Αλλάζει σελίδα ο Πανιώνιος: Πρόταση επένδυσης στην ομάδα από την εταιρία που έφερε το VAR στην Ελλάδα

VAR και Ρούπτσος

i

© Intime

Αλλάζει σελίδα ο Πανιώνιος: Πρόταση επένδυσης στην ομάδα από την εταιρία που έφερε το VAR στην Ελλάδα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:00 - 20.03.2024

H εταιρεία πίσω από το VAR και ο πρόεδρός της, Κώστας Ρούπτσος, ετοιμάζονται να αλλάξουν τη σελίδα του Πανιωνίου, θέλοντας να επενδύσουν στον «ιστορικό».

Μία ιστορική ημέρα είναι η 20η Μαρτίου του 2024 για τον Πανιώνιο, αφού ο «ιστορικός» δέχθηκε πρόταση για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας. Αυτή προήλθε από την Indigital, μία εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ψηφιακές και τεχνολογικές εφαρμογές.

Ο κύριος μέτοχος και πρόεδρος του ομίλου Κώστας Ρούπτσος ανέλυσε το πλάνο του όσον αφορά στα χρέη, τονίζοντας πως στόχος είναι η ομάδα να είναι ανταγωνιστική την επόμενη σεζόν στη Super League 2.

Η πρόταση του επιχειρηματία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. συμβούλιο του συλλόγου. Επόμενο βήμα είναι να γίνει ένα μνημόνιο ανάμεσα στις δύο πλευρές ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της ομάδας και να υπάρξει δέσμευση για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η σχετική εκδήλωση για τη χρηματοδότηση του συλλόγου έγινε στο «Ανδρέας Βαρίκας», εκεί όπου βρέθηκαν περίπου 500 άτομα.

Ο Πανιώνιος αυτή την στιγμή είναι είναι στην κορυφή του τέταρτου ομίλου της Γ' Εθνικής, στο +13 από τον δεύτερο Εθνικό Πειραιώς και ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές. Στον σύλλογο επιθυμούν διακαώς την επιστροφή στη Stoiximan Super League, εκεί όπου η ομάδα βρισκόταν για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της.

Indigital: Η εταιρία που έφερε το VAR στην Ελλάδα

Ο άνθρωπος που θέλει να φέρει την αλλαγή στον Πανιώνιο ονομάζεται Κώστας Ρούπτσος. Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κύριος μέτοχος της Indigital, αποτελώντας παράλληλα τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας.

Όσο για τα επιτεύγματα του ομίλου, ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματά της ήταν η προσθήκη του VAR στην ποδοσφαιρική ζωή της χώρας. Το 2018, η Indigital - η οποία είναι αντιπρόσωπος της ισπανικής Μedia Pro - κέρδισε τον διαγωνισμό για τη δημιουργία του Video Assistant Referee στην Ελλάδα, έχοντας την καλύτερη προσφορά.

Μάλιστα, χάρη στο συγκεκριμένο έργο - αλλά και σε κάποια άλλα - η Indigital κατάφερε να διπλασιάσει τον τζίρο της από 5 εκατ. ευρώ σε 9,38. Ωστόσο, το συμβόλαιο της συγκεκριμένης εταιρίας με την ΕΠΟ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024 και όπως είχε αναφέρει η ίδια στην ανακοίνωση της, θα πάψει να ασχολείται με το VAR.