Ο Οζντόεφ έγινε σταθερά και κάλυψε το κενό του Κούρτιτς – «Ψάχνεται» στη Ρουμανία ο Σλοβένος (vid)

Ο Οζντόεφ έγινε σταθερά και κάλυψε το κενό του Κούρτιτς – «Ψάχνεται» στη Ρουμανία ο Σλοβένος (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 09:02 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 23.12.2023

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ είναι βασικό στέλεχος στα χέρια του Λουτσέσκου και ο περσινός Κούρτιτς δεν έχει λείψει από τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς έμεινε δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Την πρώτη σεζόν ο διεθνής Σλοβένος μέσος, ο οποίος έπαιρνε 1,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ήταν εξαιρετικός και μέτρησε 18 γκολ σε 51 ματς. Τα 15 από τα 18 γκολ τα σημείωσε στο πρωτάθλημα. Αρκετά απ’ αυτά ήταν με πέναλτι και εκτελέσεις φάουλ, όπου ήταν σπεσιαλίστας, ενώ με δικό του πέναλτι κόντρα στη Μίντιλαντ, ο «Δικέφαλος» κατάφερε να προκριθεί στους 16 του Europa Conference League, που αντιμετώπισε τη Γάνδη.

Το καλοκαίρι του 2022, όμως, ο Κούρτιτς ήθελε πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. Επιθυμούσε στα 33,5 χρόνια του να εξασφαλιστεί, ο ΠΑΟΚ δεν βιαζόταν και ο Σλοβένος έβγαλε νεύρα κι έγινε ουσιαστικά ξένο σώμα. Από τα 51 ματς της πρώτης σεζόν έπεσε στα 12 παιχνίδια τη δεύτερη. Είχε τρία γκολ και μία ασίστ και τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 30/10/22 στην ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ εκτός έδρας. Έκτοτε, δεν εμφανίστηκε ξανά, λόγω τραυματισμού.

Το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο και ο Κούρτιτς, ο οποίος στις 10 Γενάρη του 2024 θα κλείσει τα 35 του χρόνια μετακόμισε στη Ρουμανία για την Κραϊόβα. Οι Θεσσαλονικείς στη θέση του έφεραν έναν εξίσου έμπειρο παίκτη. Τον Ρώσο Μαγκομέντ Οζντόεφ. Ο 31 χρονος μέσος (5/11/92) ήρθε σε πιο μικρή ηλικία και το συμβόλαιό του είναι πιο χαμηλό από του Σλοβένου. Κοντά στο ένα εκατ. ευρώ.

Ο Οζντόεφ αν και άργησε να μπει στην ομάδα, έχει προσαρμοστεί πλήρως, είναι βασικό στέλεχος στα σχέδια του Λουτσέσκου και έχει σημαντικό ρόλο στην έως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ. Ο Ρώσος μετράει 5 γκολ σε 15 αγώνες στο πρωτάθλημα και 1 σε 6 ματς στο Europa Conference League. Έχει έξι γκολ συνολικά σε 25 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Στα προκριματικά, άλλωστε, έπαιξε μόνο στα μισά ματς (σε 3 από τα 6) και μέτρησε μόλις 54 λεπτά. Να θυμίσουμε ότι το συμβόλαιό του λήγει το 2025 και υπάρχει οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

Ο Κούρτιτς, όπως αναφέραμε, βρίσκεται στην Κραϊόβα, η οποία έπειτα από 21 αγωνιστικές είναι στο -10 από την πρωτοπόρο Στεάουα. Έχει 15 αγώνες στο πρωτάθλημα κι 1 γκολ. Το σημείωσε με πέναλτι στην εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Πετρολούλ. Έχει κι ένα γκολ σε δύο ματς στο Κύπελλο. Έκανε το 3-0 για το τελικό 4-0 εναντίον της Φαρούλ.

Ο Σλοβένος, ο οποίος ελπίζει να βρεθεί στο Euro της Γερμανίας, μετράει 874 λεπτά στο πρωτάθλημα και 128 στο Κύπελλο. Έχει μόλις τέσσερα 90 λεπτά και στα τρία απ’ αυτά η ομάδα του ηττήθηκε. Ο Οζντόεφ έχει επίσης 15 αγώνες στο πρωτάθλημα, ωστόσο, με 1.037 λεπτά. Λόγω του rotation έχει κι αυτός μόλις τέσσερα 90λεπτα, αλλά όπως βλέπετε περισσότερα λεπτά στα ίδια ματς. Επιπλέον, μετράει και 413 λεπτά στις υπόλοιπες διοργανώσεις.