Ο ΠΑΟΚ έβαλε τις βάσεις για ευρωπαϊκή εκτόξευση!

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ έβαλε τις βάσεις για ευρωπαϊκή εκτόξευση!

Μάνος Τσαλγατίδης 19:07 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:07 - 17.03.2024

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε ήδη τη χρονιά 2021-2022 όταν και είχε βρεθεί ξανά στους «8» του Conference League.

Σημαντικές βάσεις για… εκτόξευση του ranking του βάζει με την, τρομερή, φετινή ευρωπαϊκή του πορεία ο ΠΑΟΚ, έχοντας την ευκαιρία να το μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, αν καταφέρει να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Κλαμπ Μπριζ, στα προημιτελικά του Conference League.

Ο Δικέφαλος, για δεύτερη φορά την τριετία που υπάρχει η διοργάνωση, κατάφερε να φτάσει στην οκτάδα, και μάλιστα με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο.

Αυτό γιατί τα αποτελέσματα του, και η πρωτιά στη φάση των ομίλων, του έχουν δώσει έξτρα πόντους στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Συγκριτικά, τη σεζόν 2021-22, όταν και είδε την εξαιρετική ευρωπαϊκή του πορεία να σταματά κόντρα στη Μαρσέιγ, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 13.000 βαθμούς.

Φέτος, πριν καν παίξει τα παιχνίδια με τους Βέλγους έχει μαζέψει ήδη 15.000 πόντους, και με τους συνολικά 37.000 βρίσκεται στο top 50 του ranking.

Ο Δικέφαλος πλέον έχει μια ισχυρή «βάση» στην οποία καλείται να χτίσει και να αποκομίσει ακόμα περισσότερα οφέλη στο μέλλον, αναφορικά με τις κληρώσεις στα προκριματικά, αλλά και στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ όπως είπε και ο Ράζβαν Λουτσέσκου σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Ρουμανίας, η συγκεκριμένη κλήρωση δίνει το δικαίωμα στον Δικέφαλο να ονειρεύεται μέχρι και ευρωπαϊκό τελικό.

«Ασπρόμαυρος» Απρίλιος για δεύτερη φορά

Ο ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά την τελευταία διετία θα δώσει το παρών στα προημιτελικά του Conference League, με τους «ασπρόμαυρους» να μετρούν συνολικά τρεις παρουσία σε οκτάδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο πρώτο ματς που είχε διεξαχθεί στο Μιλάνο στις 13 Μαρτίου του 1974, οι «ασπρόμαυροι» είχαν ηττηθεί με 3-0, ενώ στην ρεβάνς της Τούμπας στις 20 Μαρτίου ο ΠΑΟΚ είχε έρθει ισόπαλος 2-2 γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.

Η δεύτερη παρουσία του ΠΑΟΚ σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν την σεζόν 2021/2022, όταν ο Δικέφαλος αντιμετώπισε την Μαρσέιγ στην πρώτη διοργάνωση του Conference League.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν ηττηθεί με 2-1 στο Βελοντρόμ στις 7 Απριλίου, ενώ στη ρεβάνς της Τούμπας που είχε διεξαχθεί στις 14 Απριλίου, ο ΠΑΟΚ γνώρισε και πάλι την ήττα με 0-1, σταματώντας την ξέφρενη πορεία του.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε προημιτελικό και για δεύτερη στο Conference League, με τους «ασπρόμαυρους» να τίθενται αντιμέτωποι με την Κλαμπ Μπριζ.Αυτή παράλληλα θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του που ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τον Απρίλιο, αφού τα ματς με την Μπριζ έχουν οριστεί για τις 11 και 18 Απριλίου.