Περίπατος του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία με μαέστρο Κωνσταντέλια

ΠΑΟΚ - Λαμία

i

© Intime

Περίπατος του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία με μαέστρο Κωνσταντέλια

Μάνος Τσαλγατίδης 19:51 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 04.12.2023

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στην Τούμπα κόντρα στη Λαμία και πήρε τη νίκη με 3-0. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πρωταγωνίστησε για ακόμη μία φορά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε το ντεμπούτο του Μάρκος Αντόνιο.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να πατήσει γκάζι πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Λαμία, καθώς επικράτησε με 3-0 χάρη στα γκολ των Κωνσταντέλια (27΄), Ράφα (43΄) και Σάστρε στο 57΄, στην αναμέτρηση για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Μεγάλο κέρδος εκτός από τη νίκη και η επιστροφή του Μάρκος Αντόνιο, που πήρε χρόνο συμμετοχής.

Δείτε πως κάλυψε το Sportal την αναμέτρηση

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον κλασικό του πλέον σχηματισμό 4-2-3-1 και αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς της Φρανκφούρτης, αφού ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε τους: Κοτάρσκι, Ραφά Σοάρες, Μιχαηλίδη, Έκονγκ, Σάστρε, Σβαμπ, Τσιγγάρα, Κωνσταντέλια, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μπράντον.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Βόκολος επέλεξε τον ίδιο σχηματισμό με του Δικεφάλου επιλέγοντας για την αρχική του σύνθεση τους: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλο, Κορνέζο, Βασιλαντωνόπουλο, Τζανδάρη, Σαντάνα, Μαρτίνεθ, Σλίβκα, Τσιλούλη, Καρλιτος.

To παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν νωθρά στο ματς και να προσπαθούν να βρουν ρυθμό χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε από τη μία να βάλει την μπάλα κάτω και να παίξει το γνωστό του ποδόσφαιρο, τη ώρα που η Λαμία... έσφιγγε τις γραμμές της, προκειμένου να μην μπορέσει ο Δικέφαλος να βρει διαδρόμους με ευκολία προς την εστία της ή ακόμα και την περιοχή της.

Το σύνολο του Λουτσέσκου άρχισε να... ξυπνάει από το όγδοο λεπτό και έπειτα και εκεί δημιούργησε το πρώτο ρήγμα. Ο Μπράντον μπήκε την περιοχή, γύρισε την μπάλα προς τα πίσω με σκοπό να βρει τον Κωνσταντέλια, αλλά σημάδεψε αντίπαλο. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Ράφα προσπάθησε να βρει δίχτυα με σέντρα-σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Στο 15ο λεπτό, ο Σάστρε έκανε εντυπωσιακή κίνηση από τα δεξιά, πέρασε και μια καταπληκτική πάσα στον Μπράντον, που δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

Από εκεί και έπειτα το ματς ήταν ένα επιθετικό κρεσέντο του ΠΑΟΚ, που από τα αριστερά με Τάισον και Ράφα έβρισκε συνεχώς χώρους προς την εστία του Κοσέλεφ. Κάπως έτσι ήρθε και το γκολ του Δικεφάλου. Ο Τάισον έκανε αλεπάλληλα σλάλομ βρήκε Κωνσταντέλια, και αυτός με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Όσο ο κόσμος ζητούσε πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό οι «ασπρόμαυροι» είχαν πάρει φόρα και πίεζαν για το δεύτερο γκολ. Στο 34΄ο Ο Τάισον έκλεψε την μπάλα μπήκε στην περιοχή, δίνει στον Μπράντον, που αντί να σουτάρει με την εστία πιάτο, προσπάθησε να ντριμπλάρει, η μπάλα έφασε στον Σβαμπ που δεν σούταρε, αλλά πάσαρε στον Ντεσπόντοφ που σε κενή εστία πέτυχε αμυντικό της Λαμίας. Ο Σάστρε στο 41ο λεπτό παραλίγο να πετύχει το γκολ της σεζόν, αλλά το σουτ του από τα 25 μέτρα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό παραθυράκι της Λαμίας.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ στο 43΄με τον Ράφα! Ο Κωνσταντέλιας με μαγική ενέργεια διέλυσε την άμυνα της Λαμίας, έσπασε την μπάλα στον Μπράντον, αυτός γύρισε την πάσα στο ύψος του πέναλτι και ο Ράφα με πλασέ έκανε το 2-0. Το πρώτο μέρος έληξε με τον Δικέφαλο να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-0 χωρίς να πατήσει γκάζι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λαμία να έχει το πόδι πατημένο στο γκάζι και να ψάχνει αντίδραση στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με συνεχόμενα κόρνερ, αλλά η άμυνα του Δικεφάλου είχε απόλυτη συγκέντρωση και δε έχανε φάσεις. Στο 52ο λεπτό ο Καρλίτος έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια στην περιοχή του ΠΑΟΚ, βρήκε και χώρο να σουτάρει, αλλά ο Κοτάρσκι έπεσε και μπλόκαρε.

Και ενώ η Λαμία ήταν αυτή που πίεζε το σύνολο του Λουτσέσκου ήταν αυτό που βρήκε το γκολ! Ο Κωνσταντέλιας έβγαλε με τρομερή ταχύτητα τον Δικέφαλο στην κόντρα έσπασε την μπάλα στον Σάστρε, που πάτησε περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 3-0.

Η Λαμία λίγο έλειψε να μειώσει στο 61ο λεπτό, όταν ο Τσιλούλης έφυγε στην πλάτη των αμυντικών του ΠΑΟΚ, ο Κοτάρσκι βγήκε εκτός περιοχής και του έκλεισε όσο έπρεπε το οπτικό πεδίο για να τον κάνει να αστοχήσει. Ο Λουτσέσκου συνέχισε την διαχείριση που κάνει όλη τη χρονιά και απέσυρε τους Μπράντον και Τσιγγάρα για να περάσει στο ματς τους Οζντόεφ και Σαμάτα.

Με το σκορ στο 3-0 ο Ράζβαν Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Μάρκος Αντόνιο για να του δώσει λεπτά συμμετοχής. Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Δικέφαλο να αλλάζει πρόσωπα και να παίρνει επιπλέον φρεσκάδα.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ραφά Σοάρες, Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Σάστρε (82΄Λύρατζης), Σβαμπ (75΄ Σβαμπ), Τσιγγάρας (69΄ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας (82΄ Τζίμας), Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μπράντον (69΄ Σαμάτα).

Λαμία: (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανδάρης, Σαντάνα (59΄ Μάλτσι), Μαρτίνεθ (59΄Τόσιτς), Σλίβκα, Τσιλούλης (23΄Τσιλιανίδης), Καρλιτος (71΄ Λόνγκο)

MVP

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας! Το wonderkid του ΠΑΟΚ έκανε... μαγικά μέσα στο γήπεδο σκόραρε, ενώ στο πρώτο μέρος ήταν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις έχοντας το απόλυτο 100% σε ευστοχία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική ο Ράφα Σοάρες δεν είχε σκοράρει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από τη μέρα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη, Σκόραρε κόντρα στον Πανσερραϊκό και στο... καπάκι βρήκε δίχτυα και με τη Λαμία!

Ρεκόρ κι αποθέωση στην Τούμπα για τον «μαύρο πάνθηρα» Κωνσταντέλια - Σκόραρε ξανά στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ ο Ράφα Σοάρες (pics)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:34 - 04.12.2023

Ρεκόρ κι αποθέωση στην Τούμπα για τον «μαύρο πάνθηρα» Κωνσταντέλια - Σκόραρε ξανά στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ ο Ράφα Σοάρες (pics)

Ο Κωνσταντέλιας με ωραία εκτέλεση άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία. Έδωσε ασίστ στον Σάστρε για το 3-0, βρήκε ξανά δίχτυα ο Ράφα Σοάρες!

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του ΠΑΟΚ στην Φρανκφούρτη κόντρα στην Άιντραχτ, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν τόσο μεγάλη ανάμεσα στις δύο ομάδες που αυτό δεν έπαιξε ρόλο. Ο Λεωνιδας Βόκολος προς τιμήν του ήρθε με τη Λαμία για να παίξουν ποδόσφαιρο.