Λέοβατς: «Δεν θα φοβηθεί ο ΠΑΟΚ την ατμόσφαιρα των οπαδών της Χάιντουκ Σπλιτ»

Ο Μάριν Λέοβατς.

i

©intime

Λέοβατς: «Δεν θα φοβηθεί ο ΠΑΟΚ την ατμόσφαιρα των οπαδών της Χάιντουκ Σπλιτ»

Γιώργος Σακελλαρίου 23:26 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 06.08.2023

Ο Κροάτης πρώην αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ Μάριν Λέοβατς μίλησε στην πατρίδα του για τις μάχες του «Δικεφάλου» με τη Χάιντουκ Σπλιτ.

Ο Μάριν Λέοβατς φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ για 2,5 χρόνια, από το καλοκαίρι του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2018.

Στη Θεσσαλονίκη ο 34χρονος πλέον Κροάτης αριστερός μπακ, αγωνίστηκε σε 93 ματς, τα περισσότερα από κάθε άλλον σύλλογο στην καριέρα του και είχε 4 γκολ και δέκα ασίστ. Ο Λέοβατς παίζει τώρα στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και κλήθηκε να μιλήσει στην ιστοσελίδα «jutarnji» για τα δύο ματς του ΠΑΟΚ με τη Χάιντουκ Σπλιτ. Αναλυτικά όσα είπε ο Λέοβατς:

«Πρέπει να πω ότι ήταν μια υπέροχη περίοδος της καριέρας μου. Κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας μετά από αρκετά χρόνια, παίξαμε στην Ευρώπη. Αργότερα, λυπόμουν που δεν έμεινα περισσότερο γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την παραμονή μου στο γήπεδο της Τούμπας».

-Πώς ήταν η ζωή στη Θεσσαλονίκη;

«Ευχάριστη, η πόλη ζει για το ποδόσφαιρο, οι άνθρωποι είναι εγκάρδιοι και είναι ωραίοι, ειδικά όταν νικάς. Στις ήττες τα πράγματα δεν είναι τόσο ήρεμα. Δεν υπάρχει ευφορία τότε, βγαίναμε στην πόλη λιγότερο, αλλά το συνηθίσαμε γρήγορα.

-Παρόμοια ατμόσφαιρα όπως στο Σπλιτ. Τα εισιτήρια πουλήθηκαν σε τέσσερις ώρες.

Oποια ατμόσφαιρα και να δημιουργηθεί, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα εντυπωσιαστούν

«Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το Σπλιτ, ότι ολόκληρη η πόλη ζει για τη Χάιντουκ και η Θεσσαλονίκη και το Σπλιτ μπορούν πραγματικά να συγκριθούν σε αυτό το τμήμα. Όμως, όποια ατμόσφαιρα και να δημιουργηθεί, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα εντυπωσιαστούν. Ξέρουν πώς είναι να παίζεις μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο, σε ένα καυτό περιβάλλον. Την Πέμπτη η ατμόσφαιρα δεν θα είναι καθοριστική, οι Έλληνες παίκτες δεν θα φοβηθούν. Η Χάιντουκ θα έχει την ώθηση, αλλά αυτό θα σημαίνει ελάχιστα για τους Έλληνες».

-Τι θα είναι καθοριστικό;

«Η πρόθεση της Χάιντουκ να συνεχίσει να παίζει όπως ξεκίνησε στο πρωτάθλημα. Τα δύο παιχνίδια με Ντιναμό και Ριέκα σίγουρα ανέβασαν την αυτοπεποίθηση των παικτών της ομάδας του Σπλιτ. Είχαν λίγη τύχη κόντρα στη Ντιναμό, κυριάρχησαν στη Ριέκα, αλλά με έξι βαθμούς σε δύο ματς ανέβασαν το επίπεδο πίστης στις δικές τους ικανότητες. Είναι προφανές ότι μπορούν να κάνουν πολλά, αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσουν απέναντι στον ΠΑΟΚ, κάτι που δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση».

-Τι είδους αγώνα περιμένετε στο Πόλιουντ; Τι είδους ΠΑΟΚ περιμένεις;

Γνωρίζω τον Βιερίνια, τον θρύλο του συλλόγου με τον οποίο έπαιξα στον ΠΑΟΚ, τον Κοτάρσκι, τον γρήγορο εξτρέμ Ζίβκοβιτς

«Δεν μπορώ να πω ότι ξέρω όλη την ομάδα, τα αποδυτήρια έχουν αλλάξει τα τελευταία πέντε χρόνια από τότε που έφυγα από τη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω τον Βιερίνια, τον θρύλο του συλλόγου με τον οποίο έπαιξα στον ΠΑΟΚ, τον Κοτάρσκι, τον γρήγορο εξτρέμ Ζίβκοβιτς. Βλέπω ότι έχουν φέρει τον επιθετικό Σαμάτα και τον στόπερ Εκόνγκ, που έχουν εμπειρία από την Αγγλία. Αλλά υπάρχουν νέοι παίκτες, θα χρειαστεί χρόνος για να το συνηθίσουν».

-Πώς είναι ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου;

«Όσο ήμουν στον ΠΑΟΚ, συνεργάστηκα έξι μήνες με τον Λουτσέσκου. Πάντα επέμενε στην κατοχή, στην κυριαρχία στο παιχνίδι, κάτι που αργότερα αποδείχθηκε πολύτιμο, αφού η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος χωρίς να χάσει αγώνα. Όμως στο Σπλιτ πιστεύω ότι οι Έλληνες θα περιμένουν στην άμυνα και θα καραδοκούν στην κόντρα. Θα έχει στο μυαλό του το γεγονός ότι η ρεβάνς είναι στην Τούμπα, ότι θα προσπαθήσει να κάνει το αποφασιστικό βήμα μπροστά στους οπαδούς του».

-Αλλά γι' αυτό η Χάιντουκ πρέπει να πάρει περισσότερα ρίσκα...

Τους περιμένει στην Ελλάδα κολασμένη ατμόσφαιρα, φίλαθλοι θα έρθουν στο ξενοδοχείο τους

«Σίγουρα, αλλά δεν πίστευα ότι θα ήταν διαφορετικά. Μπροστά στο γεμάτο Πόλιουντ, θα ψάξει τη νίκη, η Χάιντουκ δεν έχει λόγο να περιμένει. Θα πρέπει να φύγει με κάθε είδους νίκη. Δηλαδή, ανεξάρτητα από την ατμόσφαιρα που θα τους περιμένει στη Θεσσαλονίκη, η πίεση θα συνεχίσει να είναι στον ΠΑΟΚ. Όμως ο κόουτς Λέκο τα ξέρει όλα αυτά, ήταν στον ΠΑΟΚ (σ.σ. ο τεχνικός της Χάιντουκ ήταν βοηθός του Τούντορ στον ΠΑΟΚ), ξέρει την ατμόσφαιρα κι ολόκληρο τον σύλλογο. Γι' αυτό θα έλεγα ότι η Χάιντουκ είναι το φαβορί, αλλά θα πρέπει να πάει στη Θεσσαλονίκη με νίκη. Ακόμα περισσότερη ζέστη τους περιμένει στην Ελλάδα, κολασμένη ατμόσφαιρα στο γήπεδο, φίλαθλοι θα έρθουν στο ξενοδοχείο τους. Ένα τεταμένο κλίμα».

-Είναι πλεονέκτημα για τη Χάιντουκ που ο ΠΑΟΚ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα;

«Η αγωνιστική φόρμα πρέπει να είναι το ατού της Χάιντουκ, αλλά ο ΠΑΟΚ έπαιξε και δύο ευρωπαϊκά ματς, δεν είναι εκτός ρυθμού. Δεν έβλεπα τα ματς με τον Μπεϊτάρ, αλλά κατά κάποιο τρόπο αυτό το 1-4 στο Ισραήλ μετά το 0:0 στη Θεσσαλονίκη μου ακούγεται εξωπραγματικό. Ωστόσο, το ότι πέτυχαν μια σπουδαία νίκη με παίκτη δεν λέει τίποτα για τη δύναμη του ΠΑΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, όλοι υποστηρίζουμε τη Χάιντουκ, όπως και όλους τους άλλους συλλόγους της Κροατίας, για να φτάσει στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Για να μας βοηθήσει όλους να αυξήσουμε τη βαθμολογία της χώρας».