Ο... μαγικός ΠΑΟΚ έβγαλε την υποχρέωση με πεντάρα και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Πανσερραϊκό

i

© Intime

Ο... μαγικός ΠΑΟΚ έβγαλε την υποχρέωση με πεντάρα και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου

Μάνος Τσαλγατίδης 22:51 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:19 - 31.01.2024

Απίθανος σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε... πάρτι κόντρα στον Πανσερραϊκό, επικρατώντας με 5-0. Αυτό του χάρισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, στα οποία θα βρεθεί για ένατη συνεχόμενη χρονιά.

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά του με σοβαρότητα και κέρδισε ξανά τον Πανσερραϊκό (5-0). Τα γκολ για τον Δικέφαλο πέτυχαν οι Τζίμας (20). Αν. Ζίβκοβιτς (26΄), Ρικάρντο (82΄), Μπράντον (85΄), Κωνσταντέλιας (91΄). Πλέον οι «ασπρόμαυροι» ετοιμάζονται για να κοντραριστούν με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.

Στο πιο αδιάφορο ματς της σεζόν, καθώς το 0-4 του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς καθιστούσε τη ρεβάνς... αγγαρεία με τον Λουτσέσκου να επιλέγει τους: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ράφα, Μιχαηλίδη, Νάσμπεργκ, Σάστρε, Σβαμπ, Τσιγγάρα, Αντόνιο, Κωνσταντέλια, Αντρίγια, Τζίμα σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε τον ίδιο σχηματισμό με την αρχική του ενδεκάδα να απαρτίζεται από τους: Κατσίκα, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέα, Mορέιρα, Οικονόμου, Σοφιανό, Μούργο, Μασκανάκη, Άλεξιτς.

Ο Πανσερραϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πολύ νωρίς είχε την ευκαιρία να σκοράρει. Ο Νάσμπεργκ στο 7ο λεπτό έκανε τραγικό λάθος με τον Μούργο να βγαίνει απέναντι από τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο παίκτης της ομάδας των Σερρών σούταρε, αλλά ο κίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε εντυπωσιακά, στην πορεία τη φάσης ο Άλεξιτς επιχείρησε και αυτός να σκοράρει, αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας απέκρουσε ξανά.

Μπορεί η πρόκριση να είχε ήδη κριθεί, αλλά ο Δικέφαλος ήταν ξανά... αγριεμένος και έτσι άρχισε να πατά γκάζι. Στο 20΄ Αντρίγια και Σάστρε συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Ισπανός σέντραρε και ο Τζίμας με ένα ωραίο πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα το σύνολο του Λουτσέσκου βρήκε ξανά δίχτυα! Ο ΠΑΟΚ έφυγε στην κόντρα με τον Αντρίγια που σουτάρει δυνατά με την μπάλα να χτυπά πρώτα στο δοκάρι και έπειτα να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε σαν τον Πανσερραϊκό σαν τη γάτα με το ποντίκι, όποτε ήθελε πατούσε γκάζι, όποτε ήθελε το άφηνε. Γενικότερα όταν έβλεπε πως οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν... αέρα τους έδειχνε ποιος είναι το αφεντικό μέσα στο γήπεδο με ασφυκτικό πρέσινγκ. Μετά τα δύο γκολ του Δικεφάλου ο ρυθμός άρχισε να φθίνει με τους «ασπρόμαυρους» ωστόσο να βγάζουν όμορφες συνεργασίες και τον Γιάννη Κωνσταντελια να προσφέρει μερικές στιγμές μαγείας.

Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τον Δικέφαλο να προηγείται με 2-0 και να περνά πραγματικά ένα χαλαρό ημίχρονο. Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίζει με δύο αριστεροπόδαρα μπακ, καθώς ο Ζοάν Σάστρε, αντικαταστάθηκε από τον Ράχμαν Μπάμπα.

Όπως και στο πρώτο μέρος η πρώτη μεγάλη φάση της επανάληψης ήταν για τον Πανσερραϊκό. Στο 48ο λεπτό οι Σερραίοι κέρδισαν κόρνερ, ο Άλεξιτς έπιασε την κεφαλιά και ο Ζίβκοβιτς έδειξε τρομερά αντανακλαστικά αποκρούοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή. Την ώρα που ο Δικέφαλος έπαιζε με μια άμυνα μόνο με αριστεροπόδαρους η ανασταλτική λειτουργία ήταν πραγματικά εξαιρετική.

Στο 56ο λεπτό ο Τζίμας έφτασε κοντά στο δεύτερο του γκολ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει εξ επαφής τον Κατσίκα. Δύο λεπτά αργότερα ο Άλεξιτς μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Γκαρσία έριξε στο 62 τον Ουάρντα με τον Αιγύπτιο να επιστρέφει ως αντίπαλος στην Τούμπα μετά το Σεπτέμβρη του 2016 όταν και είχε σκοράρει με τη φανέλα του Παναιτωλικού.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει τα γκολ και στο 70΄ ο Κωνσταντέλιας έκοψε την αντίπαλη άμυνα στα δύο με ωραία πάσα, αλλά ο Αντρίγια δεν κατάφερε να νικήσει τον Κατσίκα. Ο Λουτσέσκου θα μπορούσε να αφήσει τον Τζίμα σε όλο το 90λεπτο, αλλά γνωρίζοντας πως ο Μπράντον δεν είναι σε καλό φεγγάρι τον έριξε στο παιχνίδι μήπως βρει δίχτυα και... ξεμπουκώσει.

Ο χρόνος κυλούσε το 90λεπτο πλησίαζε και ο ΠΑΟΚ βρηκε ξανά δίχτυα. Πιο συγκεκριμένα, στο 82΄ ο Ράφα σέντραρε και ο Αντρέ Ρικάρντο με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0. Ωστόσο, ο Δικέφαλος δεν σταμάτησε! Στο 85΄ ο Μπράντον σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή με την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα του Κατσίκα.

Ο Λουτσέσκου έδωσε και την ευκαιρία στον νεαρό τερματοφύλακα, Χρήστο Ταλιχμανίδη να αγωνιστεί και στο 86΄ τον έριξε στο ματς στη θέση του Ζίβκοβιτς. Στο 91ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας με τρομερό τελείωμα έκανε το 5-0! Η λήξη του ματς βρήκε τον ΠΑΟΚ να φιλοδωρεί πέντε γκολ τον Πανσερραϊκό και να προκρίνεται και τυπικά στα ημιτελικά.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς (86΄ Ταλιχμανίδης), Ράφα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Σάστρε (46΄ Μπάμπα), Σβαμπ (62΄ Ρικάρντο), Τσιγγάρας, Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Αντρίγια, Τζίμας (74΄ Μπράντον).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (62΄ Στάικος), Σοφιανός (76΄ Γούλερι), Μούργος (62΄Τόμας), Μασκανάκης (62΄ Ουάρντα), Άλεξιτς (72΄ Μπετανκόρ).

MVP

Μπορεί να μην ήταν παιχνίδι που είχε πολλές φάσεις, αλλά ο Στέφανος Τζίμας ήταν μέσα σε όλες ενώ βρήκε και δίχτυα με εντυπωσιακό πλασέ στην κίνηση.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Η... μάχη είχε ξεκάθαρο νικητή, καθώς παρά το γεγονός πως και οι δυο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με αρκετές αλλαγές, το τακτικό πλάνο του Λουτσέσκου σε συνδυασμό με την ποιότητα των παικτών του, «έπνιξαν» τον Γκαρσία και τον Πανσερραϊκό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο ΠΑΟΚ φτάνει για ένατη σερί φορά σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος, κάτι που αναμφίβολα είναι εντυπωσιακό.

Θυμηθείτε το live του αγώνα:

  • Τέλος στο ματς
  • 90+1' ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ! Ο Κωνσταντέλιας πέρασε από τον Στάικο και συνδυάστηκε με τον Ζίβκοβιτς για να γίνει ξανά τελικός αποδέκτης της μπάλας
  • 86' ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ! Ο Μπράντον Τόμας εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε στην εστία του Κατσικά, που έκανε λάθος εκτίμηση.
  • 82' ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα του Ράφα, η μπάλα φτάνει στον Ρικάρντο, που σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή για το 3-0.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο Μπάμπα σε κάθε φάση απλά δοκιμάζει το δεξί του.

  • 78' Συνεργασία των Γούλερι - Πηλέα με το σουτ του δεύτερου να καταλήγει εκτός εστίας
  • 71' Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Ζίβκοβιτς, του οποίου η προσπάθεια σταμάτησε από τον Κατσίκα

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο μόνος που έχει πλέον κίνητρο στο γήπεδο είναι ο Αντρέ Ρικάρντο.

  • 58' Ο Άλεξιτς επιχείρησε ένα σουτ το οποίο κατέληξε πάνω από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς
  • 56' O Τζίμας βρέθηκε σε καλή θέση αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Κατσίκα

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ παίζει με δύο αριστεροπόδαρα μπακ και δυο αριστεροπόδαρα στόπερ

  • 52' Το μακρινό σουτ του Σοφιανού καταλήγει απελπιστικά άουτ
  • 49' O Μασκανάκης έκανε ένα σουτ, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς
  • 48' Ο Άλεξιτς πήρε κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής όμως ο Ζίβκοβιτς τον σταμάτησε
  • Σέντρα στο β' ημίχρονο
  • Τέλος στο πρώτο ημίχρονο

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο Λουτσέσκου δεν έχει ακουστεί, καθώς δεν μπορεί να φωνάξει λόγω βρογχίτιδας

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ χωρίς να πατά καθόλου γκάζι κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο

  • ΓΚΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ! Ο Ζίβκοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας και κουβαλώντας την έφτασε στην περιοχή, όπου και πλάσαρε για το 2-0

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ σε τρία ματς με τον Πανσερραϊκό έχει σκοράρει 10 γκολ έως τώρα!

  • ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ! Ο Σάστρε από πλάγια έστρωσε στον Τζίμα και εκείνος με ένα όμορφο σουτ έκανε το 1-0. 

Μάνος Τσαλγατίδης: Πραγματικά για την ώρα το παιχνίδι είναι αγγαρεία και από τις δύο πλευρές.

  • 15' Ο Γκοτζαμανίδης πρόλαβε τη σέντρα του Σάστρε πριν γίνει απειλητικός ο ΠΑΟΚ
  • 7' Διπλή μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό. Ο Σοφιανός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Νάσμπεργκ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς.
  • Σέντρα στο ματς
  • Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ περάσει στην επόμενη φάση θα βρεθεί για 9η σερί χρονιά στα ημιτελικά.
  • Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας)
    Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης) Ιωάννης Μηνούδης (Πιερίας) 
    VAR: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)
    AVAR: Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου) 
    Τέταρτος:  Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)
  • Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

    ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο, Τζίμας.

    Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου, Σοφιανός, Μούργος, Μασκανάκης, Άλεξιτς.
  • Το παιχνίδια μοιάζει τυπικού χαρακτήρα αφού ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με 4-0. 
  • ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός αναμετριόνται στην άδεια Τούμπα, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.