Πετάει φωτιές ο ΠΑΟΚ – Η ασύλληπτη διαφορά και η σύγκριση με την περασμένη σεζόν

Πετάει φωτιές ο ΠΑΟΚ – Η ασύλληπτη διαφορά και η σύγκριση με την περασμένη σεζόν

Γιώργος Σακελλαρίου 19:35 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:06 - 29.01.2024

Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει ήδη σχεδόν όσα γκολ σημείωσε ολόκληρη την περασμένη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό και πήρε το πρώτο από τα τρία ντέρμπι εντός έδρας για τον δεύτερο γύρο, μέχρι φυσικά ν’ ακολουθήσουν αυτά στα playoffs όπου θα κριθούν τα πάντα.

Ο «Δικέφαλος» του Ραζβάν Λουτσέσκου δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και έως τώρα έχει την καλύτερη επίθεση στη Stoiximan Superleague με 55 γκολ σε 20 αγώνες. Οι αριθμοί ορισμένες φορές μπορούν να πουν ψέμματα. Αλλά στην περίπτωση των Θεσσαλονικέων όχι. Το πόσο έχει βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ φέτος, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι την περασμένη περίοδο είχε 57 γκολ ενεργητικό. Σε 36 ματς με τα playoffs. Φέτος έχει σχεδόν πιάσει αυτόν τον αριθμό με 20 αγώνες. Αν σημειώσει δύο γκολ κόντρα στον Ατρόμητο θα ισοφαρίσει την περσινή του επίδοση και θα έχει μπροστά του ακόμα 15 παιχνίδια!

Μία ακόμα διαφορά είναι οι σκόρερ. Ο ΠΑΟΚ πέρσι είχε στα 7 γκολ τους Ολιβέιρα, Τόμας, Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ. Αναφερόμαστε μόνο στο πρωτάθλημα, κανονική διάρκεια και playoffs. Οι τέσσερις παίκτες πέτυχαν 28 γκολ, ενώ 4 γκολ είχαν οι Αουγκούστο και Ντάντας, που αποχώρησαν. Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει με 9 γκολ τον Ντεσπόντοφ, ο οποίος είναι δεύτερος έως τώρα στο πρωτάθλημα. 

Ο Μουργκ που ασφαλώς είναι ο «άσος στο μανίκι» του Λουτσέσκου, έχει 8 γκολ και στα 6 είναι ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος έχει χάσει και 5 ματς από τα 20. Οι τρεις παίκτες δηλαδή έχουν 23 γκολ ήδη, ενώ απομένουν 16 ματς. Αν προσθέσουμε και τέταρτο στην… παρέα, τον Μπράντον Τόμας που έχει, πέντε, τότε ήδη 4 παίκτες έχουν 28 γκολ, όπως πέρσι. Απλά να σημειώσουμε ότι 5 γκολ έχει και ο Οζντόεφ (πάντα σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα), 4 ο Κωνσταντέλιας, που σε αρκετά ματς δεν είναι βασικός και από 3 οι Μπάμπα, Τζίμας.

Ο Σαμάτα που θεωρητικά αποκτήθηκε για να είναι ο βασικός φορ έχει 2 γκολ, όσα και ο αριστερός αναπληρωματικός μπακ Ράφα Σοάρες… Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ φέτος έχει 55 γκολ υπέρ και 15 κατά σε 20 αγώνες, ενώ το ίδιο διάστημα την περασμένη σεζόν, είχε 32 γκολ υπέρ και 13 κατά. Στις ίδιες αγωνιστικές σημείωσε δηλαδή 23 γκολ λιγότερα την περασμένη σεζόν σε σύγκριση με την τρέχουσα!

Ο «Δικέφαλος» την περασμένη σεζόν είχε 16 σκόρερ συνολικά, ενώ τόσους έχει ήδη φέτος. Κι όλα αυτά τη στιγμή που στο πρωτάθλημα δεν έχουν σημειώσει γκολ τέσσερις στόπερ του, οι Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ (ικανοί στις στατικές φάσεις, αλλά και οι Βιεϊρίνια, Σβαμπ, που παραδοσιακά έχουν ορισμένα γκολ.