Το «77» και η σύνδεση Ντεσπόντοφ με Πέλκα

Κίριλ Ντεσπόντοφ

i

©Prtscr

Το «77» και η σύνδεση Ντεσπόντοφ με Πέλκα

Μάνος Τσαλγατίδης 17:01 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 13.09.2023

Μια ιδιαίτερη ιστορία για τον αριθμό στη φανέλα του Ντεσπόντοφ στον ΠΑΟΚ και η σύνδεση αυτής με τους Νάρεϊ και Πέλκα.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με εμφατικό τρόπο τις μεταγραφικές του κινήσεις, με την απόκτηση του Κίριλ Ντεσπόντοφ, αντί περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ από την Λουντογκόρετς.

Το όνομα του 26χρονου εξτρέμ «παίζει» καθημερινά στα ΜΜΕ της Βουλγαρίας και μάλιστα στην ιστοσελίδα «temasports» φιλοξενείται ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα, με αφορμή την επιλογή του ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φανέλα με το νούμερο «77», παρουσιάζοντας την προϊστορία της, με αναφορά σε Νάρεϊ, Πέλκα και… Μπερμπάτοφ!

Αναλυτικότερα από το αφιέρωμα των Βούλγαρων:

«Ο νούμερο 1 Βούλγαρος ποδοσφαιριστής, Κίριλ Ντεσπόντοφ θα αγωνίζεται με το νούμερο «77» στον ΠΑΟΚ.

Ο ποδοσφαιριστής είναι πιθανό να χρειαστεί να αντικαταστήσει τον Κάλεντ Νάρεϊ, ο οποίος φορούσε το ίδιο νούμερο κι αγωνιζόταν στην δεξιά πλευρά της επίθεσης.

Ο Νάρεϊ παραχωρήθηκε το φετινό καλοκαίρι στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Καλίτζ, μετά από μια χρονιά στον ΠΑΟΚ.

Το «77» έφερε τύχη στον Νάρεϊ, στις πρώτες του εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πίσω στην πρώτη αγωνιστική του προηγούμενου πρωταθλήματος, ο Γερμανός εξτρέμ έδωσε την ασίστ για το γκολ του Μπράντον Τόμας, για το 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό.

Στη δεύτερη αγωνιστική, ο Νάρεϊ ήταν ο ήρωας του ΠΑΟΚ, αφού σκόραρε στις καθυστερήσεις στη νίκη με 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο. Την τέταρτη αγωνιστική, ο Γερμανός είχε την ασίστ για τον Γιάσμιν Κούρτιτς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και στη συνέχεια πέτυχε το γκολ κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά και την 8η, με το 1-2 επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά.

Τελικά, ο Κάλεντ Νάρεϊ ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον, αξιοπρεπή, αριθμό των 8 γκολ και 11 ασίστ, σε 33 αγώνες, κερδίζοντας μια μεταγραφή και υψηλότερο μισθό στη Σαουδική Αραβία.

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που φόρεσε το «77» του ΠΑΟΚ πριν από τον Νάρεϊ, ήταν ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Πέλκας, μέχρι τη σεζόν 2017/18.

Μάλιστα, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δεν έκρυβε τη συμπάθεια του για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή προβλέποντας ένα λαμπρό μέλλον για αυτόν.

Ο μεσοεπιθετικός έπαιξε με τα δύο… επτάρια, πριν πάρει το «10» που φορούσε ο Μπέρμπα.

Τη σεζόν 2017-18 ο Πέλκας έπαιζε κυρίως στη θέση του μεσοεπιθετικού, σημειώνοντας 8 γκολ και επτά ασίστ σε 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, είχε τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ στο Κύπελλο, σκοράροντας και στη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-0, στον τελικό της διοργάνωσης.

Τελικά ο Πέλκας πήρε μια καλή μεταγραφή στη Φενέρμπαχτσε, το καλοκαίρι του 2020».