Σώθηκε στο φινάλε η Μπριζ πριν τη μάχη με τον ΠΑΟΚ κι έμεινε στο -8 από την κορυφή

Σώθηκε στο φινάλε η Μπριζ πριν τη μάχη με τον ΠΑΟΚ κι έμεινε στο -8 από την κορυφή

Γιώργος Σακελλαρίου 16:55 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 01.04.2024

Η Μπριζ, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League, ήρθε ισόπαλη 1-1 στο τοπικό ντέρμπι με τη Σερκλ Μπριζ.

Τις αδυναμίες της φανέρωσε και στο ματς της πρεμιέρας για τα playoffs στο Βέλγιο η Μπριζ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας 1-1 με τη Σερκλ Μπριζ, στο τοπικό ντέρμπι.

Έτσι, η ομάδα που θ’ αντιμετωπίσει ο «Δικέφαλος» είναι στο -8 από τις Άντερλεχτ και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ εκτός ήταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Φίλιπ Ζινκερνάγκελ λόγω τραυματισμού. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 32’ με αριστερό σουτ του Ντένκι, έπειτα από σέντρα του Ούτκους. Το γκολ χρειάστηκε να εξεταστεί για αρκετά λεπτά στο VAR για οφσάιντ και τελικά μέτρησε με τον τεχνικό της Μπριζ Νίκι Χάγεν να μην κρύβει την ανησυχία του.

Η Μπριζ, η οποία ήταν τυπικά φιλοξενούμενη στο στάδιο «Γιαν Μπρεϊντέλ» (κοινή έδρα των δύο ομάδων) ανέβασε στροφές κι έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 45' ο Νούσα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από ενημέρωση του εδιαιτητή στο VAR για οφσάιντ. Οι παίκτες του Χάγεν, που έκανε το ντεμπούτο του ως προπονητής της πρώτης ομάδας, ήταν καλύτεροι, αλλά άτυχοι. Είχαν, μάλιστα, δύο δοκάρια με τους Νούσα (στο 47') και Βανάκεν (στο 72΄).

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε σημαντικά στο 65’ όταν μπήκαν οι Δανοί της Μπριζ Όλσεν και Νίλσεν κι έδωσαν πνοή στη Μπριζ. Ο πρώτος στο 70’ κέρδισε πέναλτι, ωστόσο, η φάση ελέγχθηκε, δεν διαπιστώθηκε παράβαση κι έτσι ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του.

Στο 83’ ο Όλσεν με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι, από πάσα του Τζουτγκλά, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν το 11ο γκολ του Δανού εξτρέμ στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν και δείχνει ότι είναι από τους πλέον επικίνδυνους παίκτες για τον ΠΑΟΚ. και ένα γκολ του Νούσα που ακυρώθηκε μέσω VAR στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Η ενδεκάδα της Μπριζ: Γιάκερς, Μάιερ (77' Ντε Κάιπερ), Μέχελε, Ορντόνιες, Οντόι (46' Σάμπε), Βέτλεσεν (65' Νίλσεν), Βανάκεν, Ονιεντίκα, Τιάγκο, Νούσα (64' Σκοβ Όλσεν), Σκόρας (55' Τζουτγκλά).