Η αφλογιστία του Νέλσον Ολιβέιρα στο πρωτάθλημα και το επιθετικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ

Ολιβέιρα

i

© Intime

Η αφλογιστία του Νέλσον Ολιβέιρα στο πρωτάθλημα και το επιθετικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ

Στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, ο Νέλσον Ολιβέιρα έμεινε μακριά από το σκοράρισμα για ακόμη ένα ματς πρωταθλήματος, με τον Πορτογάλο επιθετικό να στέκεται εξαιρετικά άτυχος σε δύο περιπτώσεις.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ στην Τούμπα (0-1) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των play offs, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο εκτελεστικό κομμάτι. Ο βασικός επιθετικός της ομάδας, Νέλσον Ολιβέιρα, είχε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει και να δώσει το προβάδισμα στους «Θεσσαλονικείς», όμως ήταν άστοχος για ακόμη μία φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερα φάση του ματς για τους γηπεδούχους άνηκε στον Πορτογάλο φορ, ο οποίος πλάσαρε τον Αθανασιάδη από πλάγια θέση, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Ο 31χρονος επιθετικός αγνοεί το γκολ στο πρωτάθλημα από τις 07/01 και την εκτός έδρας αναμέτρηση στη Λαμία. Σε εκείνο το ματς, ο Ολιβέιρα είχε ανοίξει το σκορ για τους «ασπρόμαυρους», στην ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ με 0-3. Μετά το ματς κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας, ο Πορτογάλος άσος έχει πραγματοποιήσει εννιά εμφανίσεις στη Super League, με απολογισμό μονάχα μία ασίστ στην Τρίπολη και στην «αυτοκτονία» του ΠΑΟΚ (2-2).

Από την άλλη, ο Νέλσον Ολιβέιρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση της ομάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του θεσμού, έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ στις δύο αναμετρήσεις. Τη φετινή σεζόν, ο επιθετικός των «ασπρόμαυρων» μετράει 29 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό εννιά γκολ και τρεις ασίστ.