Οι 5+1 μεγάλες νίκες της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα (vids)
i

© Intime

Οι 5+1 μεγάλες νίκες της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα (vids)

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 12:16 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 11.02.2024

Με αφορμή το ερχόμενο ντέρμπι «Δικεφάλων» το Sportal σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες νίκες που έχει πανηγυρίσει η ΑΕΚ μέσα στο σπίτι του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής (11/2, 20:00) στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγγωνιστικής της Stoiximan Super League. Σε ένα ντέρμπι κορυφής ουσιαστικά, αφού θα «κονταροχτυπηθούν» οι δύο πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από τη μία η Ένωση, που τρέχει ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων, βρίσκεται στη 2η θέση με 50 βαθμούς και θέλει τη νίκη, προκειμένου να πατήσει εκείνη στην κορυφή και από την άλλη ο Δικέφαλος του βορρά, ο οποίος μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες και θέλει το «τρίποντο», ώστε να παραμείνει στην πρώτη θέση και να αυξήσει τη διαφορά του στους πέντε βαθμούς από τους «κιτρινόμαυρους».

Με αφορμή λοιπόν το ερχόμενο ντέρμπι «Δικεφάλων» το Sportal θέλει να σας παρουσιάσει -η ακόμα καλύτερα να σας θυμίσει- τις μεγαλύτερες νίκες της ΑΕΚ στην Τούμπα. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά...

10/12/1961 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-6

Εκείνη τη βραδιά η Ένωση πέτυχε μισή ντουζίνα γκολ κόντρα στους «ασπρόμαυρους» και φυσικά την πιο μεγάλη σε έκταση σκορ νίκη της μέσα στην Τούμπα. Σκόρερ οι Ζάγκυλος (16'), Νεστορίδης (24', 90'), Τσαχουρίδης (58'), Γούβας (60') και Σκευοφύλαξ (74'). Μείωσε για τους Θεσσαλονικείς ο Κιουρτζής (68').

9/12/1962 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-3

Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σκόρερ οι Παπαϊωάννου (20'), Σταματιάδης (34') και Νεστορίδης (80')

6/11/1995 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-3 (Διακοπή)

Μία τραγική χρονιά για τον ΠΑΟΚ και μία πολύ καλή για την ΑΕΚ, που ήταν φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Με μία μεγάλη εμφάνιση η Ένωση κατάφερε να προηγείται 3-1 στο 61ο λεπτό.

Οι οπαδοί των «ασπρόμαυρων» πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, με ένα από αυτά να βρίσκει τον επόπτη Παχτσίδη στο κεφάλι. Ο διαιτητής Βέλλιος διέκοψε το ματς για 20 λεπτά, ενώ ούτε μετά την διακοπή ηρέμησαν τα πνεύματα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί οριστικά στο 68'.

Σκόρερ οι Τσιάρτας, Κετσπάγια και Κωστής για την Ένωση, ενώ για τον Δικέφαλο του βορρά βρήκε δίχτυα ο Ζουμπούλης. Στα χαρτιά το παιχνίδι κατοχυρώθηκε υπέρ της ΑΕΚ με 0-3.

6/2/2002 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-4

Η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πρώτο ματς, φιλοξενούταν από τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Και πήρε την πρόκριση με εμφατικό τρόπο, διαλύοντας τους Θεσσαλονικείς. Σκόρερ οι Τσιάρτας (28'), Λάκης (39'), Νικολαΐδης (47') και Ίβιτς (89').

Για την ιστορία εκείνη τη χρονιά οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν τον τίτλο, επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού στον τελικό.

13/4/2008 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-4

Η δεύτερη τεσσάρα που έχει ρίξει η ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και αυτή τη φορά ήταν για το πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι, όπου η Ένωση πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση. Σκόρερ οι Παπασταθόπουλος (2'), Μπλάνκο (23'), Λυμπερόπουλος (25') και Καλόν (82').

Μία νίκη που ουσιαστικά έχρισε πρωταθλητές μέσα στο γήπεδο τους «κιτρινόμαυρους», αλλά ο τίτλος δεν κατέληξε ποτέ στο παλμαρέ τους λόγω της γνωστής υπόθεσης Βάλνερ.

Ο Χατζισαφί θα «τρέξει» για να προλάβει την Τούμπα και ο Αλμέιδα θα «ζυγίσει» τα πάντα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:22 - 07.02.2024

Ο Χατζισαφί θα «τρέξει» για να προλάβει την Τούμπα και ο Αλμέιδα θα «ζυγίσει» τα πάντα

Το Ιράν αποκλείστηκε από τον τελικό του Asian Cup και ο Χατζισαφί θα ψάξει το πρώτο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Αθήνα και να παλέψει ακόμα και να προλάβει το παιχνίδι της ΑΕΚ στην Τούμπα

2/4/2023 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1

Μπορεί η συγκεκριμένη νίκη να μην ήταν μεγάλη όσον αφορά το σκορ. Αλλά ήταν μεγάλη όσον αφορά τη σημασία της. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα «τρίποντο» στα περσινά playoffs, που αν δεν το 'χε πάρει η Ένωση, ενδεχομένως να μην είχε στεφθεί πρωταθλήτρια 2022-23.

Στο 80ο λεπτό ο Αραούχο πέτυχε το γκολ που έκρινε την έκβαση του ματς με ένα υπέροχο σουτ έπειτα από φοβερή ασίστ του Μάνταλου. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» έπιασαν τον Παναθηναϊκό τότε στην κορυφή και η υπόλοιπη ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή...