Οι ημερομηνίες «φωτιά»: Ποιες εβδομάδες θα έχει «φουλ» ευρωπαϊκή δράση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Europa League - Eurolegaue

i

© Intime

Οι ημερομηνίες «φωτιά»: Ποιες εβδομάδες θα έχει «φουλ» ευρωπαϊκή δράση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:54 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 31.08.2023

Το Sportal.gr σας παρουσιάζει τις ημερομηνίες «φωτιά» που θα συνυπάρχουν οι αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Όπως όλα δείχνουν, οι επερχόμενες Πέμπτες θα μας προσφέρουν πλούσιο αθλητικό θέαμα και με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον μέσα στη σεζόν!

Οι αποκλεισμοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έστειλαν τις δύο ομάδες της Αθήνας στους ομίλους του Europa League. Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» γνώρισε δύο ήττες από την Μπράγκα στα play offs του Champions League, ενώ από την άλλη η Ένωση δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αντβέρπ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να... γεμίσει το πρόγραμμα της Πέμπτης, όπου ευχή όλων μας είναι να αγωνίζονται τέσσερις ελληνικές ομάδες. Απόψε (31/8, 21:00) στη Σερβία, ο Ολυμπιακός καλείται να τσεκάρει την πρόκριση κόντρα στην Τσουκαρίτσκι, με σκοπό να ακολουθήσει τον δρόμο της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Τέλος, μετά το διπλό στην Σκωτία στο πρώτο ματς κόντρα στη Χαρτς (1-2), ο ΠΑΟΚ θέλει να τελειώσει τη δουλειά για να πάρει μέρος στη φάση των ομίλων του Conference League. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η Ελλάδα είναι έτοιμη να εκπροσωπηθεί από τέσσερις ομάδες στους ευρωπαϊκούς ομίλους κι αυτό μόνο ελπίδα και αισιοδοξία μπορεί να μας προκαλέσει σε ότι αφορά το μέλλον.

Παράλληλα με τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της Ευρώπης, εξίσου έντονο ενδιαφέρον θα έχουν και οι μάχες των δύο «αιωνίων» στην Euroleague. Ο Ολυμπιακός που μετράει 2/2 συμμετοχές στα τελευταία δύο FinalFour αλλά και ο... ανανεωμένος Παναθηναϊκός που έχει πρωταγωνιστήσει στο φετινό μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, έχουν θέσει ψηλά τον πήχη στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να αναμένονται αμφίρροπες μονομαχίες.

Με αφορμή λοιπόν όλα τα παραπάνω, το Sportal.gr σας παρουσιάζει τις ημερομηνίες στις οποίες θα συνυπάρξουν οι αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ:

26/10

Europa/Conference League + Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές

09/11

Europa/Conference League + Ολυμπιακός – Μπασκόνια

30/11

Europa/Conference League + Μονακό – Ολυμπιακός + Παρτιζάν – Παναθηναϊκός

14/12

Europa/Conference League + Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρεμιέρα της Euroleague είναι προγραμματισμένη για το το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου, με την κληρωτίδα να βγάζει ντέρμπι «αιωνίων». Συγκεκριμένα, η αναμέτρηση ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για την πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ.