Νίκη «ανάσα» για τον Παναθηναϊκό Β', με χρυσό σκόρερ τον Σιδερά

Παναθηναϊκός Β' - Ιωνικός

i

© Intime

Νίκη «ανάσα» για τον Παναθηναϊκό Β', με χρυσό σκόρερ τον Σιδερά

Πάνος Κορομηλάς 17:59 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:17 - 26.02.2024

Με γκολ του Σιδερά στο 72ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός Β' έκαμψε την αντίσταση του Ιωνικού (1-0) και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη ενόψει της «μάχης» των play outs.

Νίκη «χρυσάφι» για τον Παναθηναϊκό Β', με 1-0 κόντρα στον Ιωνικό. Ο Σιδεράς υπέγραψε το τρίποντο των πρασίνων, που πλέον προσπέρασαν δύο ομάδες στη βαθμολογία και πήραν σημαντική ανάσα, βαδίζοντας προς το φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League 2.

Ιωνικός και Παναθηναϊκός Β' «μονομάχησαν» στο «Γρ. Λαμπράκης», σε μια κρίσιμη αναμέτρηση που και οι δύο ομάδες χρειάζονταν βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Οι Νικαιώτες για να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την απόσταση από τους πρωτοπόρους ενόψει των playoffs και οι πράσινοι για να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς, καθώς πλησιάζει η διαδικασία των play outs.

Για τον λόγο αυτό, οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να κυνηγήσουν τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους πράσινους. Ο Φουρτάδο υποδέχτηκε ωραία την μπάλα στα δεξιά, συνέκλινε προς τα μέσα και εκτέλεσε με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκέλιου.

Η απάντηση του Ιωνικού ήταν άμεση. Στο 6ο λεπτό, ο Ντάουντα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα «ξύρισε» το δεξί δοκάρι του Ξενόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι στο 23', όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάποια παράβαση.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ιωνικός είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε κάποιες τελικές , όμως δεν ανησύχησε τον Ξενόπουλο. Και αφού δε βρήκε γκολ, τιμωρήθηκε.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 71' μέσα από μια στημένη φάση. Ο Σιδεράς έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι, αξιοποίησε την εκτέλεση του κόρνερ και με δυνατή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από τους παίκτες.

Η ομάδα της Νίκαιας προσπάθησε να απαντήσει, είχε δύο καλές ευκαιρίες με κεφαλιές, όμως ο Ξενόπουλος ήταν σταθερός όταν χρειάστηκε. Παρά την πίεση στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, δεν κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης, με τον Παναθηναϊκό Β΄ να παίρνει τρεις σημαντικούς βαθμούς ενόψει της μάχης των play outs.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για «τριφύλλι» μετά την εκτός έδρας επικράτηση επί της Ηλιούπολης, που πλέον βρίσκεται στην ένατη θέση με 20 βαθμούς, προσπερνώντας τον Γιούχτα και την Παναχαϊκή.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιώργου Σπανού έχασε την ευκαιρία να φτάσει την Ηλιούπολη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και παρέμεινε στους 32 βαθμούς, μαζί με την Καλαμάτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός Β' (Αντωνίου): Ξενόπουλος, Σιδεράς, Αθανασακόπουλος, Μαρτίνης, Κατρής, Φουρτάδο, Κυριόπουλος, Σαρδέλης, Λάμψιας, Φρόκου, Μπιλάλ

Ιωνικός (Σπανός): Γκέλιος, Τασουλής, Σαλίνας, Ντάουντα, Γιακουμάκης, Γκοράνοφ, Σερπέζης, Γκίνη, Οικονομόπουλος , Σόουζα, Σαλαζάρ