Οι πρωτάρηδες σε ευρωπαϊκό όμιλο Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Κοτάρσκι και η εμπειρία των Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ

Κοτάρσκι - Κουλιεράκης

i

© Intime

Οι πρωτάρηδες σε ευρωπαϊκό όμιλο Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Κοτάρσκι και η εμπειρία των Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:00 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 21.09.2023

Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στη μάχη των ομίλων του Conference League και το Sportal σας παρουσιάζει τους έμπειρους του «ασπρόμαυρου» ρόστερ, αλλά και τους... πρωτάρηδες.

Ώρα Ευρώπης για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Conference League.

Μετά τη θριαμβευτική πορεία στα προκριματικά και το 3X3, ο Δικέφαλος έχει κάθε δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης στα νοκ-άουτ της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας κληρωθεί μεν με το «βαρύ χαρτί» που λέγεται Άιντραχτ Φρανκφούρτης αλλά και τις υποδεέστερες δε Ελσίνκι και Αμπερντίν.

Να θυμίσουμε πως το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία. Οι σπουδαίες εμφανίσεις και οι προκρίσεις κόντρα σε Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Χαρτς έστειλαν την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στους πολυπόθητους ομίλους του Conference League.

Σε σχέση με την τελευταία φορά που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε πρεμιέρα σε όμιλο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, το ρόστερ έχει αλλάξει αρκετά. Μπορεί ο Ράζβαν Λουτσέσκου να βρίσκεται ακόμη στον πάγκο, όμως πλέον τα... βαριά χαρτιά αποτελούν παρελθόν, με τον σύλλογο να έχει μπει στη νέα του εποχή.

Με αφορμή την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στη Φινλανδία κόντρα στην Ελσίνκι (21/9, 19:45), το Sportal σας παρουσιάζει τους πρωτάρηδες του «ασπρόμαυρου» ρόστερ σε ευρωπαϊκό όμιλο, αλλά και τους έμπειρους παίκτες που έχουν καταγράψει αρκετές συμμετοχές σε ματς Ευρώπης.

Οι πρωτάρηδες Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Κοτάρσκι και η περίπτωση Κωνσταντέλια

Στη λίστα των πρωτάρηδων ανήκουν οι Εκόνγκ, Κουλιεράκης και Κοτάρσκι, ενώ ειδική περίπτωση αποτελεί ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Αρχικά, ο Νιγηριανός αμυντικός που αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο το φετινό καλοκαίρι με σκοπό να καλυφθεί άμεσα το κενό που άφησε η αποχώρηση του Ίνγκασον, είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει στη Φινλανδία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό ματς ομίλου. 

Μπορεί η καριέρα του Εκόνγκ να είναι πλούσια, με τον ίδιο να έχει καταγράψει αρκετές συμμετοχές σε Premier League και Serie A, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για την παρουσία του στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Μέχρι σήμερα ο 30χρονος αμυντικός έχει μετρήσει εννιά συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον ίδιο να αποτελεί βασικό κομμάτι στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

Σε ότι αφορά τους Κουλιεράκη και Κοτάρσκι, οι δύο ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν βασικά κομμάτια του «ασπρόμαυρου» παζλ την περσινή σεζόν, ωστόσο δεν κατάφεραν να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκό ματς ομίλου. Ο αποκλεισμός-σοκ από τη Λέφσκι Σόφιας άφησε την ομάδα εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο, με το Δικέφαλο να επικεντρώνεται μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Τη φετινή σεζόν, ο Κροάτης τερματοφύλακας αλλά και ο διεθνής στόπερ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις συνεχόμενες προκρίσεις του ΠΑΟΚ στα προκριματικά, με τους δύο ποδοσφαιριστές να είναι έτοιμοι για το ντεμπούτο τους στον όμιλο.

Η περίπτωση του Γιάννη Κωνσταντέλια αποτελεί ξεχωριστή. Ο νεαρός ταλαντούχος έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό όμιλο τη σεζόν 2021-22 και στην πρεμιέρα με τη Λίνκολν, ωστόσο φέτος θα αγωνιστεί με έναν διαφορετικό ρόλο. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί πλέον έναν από τους πρωταγωνιστές του συλλόγου και είναι έτοιμος για έναν πιο... ηγετικό ρόλο σε σχέση με εκείνη τη σεζόν.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως από τους παίκτες που αναμένεται να πάρουν λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Ελσίνκι, στην ίδια λίστα βρίσκεται και ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε κόντρα στη Λέφσκι, όμως δεν έχει καταφέρει να καταγράψει ευρωπαϊκή συμμετοχή σε ματς ομίλου.

Οι μεταγραφές των Μάρκος Αντόνιο, Οζντόεφ, Μεϊτέ και η ευρωπαϊκή τους εμπειρία

Μετά την αποχώρηση των Κούρτιτς και Αουγκούστο, ο ΠΑΟΚ έσπευσε να καλύψει το κενό στη μεσαία γραμμή με τις μεταγραφές των Μάρκος Αντόνιο, Οζντόεφ, Μεϊτέ. Πρόκειται για τρεις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με σπουδαία καριέρα και κυρίως σημαντικές ευρωπαϊκές παραστάσεις. 

Αρχικά ο Μάρκος Αντόνιο ο οποίος δεν υπολογίζεται για το ματς με την Ελσίνκι, μετράει ήδη 26 συμμετοχές σε ματς ευρωπαϊκού ομίλου. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει αγωνιστεί με τις φανέλες των Σαχτάρ Ντόνετσκ και Λάτσιο και πλέον η Τούμπα αποτελεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Σε ότι αφορά τον Μαγκόμεντ Οζντόεφ, ο έμπειρος μέσος έχει καταγράψει με τη φανέλα της Ζενίτ 12 συμμετοχές στο Champions League και πέντε στο Europa. Πρόκειται για έναν αρκετά έμπειρο παίκτη, ο οποίος πλέον αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στη φαρέτρα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Τέλος, ο Σουαλιχό Μεϊτέ είναι ο τρίτος στη λίστα των νεοαποκτηθέντων, οι οποίοι έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία. Ο Γάλλος μέσος έχει μετρήσει εννιά εμφανίσεις σε ευρωπαϊκό ματς ομίλου, με τις φανέλες της Μίλαν, της Μπενφίκα, της Μονακό αλλά και της Λιλ.