Κοντά σε Χακσαμπάνοβιτς ο ΠΑΟΚ
i

© Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Κοντά σε Χακσαμπάνοβιτς ο ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 17:28 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 31.08.2023

Ο Σιντ Χακσαμπάνοβιτς θα αποτελέσει τη νέα προσθήκη του ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να ολοκληρώνει τη μεταγραφή του 24χρονου εξτρέμ από τη Σέλτικ.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να προσθέσει στο ρόστερ του έναν ακόμα ποδοσφαιριστή, ο οποίος αναμένεται σύντομα να αποτελέσει μία από τις επιλογές του Ράζβαν Λουτσέσκου για το κομμάτι της επίθεσης. Ο 24χρονος Σιντ Χακσαμπάνοβιτς τα βρήκε σε όλα με τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος με τη σειρά του συμφώνησε με τη Σέλτικ για τον δανεισμό του.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή ήταν αποτέλεσμα των σκάουτερ του ΠΑΟΚ, οι οποίοι και τον πρότειναν στον Ρουμάνο τεχνικό. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο Γιώργος Σαββίδης ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη μεταγραφή, στην οποία περιλαμβάνεται υποχρεωτική οψιόν δύο εκατ. ευρώ.

Τα δοκιμαστικά στις Μαν. Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τσέλσι

Όσο ήταν σε νεαρή ηλικία, ο Χαξαμπάνοβιτς αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία «προϊόντα» της Χάλμσταντ. Κάπως έτσι, ο ίδιος πέρασε μια εβδομάδα δοκιμαστικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είχε επίσης δοκιμαστεί για Λίβερπουλ , Τσέλσι , Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Σίτι .

Δύο χρόνια αργότερα ο ίδιος τελικά ταξίδεψε στην Αγγλία, προκειμένου να υπογράψει με τη Γουέστ Χαμ, στην οποία όμως δεν αγωνίστηκε. Η ομάδα που σημείωσε τις περισσότερες συμμετοχές ήταν η Νόρκεπινγκ, με την οποία αγωνίστηκε σε 76 αγώνες. Τελευταίος του σταθμός η Σέλτικ, εκεί όπου έπαιξε σε 42 αγώνες.