Ο ΠΑΟΚ βοήθησε στην εξέλιξη του Άμπελ Φερέιρα

Ο Άμπελ Φερέιρα.

i

©intime

Ο ΠΑΟΚ βοήθησε στην εξέλιξη του Άμπελ Φερέιρα

Γιώργος Σακελλαρίου 23:12 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:13 - 09.07.2023

Ο Άμπελ Φερέιρα σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο πόσο τον βοήθησε στην καριέρα του η παρουσία του στον ΠΑΟΚ.

Ο Άμπελ Φερέιρα κάνει σπουδαία καριέρα στη Βραζιλία με την Παλμέιρας.

Έχει κατακτήσει τίτλους, εγχώριους και διεθνείς, έχει εκτοξεύσει τη μετοχή του κι έφτασε ν’ ακούγεται για την εθνική Βραζιλίας, αλλά και για την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο με αποδοχές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Marca» παραδέχθηκε ότι στον ΠΑΟΚ «μεγάλωσε» ως προπονητής. Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να προπονήσω συλλόγους που παλεύουν για τίτλους. Δεν ήμουν πρωταθλητής σε κανένα πρωτάθλημα. Μόνο με την Κ19, αλλά είναι διαφορετικό από το να είσαι πρωταθλητής στην Α' κατηγορία. Όταν ήμουν παίκτης κέρδισα λίγους τίτλους. Η καριέρα μου ξεκίνησε στη Σπόρτινγκ, προπονώντας παιδιά. Μετά ανέλαβα τη Β' ομάδα, προετοιμάζοντας παίκτες για την ομάδα Α. Το ίδιο έκανα και στην Μπράγκα.

Μετά πήγα στον ΠΑΟΚ και ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, με μεγάλη πίεση έπρεπε να κερδίζω κάθε παιχνίδι. Έζησα μια όμορφη ατμόσφαιρα κι έμαθα πολλά. Είχα Ισπανούς, Πορτογάλους, Ιταλούς παίκτες που έπαιζαν με διαφορετικούς τρόπους. Εκεί μεγάλωσα πολύ ως προπονητής.

Μετά ήρθα στην Παλμέιρας. Η ιστορία της είναι στο επίπεδο των καλύτερων στον κόσμο. Το έργο ήταν πολύ φιλόδοξο, δουλεύοντας με παιδιά. Η ομάδα μας είναι ένα μείγμα έμπειρων και νέων παικτών. Υπάρχουν παιδιά με μεγάλη επιθυμία να πετύχουν. Γι' αυτό είμαστε εδώ τρία χρόνια».

Να θυμίσουμε ότι ο Άμπελ Φερέιρα πριν από δύο μήνες είχε τραβήξει για ακόμη μία φορά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Πορτογάλος κόουτς βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα. Ο Πορτογάλος είχε εμπλακεί σε λεκτικό επεισόδιο με δημοσιογράφο που καλύπτει το ρεπορτάζ της ομάδας του, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να του πάρει το κινητό.

Οι στιγμές χαλάρωσης των παικτών και η άφιξη του Κοτάρσκι - Ο Μάνος Τσαλγατίδης μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα του ΠΑΟΚ από την Ολλανδία (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:38 - 09.07.2023

Οι στιγμές χαλάρωσης των παικτών και η άφιξη του Κοτάρσκι - Ο Μάνος Τσαλγατίδης μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα του ΠΑΟΚ από την Ολλανδία (vid)

Ο απεσταλμένος του Sportal στην Ολλανδία, Μάνος Τσαλγατίδης, μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος Πέδρο Σπινέλι, είχε πληροφορίες για την ενδεκάδα της Παλμέιρας και συγκεκριμένα την συμμετοχή του Ταμπάτα σε αυτήν, κάτι που έκανε έξαλλο τον Αμπέλ Φερέιρα. Όπως διαπιστώθηκε, ο ρεπόρτερ ήξερε πολύ καλά τις σκέψεις που είχε ο πρώην τεχνικός του «Δικεφάλου», με αποτέλεσμα να τον κάνει έξαλλο.

Μόλις είδε μπροστά του τον Βραζιλιάνο ρεπόρτερ βγήκε εκτός εαυτού και πήρε το κινητό τηλέφωνό του, φωνάζοντας: «Είχε πληροφορίες που ο Τύπος δε θα έπρεπε να ξέρει».