Το αήττητο στην Ευρώπη οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε «άλμα» στο ranking της UEFA

ΠΑΟΚ

i

© Intime

Το αήττητο στην Ευρώπη οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε «άλμα» στο ranking της UEFA

Οι 11 συνεχόμενοι αγώνες δίχως ήττα στην Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ, τον έχουν οδηγήσει σε μία σημαντική άνοδο στο ranking της UEFA.

Η χρονιά μέχρι στιγμής για τον ΠΑΟΚ κυλάει εξαιρετικά. Το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου διανύει εξαιρετική περίοδο στην Ευρώπη, καθώς εκτός από τις συνεχόμενες προκρίσεις στα προκριματικά του καλοκαιριού, το 3/3 στον όμιλο και η πρόσφατη ισοπαλία κόντρα στην Αμπερντίν (2-2) για την 4η αγωνιστική, «κλείδωσαν» την πρόκριση τουλάχιστον για τους «32». 

Πλέον, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μπροστά της έναν... τελικό στη Φρανκφούρτη (30/11, 21:45), με έπαθλο την πρωτιά. 

Συνολικά, από την ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι (1-1) στη ρεβάνς της Τούμπας την περσινή σεζόν μέχρι και σήμερα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» τρέχει ένα σερί 11 αγώνων δίχως ήττα. Εκτός από τις πολύτιμες νίκες και τις προκρίσεις, τα τελευταία αποτελέσματα έχουν οδηγήσει τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης σε άνοδο, σε ότι αφορά και το ranking της UEFA. 

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν από την 64η θέση και πλέον βρίσκεται στην 57η, έχοντας 28.000 βαθμούς μαζί με τη Φενέρ. Αυτό το «άλμα» στην κατάταξη των επτά θέσεων μπορεί να έχει και συνέχεια φέτος, καθώς το σύνολο του Λουτσέσκου έχει βάλει τις βάσεις για μία αξιοπρεπέστατη πορεία στο Conference League, όπως και τη σεζόν 2021-22. 

Μπροστά του στη λίστα του ranking βρίσκονται οι: Λίντσερ, Γιουνγκ Μπόις, Μπέτις, Γαλατά, Σέλτικ, Φερεντσβάρος και Μπασακσεχίρ. Μπορεί η είσοδος στην πρώτη 50άδα να μοιάζει δύσκολη, ωστόσο στο «στρατόπεδο» των ασπρόμαυρων ο πήχης είναι αρκετά υψηλός.