Ο απολογισμός των διεθνών του ΠΑΟΚ
i

©intime

Ο απολογισμός των διεθνών του ΠΑΟΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:14 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:14 - 18.10.2023

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τα πεπραγμένα των διεθνών στα παιχνίδια του Οκτωβρίου.

Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς διεθνείς και παρουσίασε μέσω της ιστοσελίδας του το τι έκαναν με τις εθνικές τους ομάδες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο «Δικέφαλος»:

«Η Εθνική Ελλάδας ψάχνει πλέον την πρόκριση στο EURO 2024, μέσω του Nations League, καθώς μετά την ήττα από την Ολλανδία, βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης αγωνίστηκε ως βασικός και για 60 λεπτά στην ήττα με 1-0 από την Ολλανδία, ενώ στο νικηφόρο 2-0 επί της Ιρλανδίας, μπήκε ως αλλαγή στο 87’ του αγώνα. Αντιθέτως, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στα δύο παιχνίδια…

Μια ανάσα από την τελική φάση του EURO 2024 βρίσκεται η Σερβία, όντας στην 2η θέση του ομίλου της, μετά τη νίκη με 3-1 επί του Μαυροβουνίου. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρέθηκε προφανώς στην βασική 11άδα, είχε και δοκάρι, ενώ κατέγραψε και μία ασίστ στην ήττα με 2-1 των Σέρβων από τους Ούγγρους.

Μηδενική η… συγκομιδή για τη Βουλγαρία, η οποία ηττήθηκε 2-0 από την Λιθουανία και παραμένει δίχως νίκη στην προκριματική φάση, αλλά και στο φιλικό κόντρα στην Αλβανία. Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ προφανώς αγωνίστηκε βασικός και στα δύο παιχνίδια.

Δύσκολη η κατάσταση και για την Εθνική Πολωνίας του Τόμας Κεντζιόρα , η οποία μετά το 1-1 με την Μολδαβία βρίσκεται στην 3η θέση του 5ου ομίλου των προκριματικών. Βασικός για 84 λεπτά σε αυτό το παιχνίδι ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, βασικός και 90λεπτος στη νίκη 2-0 επί των Νησιών Φερόε.

Στην Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων, οι Παναγιώτου και Τσοπούρογλου δεν πήραν χρόνο συμμετοχής στο 2-2 με την Κροατία και στην ήττα με 2-0 από την Πορτογαλία. Ο Αργύρης Δαρέλας δε, χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο 61’ του αγώνα με την Κροατία. Και τα δύο ματς έγιναν για τα προκριματικά του EURO 2025.

Ο Ερμής Σελιμάι δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στα δύο επίσημα παιχνίδια της Εθνικής Αλβανίας Κ21 για τα προκριματικά του EURO 2025, με την Φινλανδία (ήττα 4-1) και το Μαυροβούνιο (νίκη 2-0).

Όσο για τους έξι διεθνείς μας της Εθνικής Νέων Κ19, τους Τζίμα , Γκούμα, Καστίδη, Δεληγιάννη, Φίλων, Κωττά, κατέκτησαν το φιλικό τουρνουά προετοιμασίας που έγινε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Κέρδισαν 4-0 τη Βουλγαρία, 3-0 την Εσθονία, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Κροατία.

Σκόραραν οι Τζίμας και Φίλων, αγωνίστηκαν είτε ως βασικοί, είτε ως αλλαγές όλοι οι διεθνείς μας. Ο Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ δε, ήταν βασικός και στα δύο φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Πολωνίας Κ17, η οποία κέρδισε 4-0 την Σλοβακία και 5-0 την Τσεχία».