Tαλέντο της Ίντερ και πρώην του ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό!

Ο Γιάννης Μπότης

i

Photo by Mattia Pistoia - Inter/Inter via Getty Images

Tαλέντο της Ίντερ και πρώην του ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:06 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:38 - 31.01.2024

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να γίνει ο 20χρονος γκολκίπερ, Νικόλας Μπότης, ο οποίος ανήκε μέχρι πρότινος στην Ίντερ και είναι προϊόν των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Συμφωνία μεταξύ Ίντερ και Ολυμπιακού φαίνεται πως επετεύχθη, για τον νεαρό τερματοφύλακα, Νικόλα Μπότη. Όπως αναφέρει το «Calcio Mercato», οι Πειραιώτες αγόρασαν από τους «νερατζούρι» τον 20χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος και ταξίδεψε στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιό του. 

«Η Ιντερ πουλά τον τερματοφύλακα Νικόλαο Μπότη. Ο ίδιος πέρασε το πρώτο μέρος της σεζόν στη Μονόπολι, εκεί όπου δεν βρήκε εμφανίσεις. Με την επιστροφή του στο Μιλάνο, ο Έλληνας τερματοφύλακας αναχώρησε αμέσως για την Αθήνα, όπου υπέγραψε μόνιμα στον Ολυμπιακό, διακόπτοντας τη σχέση του με τους Νερατζούρι.

Η Ιντερ ουσιαστικά τον άφησε ελεύθερο, εντούτοις εξασφάλισε δύο μπόνους. Το πρώτο συνδέεται με τον αριθμό των εμφανίσεων και το δεύτερο είναι ποσοστό 30% σε μελλοντική μεταπώληση», ανέφερε συγκεκριμένα το ιταλικό ΜΜΕ. 

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2020 για τον νεαρό Μπότη, όταν εκείνος σε ηλικία 16 ετών δέχθηκε μία προσφορά την οποία δεν μπορούσε να αρνηθεί. Ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόταση των «νερατζούρι» και έτσι ενσωματώθηκε στις ακαδημίες του μεγάλου ιταλικού συλλόγου. 

Με καταγωγή από τη Λάρισα, ο νεαρός ξεκίνησε ποδόσφαιρο στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Γιώργου Πλίτση και από εκεί μεταπήδησε στον Α.Ο. Αμπελοκήπων. Το μεγάλο βήμα έγινε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, εκεί όπου τον εντόπισαν ξεχωρίζοντας το ταλέντο του. 

Ο ίδιος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με την U-15 για τη σεζόν 2018-2019 με την ομάδα του ΠΑΟΚ και έφτασε να είναι βασικός τερματοφύλακας με την εθνική ομάδα U-15, U-16, U-17, υποχρεώνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο μαζί του σε ηλικία μόλις 15 ετών.