Η Μπεϊτάρ επικράτησε του ΑΠΟΕΛ σε φιλικό κι ετοιμάζεται για... ΠΑΟΚ (vid)

Μπεϊτάρ - ΑΠΟΕΛ

i

© PrtScr

Η Μπεϊτάρ επικράτησε του ΑΠΟΕΛ σε φιλικό κι ετοιμάζεται για... ΠΑΟΚ (vid)

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ πήρε τη φιλική νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (2-1).

Λίγο πριν το πρώτο επίσημο μεταξύ τους παιχνίδι, ΠΑΟΚ και Μπεϊτάρ προσπαθούν να βρίσκονται στο ιδανικότερο σημείο ετοιμότητας μέσα από φιλικές αναμετρήσεις. Από τη μία, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρίσκεται στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Τέχελεν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενώ στο τελευταίο φιλικό (8/7), οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν την ήττα από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς (2-1).

Στην αντίπερα όχθη, δυο περίπου εβδομάδες πριν το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, η Μπεϊτάρ αντιμετώπισε τον ΑΠΟΕΛ σε φιλική αναμέτρηση και πήρε τη νίκη με 2-1. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν μόλις στο 8′ με τον Σούα κι έπειτα από ένα εξαιρετικό τελείωμα. Στο 36ο λεπτό, η ομάδα της Κύπρου έφερε το ματς στα ίσα με τον Εφραίμ, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιόνα δέκα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα (2-1).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ομάδα από το Ισραήλ, με τους «Θεσσαλονικείς» να είναι γηπεδούχοι στο πρώτο παιχνίδι, το οποίο έχει οριστεί τις 27 Ιουλίου και θα γίνει στην Τούμπα, με τη ρεβάνς να προγραμματίζεται για τις 3 Αυγούστου.

Η Μπεϊτάρ κινδυνεύει να χάσει τους δύο επιθετικούς της

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ του Ισραήλ, μετά τον Ασπρίγια η Μπεϊτάρ κινδυνεύει να χάσει και τον δεύτερο «γκολτζή» της. Ο λόγος γίνεται για τον Νικολαέσκου, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης για αρκετές ομάδες στην Ευρώπη κι όχι μόνο. Την περασμένη σεζόν, ο Μολδαβός επιθετικός μέτρησε 19 γκολ και 10 ασίστ σε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Επίσης, ένα από τα ματς που βρήκε δίχτυα ήταν και στον τελικό Κυπέλλου κόντρα Μακάμπι Νετάνια (3-0), στο ματς δηλαδή που εξασφαλίστηκε το ευρωπαϊκό εισιτήριο του συλλόγου.

Μία από τις ομάδες που έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωση του Νικολαέσκου είναι και η Ράκοβ. Η πρωταθλήτρια Πολωνίας των Παπανικολάου και Σβάρνα έχει εξετάσει τον 24χρονο φορ και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσει την επίσημη πρότασή της στην ομάδα του Ισραήλ.