Ο κεφάτος Οζντόεφ «καθάρισε» για τον ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου

Οζντόεφ

i

©intime

Ο κεφάτος Οζντόεφ «καθάρισε» για τον ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου

Μάνος Τσαλγατίδης 20:29 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:42 - 22.10.2023

Ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Οζντόεφ, που είχε δύο γκολ, επικράτησε του Ατρομήτου με 2-0 για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 επί του Ατρομήτου στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έδειξε πως η επανέναρξη δεν τον επηρέασε. Τα γκολ των «ασπρόμαυρων» πέτυχε ο Μαγκομέντ Οζντόεφ στο 44΄και στο 51΄.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον γνωστό του σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να επιλέγει τους Κοτάρσκι, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Σάστρε, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ και Σαμάτα στην αρχική του σύνθεση. Ο Δικέφαλος μπήκε στο ματς με σκοπό να... πνίξει τον Ατρόμητο και να μην του επιτρέψει να κάνει σκέψεις περί θετικού αποτελέσματος στην Τούμπα.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 9ο λεπτό και μάλιστα ήταν και αρκετά παράξενη, από την άποψη πως σπάνια την βλέπουμε πλέον στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Κεχρίντα γύρισε την μπάλα με τα πόδια στον Τσιντώτα και αυτός πάνω στην ένταση του αγώνα μπλόκαρε την μπάλα, με τον διαιτητή Πουλικίδη να δίνει ορθά την παράβαση του έμμεσου. Η κομπίνα που στήθηκε είχε ως τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Τάισον, που σούταρε, αλλά τα αρκετά σώματα των παικτών των φιλοξενουμένων σταμάτησαν την τροχιά της μπάλας πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Όσο ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει χώρους με οργανωμένες επιθέσεις, ο Ατρομητος είχε αποφασίσει πως θα χτυπά στο γρήγορο τρανζίσιον και από στημένες φάσεις. Όπως φαινόταν ο Βέργος είχε κομβικό ρόλο στο πλάνο του Κορακάκη, με τον Νάσμπεργκ ωστόσο να μην τον αφήνει ούτε στιγμή από τα μάτια του. Στο 24ο λεπτό ο Σάστρε έγινε κάτοχος της μπάλας στα 35 περίπου μέτρα από την εστία του Τσιντώτα και χωρίς δεύτερη σκέψη επιχείρησε ένα δυνατό μακρινό σουτ, αναγκάζοντας τον κίπερ των Περιστεριωτών σε μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Οι «ασπρόμαυροι» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές από το 26΄ και έπειτα και άρχισαν να προσπαθούν να δημιουργήσουν και από τον άξονα. Ωστόσο, ήταν σαφές πως υπήρχε θέμα στην τελική πάσα, αλλά και στην τελική προσπάθεια. Το σύνολο του Λουτσέσκου παρότι κέρδιζε αρκετά κόρνερ, δεν μπορούσε να τα αξιοποιήσει ή έστω να απειλήσει από αυτά. Όμως στο 43ο λεπτό αυτό άλλαξε! Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Οζντόεφ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να μπαίνουν νωθρά στο παιχνίδι, αλλά τον ρυθμό τον ήλεγχε ο ΠΑΟΚ. Έτσι, στο 51ο λεπτό, ο Ο Ντεσπόντοφ εφόρμισε από τα δεξιά σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Τάισον, που σούταρε αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε πριν περάσει την γραμμή, ωστόσο μετά την απομάκρυνση ο Οζντόεφ σκόραρε με ψαλιδάκι! Μετά από αυτό το γκολ, ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε και δέχθηκε πίεση, αλλά και τρεις συνεχόμενες φάσεις από τον Ατρόμητο.

Οι «ασπρόμαυροι» όμως πλέον είχαν πατήσει το γκάζι και δεν σταμαντιούνταν εύκολα. Στο 62ο ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτο γκολ! Ο Δικέφαλος αναπτύχθηκε εξαιρετικά από τα δεξιά, ο Τάισον υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έστρωσε στον Οζντόεφ που σκόραρε με δυνατό σουτ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Σαμάτα ήταν οφσάιντ.

Για να βρεθεί η επόμενη φάση άξια αναφορά έπρεπε το ματς να φτάσει στο 74΄ Όταν ο Γκονζάλεθ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σταθερά.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέποντας την ομάδα του να κρατάει το 2-0 έκανε φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα του ρίχνοντας στο ματς τους Κωνσταντέλια, Μπράντον, Σβαμπ, Βιεϊρίνια και Αντρίγια. Το παιχνίδι όσο όδευε προς το τέλος του σιγά-σιγά έσβηνε αναφορικά με τον ρυθμό, αφού ο ΠΑΟΚ δεν είχε λόγο να ανεβάσεις την ένταση, μιας και είχε και το ματς με την Αμπερντίν μπροστά του.

Όρθια η Κηφισιά απέναντι στον ΟΦΗ, με ήρωα τον Αναγνωστόπουλο και 10 παίκτες από το 36'
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:05 - 22.10.2023

Όρθια η Κηφισιά απέναντι στον ΟΦΗ, με ήρωα τον Αναγνωστόπουλο και 10 παίκτες από το 36'

Αν και αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 36ο λεπτό, η Κηφισιά αμύνθηκε εντυπωσιακά κόντρα στον ΟΦΗ και με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούσει το πέναλτι του Φελίπε (88'), πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο 84ο λεπτό ο Μπράντον βρήκε δίχτυα με το κεφάλι, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα του δεν μέτρησε. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο και να ξεκινά με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του μετά τη διακοπή.

Ο Αντζιέλεσκι στο 90ο λεπτό λίγο έλειψε να μειώσει, αλλά το διαγώνιο σουτ του μέσα από την περιοχή του Κοτάρσκι πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Σάστρε (83΄ Σάστρε), Οζντόεφ, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ (69΄ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Ντεσπόντοφ (69΄ Αντρίγια) και Σαμάτα.

Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Τσακμάκης (52΄ Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ ( 76΄Αθανασίου), Γκονζάλεθ (Έρλινγμαρκ), Κουντέ (70΄ Κουέν), Καμαρά, Βέργος (76΄Αντζιελέσκι) και Βαλένσια.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε στο 51ο λεπτό όταν και ο ΠΑΟΚ σκόραρε το δεύτερο του γκολ. Από εκεί και έπειτα δεν υπήρχε περίπτωση να ηττηθεί.

MVP

Αναμφίβολα. Μαγκομέντ Οζντόεφ ήταν το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα με τον Ρώσο να σκοράρει τρία γκολ (τα δύο μέτρησαν) και γενικότερα να έχει ηγετική παρουσία στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ:

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έστησε τον ΠΑΟΚ όπως συνηθίζει με στόχο να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και τελικά τα κατάφερε. Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Κορακάκης θέλησε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, αλλά δεν τα κατάφερε.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού: 

  • Τέλος αγώνα 
  • Εφτά λεπτά καθυστερήσεις 
  • 87' Ο Κωνσταντέλιας πήγε να «κρεμάσει» τον Τσιντώτα αλλά εκείνος είχε προλάβει να γυρίσει στην εστία του και μπλόκαρε εύκολα. 
  • 83' Ακόμα ένα ακυρωθέν γκολ για τον ΠΑΟΚ, με τον Τόμας να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ την ώρα που σκόραρε. 
  • 80' Ο Σάστρε έκανε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα όμως κόντραρε στο κεφάλι του Σβαμπ. 

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ έχει επιβάλλει τον ρυθμό του στο ματς και είναι ήσυχος.

  • 73' Ο Βαλένσια έκανε ένα σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε. 
  • 64' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Ντεσμπόντοφ ο οποίος έκανε ένα ωραίο σουτ και η μπάλα πέρασε εκτός. 
  • 62' Ο Οζντόεφ σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε γιατί στην αρχή της φάσης υπήρχε οφσάιντ. 
  • 58' Παραλίγο αυτογκόλ από τον Νάσμπεργκ μετά από σέντρα του Ντε Μποκ.
  • 57' Νέα ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Γιουμπιτάνα έκανε ένα σουτ, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει εύκολα. 
  • 56' Ο Ντε Μπόκ έκανε ένα σουτ, αλλά ο Βαλένσια δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. 
  • 51' ΓΚΟΟΛ Ο ΠΑΟΚ 2-0. Ο Οζντόεφ σκόραρε για δεύτερη φορά σήμερα. Μετά από γύρισμα του Ντεσμπόντοφ, ο Τάισον σούταρε, ο Ντε Μπόκ έδιωξε πάνω στη γραμμή, αλλά ο Οζντόεφ με ένα ωραίο ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 
  • Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου 
  • Τέλος πρώτου μέρους 
  • Ένα λεπτό έξτρα χρόνος

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε και δικαιούνταν βάση εμφάνισης.

  • 43' ΓΚΟΟΟΛ Ο ΠΑΟΚ. Ο Ντεσμπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Οζντόεφ έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα
  • Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Σάστρε έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Τσιντώτας απέκρουσε. 
  • 42' Καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Βέργος έκανε ωραία σέντρα, ο Βαλένσια προσπάθησε να σουτάρει με τη μία, αλλά έστειλε την μπάλα εκτός. 
  • 35'  Ο Νάσμπεργκ έπιασε μια κεφαλιά, ο Σαμάτα έπιασε και δεύτερη και η μπάλα πέρασε άουτ. 
  • 33' Σουτ του Τάισον, η μπάλα κόντραρε και πάλι σε σώματα παικτών του Ατρομήτου. 
  • 31'  Μετά από πολλές κόντρες στην άμυνα του Ατρομήτου, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τσιντώτα μετά από σουτ του Κεντζιόρα. 

Μάνος Τσαλγατίδης: Είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ έχει θέμα στα τελευταία μέτρα έως τώρα. Τόσο στην τελική πάσα, όσο και στην τελική προσπάθεια.

  • 25' ο Σάστρε έκανε ένα σουτ και  ο Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. 
  • 21' Σουτ του Βέργου, μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι. 

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να... πνίξει τον Ατρόμητο με κατοχή της μπάλας και γρήγορο ποδόσφαιρο, αλλά για την ώρα δεν πιάνει.

  • 13' Ο Βέργος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά ψηλά από την εστία του Κοτάρσκι. 
  • Δεν μπόρεσαν να τον εκμεταλλευτούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, με το σουτ του Τάισον να κοντράρει στα σώματα των παικτών του Ατρομήτου. 
  • 9' Ασυνεννοησία από τον Κεσχρίντα και τον Τσιντώτα που έφερε το έμμεσο για τον ΠΑΟΚ κοντά στην αντίπαλη εστία.  
  • 5' Προσπαθεί να πιέσει ψηλά στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ 
  • Έναρξη αγώνα 
  • Ο ΠΑΟΚ έρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) με τον Παναθηναϊκό, ενώ από την άλλη η ομάδα του Περιστερίου έρχεται από τη «βαριά» ήττα από τον Παναθηναϊκό με 0-5. 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

  • Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Super League.