Παναθηναϊκός-Μπερνάρ: Η πρόταση ανανέωσης και το προσύμφωνο με την Ατλέτικο Μινέιρο

Μπερνάρ

i

Intime

Παναθηναϊκός-Μπερνάρ: Η πρόταση ανανέωσης και το προσύμφωνο με την Ατλέτικο Μινέιρο

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:31 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 02.02.2024

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο, ο Μπερνάρ είναι έτοιμος να υπογράψει προσύμφωνο με την Ατλέτικο Μινέιρο, όμως για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται διατεθειμένος να τον κρατήσει στην Αθήνα.

Ο Μπερνάρ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του ρόστερ του Παναθηναϊκού, με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Το συμβόλαιο του 30χρονου μεσοεπιθετικού λήγει στις 30 Ιουνίου και επικρατεί η εντύπωση πως δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Ούτε από το Τριφύλλι, ούτε από την πλευρά του Βραζιλιάνου έχει διαφανεί τέτοια πρόθεση.

Αντιθέτως, στη Βραζιλία εδραιώνεται η πεποίθηση πως ο Μπερνάρ θα επαναπατριστεί σύντομα. Η έγκυρη ιστοσελίδα «O Globo» έγραψε την Πέμπτη πως ο ατζέντης του Μπερνάρ έχει προχωρημένες συζητήσεις με τη διοίκηση της Ατλέτικο Μινέιρο και το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι να συμφωνήσουν.

Η ιστοσελίδα «itatiaia.com.br» υποστήριξε πως οι συζητήσεις μεταξύ της «Γκάλο» και του διεθνούς με τη «σελεσάο» κοντεύουν να ολοκληρωθούν και στις επόμενες ημέρες, θα υπογραφεί προσύμφωνο για το καλοκαίρι. Τις υπογραφές θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις από την Ατλέτικο Μινέιρο, πιθανότατα πριν από την έναρξη του Campeonato Brasileiro τον Μάρτιο.

Πάντως, η «O Globo» έδωσε και μία άλλη διάσταση στο ζήτημα. Σύμφωνα με την οποία, προ ημερών, ο ατζέντης του Μπερνάρ ταξίδεψε στην Αθήνα και συναντήθηκε με άνθρωπο του Παναθηναϊκού. Από το Τριφύλλι, τέθηκε επί τάπητος η ανανέωση του συμβολαίου του Βραζιλιάνου άσου, με αποδοχές μικρότερες από τις τωρινές. Αλλά μεγαλύτερες από τις απολαβές που διαπραγματεύεται η πλευρά του Μπερνάρ στην πατρίδα του.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μεταφέρεται ως πληροφορία - προφανώς από το μανατζερικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Μπερνάρ και έχει προσβάσεις στον βραζιλιάνικο Τύπο - πως ο παίκτης έχει επαφές με τους «πράσινους» για να μείνει στην Αθήνα και την επόμενη σεζόν. Επίσης, δεν αναφέρθηκε στο δημοσίευμα πως ο Μπερνάρ απέρριψε την παραμονή του στην Ελλάδα.

Για την ώρα, το μέλλον του Μπερνάρ δεν έχει ξεκαθαρίσει. Οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο 30χρονος μεσοεπιθετικός θα επιστρέψει στο Μπέλο Οριζόντε, όμως η ανανέωση με τον Παναθηναϊκό που έμοιαζε απίθανη, πλέον παρουσιάζεται στο τραπέζι ως ένα υπαρκτό σενάριο.