Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Πούλησε παίκτη στη Μίλαν η Ελσίνκι – Καινοτομία στο νέο γήπεδο με ηλιακή ενέργεια

Το γήπεδο της Ελσίνκι.

i

©hjk.fi

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Πούλησε παίκτη στη Μίλαν η Ελσίνκι – Καινοτομία στο νέο γήπεδο με ηλιακή ενέργεια

Η Ελσίνκι, η οποία θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα, έδωσε νεαρό παίκτη στη Μίλαν και βάζει ηλιακή ενέργεια στο γήπεδό της.

Η Ελσίνκι είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League.

Η ομάδα της Φινλανδίας θα υποδεχθεί τον «Δικέφαλο» στις 21 του μήνα στην πρεμιέρα του ομίλου και λίγες μέρες πριν το ματς ανακοίνωσε την πώληση ταλαντούχου παίκτη της στην Ακαδημία της Μίλαν. Συγκεκριμένα του Άξελ Σάντλερ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο κεντρικός αμυντικός της Ελσίνκι Άξελ Σάντλερ μετακόμισε στην Κ18 της Μίλαν.

Ο 16χρονος ήταν πρωταγωνιστής στην ομάδα του πρωταθλήματος B-junior. Στους αγώνες των Ανδρών, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Ελσίνκι τον Ιούλιο στο Kakkone, όταν η ομάδα νίκησε εκτός έδρας με 2-0 τη Λάχτι.

Ο Σάντλερ φόρεσε τη φανέλα της Κ17 στο ματς με την Ελβετία. Παίζει συνεχώς 90λεπτα και είναι αρχηγός στην εθνική. Ο Μάρτιν Κιρίλοφ, ο οποίος πρόσφατα μετακόμισε από την Ελσίνκι στην Τορίνο, παίζει στην ίδια εθνική ομάδα με τον Σάντλερ. Καλή τύχη, Άξελ!».

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, παράλληλα, η οποία θα ξεκινήσει τις μάχες στα playoffs για την κατάκτηση του τίτλου το Σάββατο εντός έδρας με την Ίντερ Τούρκου, ανακοίνωσε ότι η Bolt Arena, όπου θα παίξουν οι Θεσσαλονικείς, θα είναι το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου της Φινλανδίας με ηλιακή ενέργεια: «Η Lumme Energia και η Ελσίνκι διευρύνουν τη συνεργασία τους κατασκευάζοντας μια μονάδα ηλιακής ενέργειας στην οροφή του Bolt Arena. Το Bolt Arena θα είναι το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου στη Φινλανδία που θα χρησιμοποιεί τη δική του ηλιακή ενέργεια.

Το εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας κατασκευάζεται από την αδελφή εταιρεία της Lumme Energia, Solarigo Systems Oy, η οποία σήμερα είναι ο κατασκευαστής των μεγαλύτερων ηλιακών σταθμών στη Φινλανδία. Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής υποτίθεται ότι θα αρχίσει να παράγει ενέργεια από τα τέλη του φθινοπώρου του 2023.

Ο διευθυντής του έργου Γιούχο Λάσονεν, από τη Solarigo λέει ότι το έργο ηλιακής ενέργειας της HJK θα ξεκινήσει όταν εγκατασταθούν 162 ηλιακά πάνελ στην οροφή της λέσχης. “Οι πηγές του θα κάλυπταν την ετήσια κατανάλωση 41 πολυκατοικιών”, λέει ο Λάσονεν.

Ο διευθυντής πωλήσεων της Ελσίνκι Έσκο Βίλμαν, τόνισε ότι η ευθύνη του ποδοσφαιρικού συλλόγου αυξάνεται σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. όταν αρχίζει να χρησιμοποιεί τη μεγάλη επιφάνεια της στέγης του για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Στόχος της Ελσίνκι είναι να μην έχει εξάρτηση από τον άνθρακα έως το 2025. Η Διευθύντρια της Lumme Energia Γιοχάνα Βισκάρι, παράλληλα, τόνισε: “Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κατά την ποδοσφαιρική περίοδο, ο ηλιακός σταθμός μειώνει την ανάγκη της Ελσίνκι να αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια κατά περίπου 15%».