Ο ΠΑΟΚ είναι «πρωταθλητής» στα γκολ και στα χαμένα πέναλτι!

Σαμάτα

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ είναι «πρωταθλητής» στα γκολ και στα χαμένα πέναλτι!

Η διαφορετική πρωτιά του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα και η... αστοχία.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που έχει βρει τις περισσότερες φορές δίχτυα στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Supe League (43 γκολ), ωστόσο σύμφωνα με τα στατιστικά το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου «αδικεί» τον εαυτό του. 

Συγκεκριμένα, εκτός από την κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα και τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα, ο Δικέφαλος κατέχει ακόμη μία πρωτιά. Ο λόγος γίνεται για τα χαμένα πέναλτι, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μετράει 1/4. Η εύστοχη εκτέλεση του Μπράντον Τόμας στο θρίαμβο του «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό (2-4) αποτελεί τη μοναδική φορά στην οποία ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα. 

Από την άλλη, οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου μετράνε τρία χαμένα πέναλτι, με τα δύο εξ αυτών να είναι στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όταν Στέφαν Σβαμπ και Αλί Σαμάτα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπάουμαν. Την αρχή έκανε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο ματς της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κηφισιά στις 27 Αυγούστου. 

Όσον αφορά στους... διώκτες του Δικέφαλου, ο δεύτερος Παναθηναϊκός μετράει εννιά εκτελέσεις πέναλτι από τις οποίες ευστόχησε στις επτά. Στη συνέχεια ακολουθεί ο Ολυμπιακός με επτά κερδισμένα πέναλτι και δύο άστοχα, η ΑΕΚ έχει στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα έξι φορές κι έχει σκοράρει τις πέντε και τέλος ο Άρης είναι η ομάδα που μετράει τέσσερα εύστοχα κι ένα χαμένο πέναλτι.