Το προσύμφωνο Μπερνάρ - Ατλέτικο Μινέιρο έχει buy-out!

Μπερνάρ

i

Intime

Το προσύμφωνο Μπερνάρ - Ατλέτικο Μινέιρο έχει buy-out!

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:49 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 24.04.2024

Βραζιλιάνος δημοσιογράφος αποκάλυψε πως ο Παναθηναϊκός έχει τρόπο να κρατήσει τον Μπερνάρ στην Αθήνα, χωρίς να χρειαστεί τη συναίνεση της Ατλέτικο Μινέιρο!

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει τον Μπερνάρ στην Αθήνα και ήδη πραγματοποίησε την πρώτη απόπειρα. Μόνο που η Ατλέτικο Μινέιρο δεν δείχνει διατεθειμένη να αφήσει τον 32χρονο μεσοεπιθετικό και απάντησε αρνητικά. Έχοντας το δικαίωμα λόγω του προσυμφώνου που έχει υπογράψει με τον ποδοσφαιριστή από τον Ιανουάριο.

Το Sportal εξήγησε ότι από το Τριφύλλι δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια και θα καταθέσουν νέα πρόταση στη «Γκάλο». Η προηγούμενη προσφορά προέβλεπε μονοετή δανεισμό του Μπερνάρ, με την πληρωμή υψηλού ενοικίου.

Αν και ο Βραζιλιάνος ρεπόρτερ του Goal.com, Τιάγκο Φερνάντεζ, υποστήριξε πως υπάρχει τρόπος παραμονής του Μπερνάρ στο Κορωπί, χωρίς να χρειαστεί η άδεια της Ατλέτικο Μινέιρο. Επειδή στο προσύμφωνο αναφέρεται ρήτρα εξαγοράς που ενεργοποιείται με την καταβολή της!

Πάντως, εφόσον ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να μεταχειριστεί αυτή τη τη δυνατότητα, θα του κοστίσει ακριβά... Διότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τιάγκο Φερνάντες, το buy out του Μπερνάρ αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Τιάγκο Φερνάντες φιλοξενήθηκε σε διαδικτυακό podcast και σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Εξηγώντας πως η Ατλέτικο Μινέιρο αυτή τη στιγμή δεν συζητά την παραχώρηση του Μπερνάρ στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν απέκλεισε την αλλαγή στάσης αργότερα.

Η παρατήρηση του Φερνάντες έχει σημασία, επειδή είναι ένας ρεπόρτερ που γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της «Γκάλο». Οπότε, το Τριφύλλι έχει πιθανότητες να εκπληρώσει τον σκοπό του, εφόσον δείξει επιμονή και ασφαλώς έχει την πρόθεση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της άλλης πλευράς.

Ο Μπερνάρ επιθυμούσε να επαναπατριστεί φέτος, μετά από πολλά χρόνιας καριέρας στην Ευρώπη και με μία μικρή παρένθεση στη Μέση Ανατολή. Για αυτό συμφώνησε από τα Χριστούγεννα με την ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά, την Ατλέτικο Μινέιρο. Ο διεθνής με τη «σελεσάο» υπέγραψε προσύμφωνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2027, με ετήσιες αποδοχές που προσεγγίζουν το 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, πλέον ο 32χρονος μεσοεπιθετικός παρουσιάζεται διαλλακτικός για να μείνει άλλη μία σεζόν στην Ελλάδα. Αρκεί, όπως επισήμανε στον Παναθηναϊκό, να τα βρει με την Ατλέτικο Μινέιρο και το deal να κλείσει σε φιλικό κλίμα και με απόλυτη συνεννόηση.