πριν τον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και κατάφερε να τους μεταμορφώσει στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φατίχ Τερίμ στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, μετά τη συγκλονιστική πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου, αποκάλυψε και ένα δεύτερο meeting που είχε με τους ποδοσφαιριστές του, μετά από εκείνο στα αποδυτήρια της Τούμπας, που ακολούθησε την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-1.

«Δύο μέρες μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, κάναμε ένα meeting. Πιστεύω ότι εγώ και οι παίκτες του καταλάβαμε πάρα πολύ καλά, τι θέλω εγώ από αυτούς και τι περιμένουν αυτοί από εμένα» ήταν η σχετική ατάκα του Τερίμ για τη συγκέντρωση στο Κορωπί.

Βέβαια, στη Θεσσαλονίκη επρόκειτο ουσιαστικά για ομιλία του Τούρκου προπονητή και διήρκεσε μερικά λεπτά. Ήταν μία απόπειρα του Τερίμ να τονώσει το ηθικό της ομάδας του, μετά από μία συνολικά κακή εμφάνιση και ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Αντιθέτως, το meeting της Τρίτης (30/1) στο «Γεώργιος Καλαφάτης» είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά. Γιατί εκεί, ο Τερίμ μίλησε με τους παίκτες, ανέλυσε το σκεπτικό του, όμως άκουσε και τις δικές τους απόψεις. Επί της ουσίας ήταν μία διεξοδική συζήτηση, που είχε πολύ μεγάλη διάρκεια.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, η επιρροή του Τερίμ και οι διαιτητές που... (δεν) είδαν

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, η επιρροή του Τερίμ και οι διαιτητές που... (δεν) είδαν

Ο Φατίχ Τερίμ βαδίζει στον δικό του δρόμο και δεν δίνει σημασία σε όσα λέγονται γύρω-γύρω. Με αυτόν επικεφαλής ο Παναθηναϊκός θα βαδίσει και θα πετύχει ή θα αποτύχει με τον προσανατολισμό του Τούρκου. Ο οποίος στο Περιστέρι αποδείχτηκε εξαιρετικά επιτυχημένος!

O Τερίμ επιχείρησε να πείσει τους ποδοσφαιριστές του πως ακολουθώντας τη φιλοσοφία του, θα στεφθούν πρωταθλητές. Ήταν μία πράξη του 70χρονου προπονητή, με μία παθιασμένη ομιλία, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να συσπειρώσει το γκρουπ του. Εκ του αποτελέσματος, το εγχείρημα σε πρώτη φάση πέτυχε και ο Τερίμ κατάφερε να πορώσει την ομάδα του και να παρουσιάσει ένα απόλυτα πειθαρχημένο σύνολο στο Περιστέρι, που είχε έναν σκοπό και τον εκπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τερίμ προσέγγισε και τους «πράσινους» οι οποίοι αυτή τη στιγμή, δεν έχουν προτεραιότητα στο αγωνιστικό σχέδιο του. Ο Τούρκος δεν ξεχώρισε κανέναν, εστίασε στην ομαδικότητα και στα στοιχεία που χρειάζονται για να έρθουν τα τρόπαια στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ορισμένοι παίκτες πήραν τον λόγο, εξέφρασαν τις απόψεις τους στον προπονητή τους για όλα τα ζητήματα και εκείνος με τη σειρά του, εξήγησε το σκεπτικό του. Επιθυμώντας να έχει καθαρές σχέσεις με όλους και όλοι να γνωρίζουν το πως και το γιατί, αλλά και να αντιληφθούν πως θα έχουν την ευκαιρία τους, αργά ή γρήγορα.

Η ψυχολογία είναι το μεγάλο αβαντάζ του Φατίχ Τερίμ, το οποίο τον βοήθησε να πραγματοποιήσει μία σπουδαία καριέρα. Αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί σε μία δύσκολη συγκυρία και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην επιτυχία, προκειμένου να πετύχει και ο ίδιος...