Οργή στη Μπεϊτάρ για την καμπάνα από το δικαστήριο πριν τις μάχες με τον ΠΑΟΚ

Οργή στη Μπεϊτάρ για την καμπάνα από το δικαστήριο πριν τις μάχες με τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Σακελλαρίου 16:06 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:11 - 16.07.2023

Το Ανώτατο αθλητικό δικαστήριο αποφάσισε την αφαίρεση τεσσάρων βαθμών από τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τη νέα σεζόν και στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ επικρατεί αναστάτωση.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις με τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Στην αντίπαλο του «Δικεφάλου», ωστόσο, επικρατεί οργή κι αναστάτωση για την απόφαση του δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, για το χάος που προκάλεσαν οι οπαδοί της πριν την απονομή του Κυπέλλου την περασμένη σεζόν, υπήρχε σκέψη να τιμωρηθεί η Μπεϊτάρ και να μην παίξει στην Ευρώπη. Αυτό δεν συνέβη και τελικά της επιβλήθηκε ποινή να μην πάρει μέρος στο Κύπελλο της νέας περιόδου. Η Μπεϊτάρ έκανε έφεση και η απόφαση προκάλεσε οργή.

Το δικαστήριο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε σήμερα Κυριακή την απόφασή του σχετικά με την έφεση της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και δήλωσε ότι η ποινή της απομάκρυνσης από το Κύπελλο ακυρώθηκε, αλλά από την ομάδα θα αφαιρεθούν τέσσερις βαθμοί στο πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν.

Η απόφαση, όπως γράφεται στην ετυμηγορία, λήφθηκε με πλειοψηφία τριών δικαστών έναντι δύο: «Αποφασίστηκε, με την πλειοψηφία του καθηγητή Μιγκάλ Ντέουτς, η αφαίρεση τεσσάρων βαθμών. Η γνώμη της μειοψηφίας, του επικεφαλής του δικαστηρίου Αμνόν Στράσοφ και του δικηγόρου Νταβίντ Γιαχάβ, είναι να παραμείνει η ποινή μη συμμετοχής στο Κύπελλο.

Με πλειοψηφία τριών έναντι δύο λοιπόν, οι δικαστές αποφάσισαν ότι έχουν την εξουσία να επιβάλουν την αυστηρότερη τιμωρία που ζητάει η Ένωση, όπως έγραψε ο δικηγόρος Ασάφ Χαντάσι στην ετυμηγορία.

Ο Στράσοφ, παράλληλα, ανέφερε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το εν λόγω περιστατικό με το μεγάλο πλήθος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κι απέτρεψε την απονομή του τροπαίου από τον Πρόεδρο του Κράτους, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο κι ακραία περίπτωση. Ταυτόχρονα, διαφωνώ με το τελικό αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξε ο φίλος μου σχετικά με τον μετριασμό της τιμωρίας της ομάδας και αυτό για τρεις λόγους: έναν νομικό λόγο, έναν λογικό λόγο κι έναν πρακτικό λόγο».

Ο δικαστής Γιανίβ Βάκι, ο οποίος ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ποινής τόνισε: «Πιστεύω ότι η ποινή του αποκλεισμού από το κύπελλο, είναι από μόνη της κατάλληλη, σύμφωνα με το περιστάσεις της υπόθεσης, αλλά η εγγενής δυσκολία είναι ότι δεν πληροί τα ισχύοντα κριτήρια».

«Αγανάκτηση, το μυαλό μας στον ΠΑΟΚ»

Η Μπεϊτάρ αντέδρασε και σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την απόφαση αναφέρεται: «Η διοίκηση του συλλόγου, με επικεφαλής τον Μπαράκ Αμπράμοφ, είναι απασχολημένη με την προετοιμασία της ομάδας για τη νέα σεζόν και για τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Conference League.

Το ντεμπούτο του Καρασκάλ στη θέση του Χάμες, το τακουνάκι και η νίκη εναντίον του Πινέδα και το γκολ κόντρα στον Χουάνγκ! (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:09 - 16.07.2023

Το ντεμπούτο του Καρασκάλ στη θέση του Χάμες, το τακουνάκι και η νίκη εναντίον του Πινέδα και το γκολ κόντρα στον Χουάνγκ! (vids)

Ο Κολομβιανός Χόρχε Καρασκάλ που θέλει ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τον Πινέδα της ΑΕΚ και τον Χουάνγκ του Ολυμπιακού. Είναι συμπαίκτης, παράλληλα, με τον πρώην άσο των Πειραιωτών Χάμες Ροντρίγκες.

Αγαπητοί φίλαθλοι, σας καλούμε να συνεχίσετε να εμπιστεύεστε τον σύλλογο, όπως κάνατε μέχρι τώρα, συνεχίζοντας την αφορά διαρκείας και να ενθαρρύνετε μόνο την ομάδα.

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ δέχεται με μεγάλη λύπη την απόφαση του δικαστηρίου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και εκφράζει την αγανάκτησή της για την τελική απόφαση».