Με υπογραφή Σβαμπ έκανε την ανατροπή και πάει για «τελικό» στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Λαμία

i

© Intime

Με υπογραφή Σβαμπ έκανε την ανατροπή και πάει για «τελικό» στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 21:24 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 03.04.2024

Ο ΠΑΟΚ της... ανατροπής πήρε τη νίκη κόντρα στη Λαμία (3-1) και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Μιχαηλίδης και Σβαμπ βρήκαν δίχτυα για τους Θεσσαλονικείς, ενώ το σκορ στην Τούμπα άνοιξε ο Μαρτίνεθ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο να ήταν κάκιστος και να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με τη Λαμία, αλλά κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει στα... χασομέρια του πρώτου 45λεπτου με κεφαλιά του Μιχαηλίδη και στο δεύτερο ημίχρονο ο Στέφαν Σβαμπ κατάφερε να καθαρίσει τη.. μπουγάδα για το σύνολο του Λουτσέσκου, αφού πέτυχε δύο τέρματα.

Ο ΠΑΟΚ είχε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό με τον Ράζβαν Λουτσέσκου για ακόμα μια φορά να επιλέγει το 4-2-3-1 και τους Κοτάρσκι, Ράφα, Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια, Οζντόεφ, Τσιγγάρα, Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ, Αντρίγια και Σαμάτα να αποτελούν την ενδεκάδα.

Ο Λεωνίδας Βόκολος θέλησε να παίξει σύστημα... καθρέφτη κόντρα στον Ρουμάνο τεχνικό και επέλεξε τους: Κοσέλεβ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλο, Κορνέζο, Σιμόν, Τζανδάρη, Νούνιες, Μαρτίνεθ, Τσιλούλη, Σλίβκα, Τόσιο.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Δικέφαλος δέχθηκε τέρμα στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κεντζιόρα άφησε την μπάλα για να την μπλοκάρει ο Κοτάρσκι, ο Κροάτης πήγε στη φάση με περίσσια σιγουριά, έχασε την μπάλα και ο Μαρτίνεθ σκόραρε σε κενή εστία.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να... ξυπνήσουν και να βρουν λύση στη σφιχτή προσέγγιση της Λαμίας στο παιχνίδι, Μάλιστα, στο 15΄ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και 2ο γκολ με πλασέ του Τσιλούλη, αλλά ο παίκτης που πλέον ανήκει στην ΑΕΚ ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.

Δεν πέρασαν παρά μόνο τρία λεπτά μέχρι την επόμενη μεγάλη φάση της ομάδας από τη Φθιώτιδα. Ο Σλίβκα μετά από κόρνερ, βρήκε την μπάλα με τον ώμο, αυτή πήρε περίεργα φάλτσα και πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι. στο 21΄ ο Τόσιο πλάσαρε άουτ από ευνοϊκή θέση και ο ΠΑΟΚ τη γλύτωσε ξανά.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν, καθώς ο Βόκολος είχε διαβάσει το παιχνίδι του Κωνσταντέλια έχοντας συνεχώς δύο παίκτες πάνω του, ενώ Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Ντεσπόντοφ δεν βρίσκονταν σε καλή ημέρα και είχαν κακές επιλογές τόσο στις μεταβιβάσεις, όσο και στις ενέργειες τους.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Κοσέλεβ και γενικότερα και να δημιουργήσει κάτι που δημιούργησε και έναν μίνι εκνευρισμό μεταξύ των παικτών της ομάδας.

Με ετούτα και με εκείνα ο Δικέφαλος κατάφερε να βρει το γκολ από στημένη φάση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ με πάσα, βρήκε τον Αντρίγια, αυτός σέντραρε και ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά σκόραρε για το 1-1, με τον Έλληνα στόπερ να αφιερώνει το τέρμα στον πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να κάνει τριπλή αλλαγή! Μεϊτέ, Τάισον και Μπάμπα μπήκαν στο παιχνίδι με τους Ντεσπόντοφ, Τσιγγάρα και Ράφα να παιρνούν εκτός.

Μέχρι τα μέσα του δευτέρου μέρους το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τον ΠΑΟΚ να μην απειλεί και να έχει θέματα ανάπτυξης, αλλά το ίδιο να ισχύει και για την αντίπαλο του.

Οι «ασπρόμαυροι» από το 60ο λεπτό και έπειτα άρχισαν να πατούν το γκάζι και να ανεβάζουν τον ρυθμό τους, αφού άρχισαν να βρίσκουν χώρους. Στο 61΄ ο Σαμάτα λίγο έλειψε να βρει δίχτυα με δυνατή κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Στο 67΄ ο Αντρίγια έκανε εξαιρετικό σουτ, αλλά ο Κοσέλεβ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ωστόσο, στο 70΄ ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ! Ο Στέφαν Σβαμπ με ένα μαγικό πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα κάνοντας το 2-1.

Ο Λεωνίδας Βόκολος μετά το γκολ έριξε στο παιχνίδι δύο παίκτες για να τον βοηθήσουν στο επιθετικό κομμάτι και να μπορέσει να βρει την ισοφάριση, κάτι που βέβαια σήμανε πως θα δώσει χώρους, με τον ΠΑΟΚ να είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα σε αυτό το στυλ παιχνιδιού.

Στο 88ο λεπτό ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι. Ο Σαμάτα κέρδισε πέναλτι, ο Σβαμπ το εκτέλεσε την ώρα που όλη η Τούμπα ζητούσε να το εκτελέσει ο Τανζανός με τον Αυστριακό να εκτελεί και να κάνει το 3-1.

Λίγο έλειψε να γίνει και το 4-1, αλλά το σουτ του Μπάμπα βρήκε στο δοκάρι. Έτσι οι «ασπρόμαυροι» πήραν τη νίκη με 3-1.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου) Κοτάρσκι, Ράφα (46΄ Μπάμπα), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (80΄ Σάστρε), Οζντόεφ (65΄ Σβαμπ), Τσιγγάρας (46΄Μεϊτέ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (46΄ Τάισον), Αντρίγια και Σαμάτα

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης, Νούνιες (46΄ Σαντάνα), Μαρτίνεθ, Τσιλούλης, Σλίβκα (77΄ Μάλτσι), Τόσιο (77΄Στάνκο).

MVP:

Ο Στέφαν Σβαμπ πέτυχε δύο τέρματα και έκλεψε τη... δόξα από τον Άλι Σαμάτα που έκανε τρομερό παιχνίδι.

Το γύρισε ο ΠΑΟΚ, όλοι μέσα για τον τίτλο: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:29 - 07.04.2024

Το γύρισε ο ΠΑΟΚ, όλοι μέσα για τον τίτλο: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Ο ΠΑΟΚ δεν «λύγισε» στην «OPAP Arena» και κράτησε την κορυφή της Stoiximan Super League, αφήνοντας την ΑΕΚ δεύτερη. Την πρώτη θέση πλησίασε ο Παναθηναϊκός, ενώ στο παιχνίδι βρίσκεται και ο Ολυμπιακός. Δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Αυτή ήταν η 15η σερί νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας, ενώ το τέρμα του Μαρτίνεθ ήταν μόλις το δεύτερο των Φθιωτών στα μεταξύ τους ματς με τον Δικέφαλο στο πρωτάθλημα της Super League.