Το μέταλλο νικητή με σφραγίδα Λουτσέσκου και το επερχόμενο ντέρμπι «αποδείξεων»
i

© Intime

Το μέταλλο νικητή με σφραγίδα Λουτσέσκου και το επερχόμενο ντέρμπι «αποδείξεων»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:18 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 05.02.2024

Η «απόδραση» από το Περιστέρι που έστειλε μήνυμα τίτλου, το σπουδαίο «crash test» κόντρα στην ΑΕΚ και οι... διαβολοβδομάδες που θα κρίνουν πολλά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο Περιστέρι και στο τέλος πήρε αυτό που άξιζε σε μία ζόρικη έδρα για τον ίδιο!

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μέτρησε δύο δοκάρια, ένα ακυρωμένο τέρμα που σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων, πολλές ευκαιρίες και δύο γκολ τα οποία ήρθαν στο τέλος. Πρώτα ο Στέφαν Σβαμπ έλυσε τον γρίφο και στη συνέχεια ο Κωνσταντέλιας πρόσθεσε ακόμη λίγη μαγεία στο βιογραφικό του, «κλείδωσε» το τρίποντο της νίκης και διατήρησε τον Δικέφαλο μόνο του στην κορυφή.

Αυτή ήταν η 7η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και η 16η στα τελευταία 17 ματς! Η τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» έφυγαν με άδεια χέρια από το γήπεδο, ήταν στο ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Εκεί το σύνολο του Λουτσέσκου έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και γνώρισε την ήττα μετά από δύο μήνες.

Ο επερχόμενος «τελικός» και το Λουτσέσκου vs Αλμέιδα

Την ερχόμενη Κυριακή (11/2, 20:00), όλα τα φώτα θα πέσουν στην άδεια Τούμπα για ένα σπουδαίο ντέρμπι Δικεφάλων. Ο πρωτοπόρος και φορμαρισμένος ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί μία ΑΕΚ, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να έχει επιστρέψει στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις.

Μετά τον αποκλεισμό από τον Άρη στο Κύπελλο, η Ένωση μετράει τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, με απολογισμό 12 γκολ ενεργητικό. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα του Αλμέιδα βρίσκεται στο -2 από την πρώτη θέση και πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πιάσει κορυφή.

Άκρως ιδιαίτερη αναμένεται και η «σύγκρουση» Λουτσέσκου - Αλμέιδα. Μέχρι τώρα, η συγκεκριμένη μονομαχία έχει βγάλει νικητή τον Πελάδο, καθώς στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, το κοντέρ έγραψε πέντε «κιτρινόμαυρες» νίκες και 11-2 γκολ.

© Intime

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να... βρει το κουμπί του Αργεντίνου και το ντέρμπι της Τούμπας αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για μία «απάντηση».

Αυτήν τη στιγμή άλλωστε ο ΠΑΟΚ δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την ομάδα που αγωνίστηκε στα προηγούμενα ντέρμπι Δικεφάλων. Οι Θεσσαλονικείς διανύουν εξαιρετική περίοδο, παίζουν εκπληκτικό ποδόσφαιρο και είναι άκρως παραγωγικοί (Μετράνε ήδη 98 γκολ στη σεζόν).

Το πρόγραμμα «βουνό» μέσα σε 2 εβδομάδες

Η αναμέτρηση στο Περιστέρι αποτελεί παρελθόν και τώρα σειρά παίρνει ένας Γολγοθάς. Μέσα στις επόμενες 17 μέρες, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να κοντραριστεί με όλες τις ομάδες του Big-4.

Μετά το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, θα ακολουθήσει το πρώτο ματς για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εντός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Λίγες μέρες αργότερα, ο Δικέφαλος θα υποδεχτεί και πάλι στην Τούμπα τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, ενώ η ρεβάνς Κυπέλλου στη Λεωφόρο θα κλείσει το πρόγραμμα «βουνό» για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Όπως διαπιστώνεται, τα επερχόμενα ματς του ΠΑΟΚ θα κρίνουν πολλά. Το 2/2 στα ντέρμπι της Stoiximan Super League και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου θα αγγίξουν την τελειότητα, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας είναι κάτι παραπάνω από μεγάλος.

Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει; Το πρόγραμμα του Big-5 μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:39 - 05.02.2024

Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει; Το πρόγραμμα του Big-5 μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός κι Άρης καλούνται μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος να δώσουν σπουδαίες μάχες. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Big-5 στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 
22η αγ. Stoiximan Super League/ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (11/2, 20:00)
1ος ημιτελικός Κυπέλλου/ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (14/2, 19:30) 
23η αγ. Stoiximan Super League/ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (18/2, 20:30)
2ος ημιτελικός Κυπέλλου/Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (21/2, 19:00)