Η παράδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο και η ευκαιρία του Βρακά – Το πέρασμα από τη Νάπολι

Η παράδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο και η ευκαιρία του Βρακά – Το πέρασμα από τη Νάπολι

Ο Γιώργος Βρακάς είναι έτοιμος να μετακομίσει από τον ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο και ν’ ακολουθήσει τα χνάρια των Κουλούρη, Γιαννούλη, Ουάρντα, Χατζηισαϊα.

Ο Γιώργος Βρακάς είναι ένας ακόμα παίκτης που σε διάστημα λίγων ετών θα ακολουθήσει τη διαδρομή Τούμπα-Περιστέρι.

Ο δεξιοπόδαρος μεσοεπιθετικός, ο οποίος στις 28 του ερχόμενου Απρίλη θα κλείσει τα 23 του χρόνια, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε η Ακαδημία του ΠΑΟΚ, αλλά για διάφορους λόγους δεν κατάφερε να καθιερωθεί στον «Δικέφαλο» και πλέον θα ενταχθεί μ’ ελεύθερη μεταγραφή στον Ατρόμητο. Οι Θεσσαλονικείς θα κρατήσουν, βέβαια, ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Βρακάς έχει την ευκαιρία να πάρει παιχνίδια σε μία ομάδα που δίνει χρόνο στα ελληνόπουλα. Έχει την ποιότητα να σταθεί στους Περιστεριώτες και να βαδίσει στα χνάρια άλλων παικτών που έκαναν την ίδια διαδρομή από τον ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο.

Ο Ευθύμης Κουλούρης είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα. Ο διεθνής φορ τη σεζόν 2018-19 έπαιξε δανεικός στον Ατρόμητο και είχε σε 35 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, 26 γκολ και 5 ασίστ. Μία τρομερή επίδοση που του άνοιξε τον δρόμο για την Τουλούζ, έναντι 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος δεν κατάφερε να βγάλει τον πραγματικό του εαυτό στην Τουλούζ. Η ομάδα του υποβιβάστηκε και τελικά επέστρεψε στον Ατρόμητο, όπου και στη δεύτερη θητεία του ήταν πρωταγωνιστής και βοήθησε για την παραμονή με 14 γκολ και 2 ασίστ σε 33 ματς.

Ο Γιαννούλης 

Ο Δημήτρης Γιαννούλης από τον ΠΑΟΚ κατέληξε στην Ανόρθωση δανεικός κι έπειτα γύρισε για να δοθεί στον Ατρόμητο. Στο Περιστέρι ο αριστερός μπακ έλαμψε. Τη σεζόν 2017-18 και στο πρώτο μισό της περιόδου 2018-19, σε 1,5 χρόνο είχε 53 αγώνες και 14 ασίστ! Γύρισε έτσι στην Τούμπα τον Γενάρη του 2019 και πήρε το νταμπλ!

Ο Ουάρντα

Ο Αμρ Ουάρντα στον Ατρόμητο, ειδικά στην πρώτη του θητεία ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, είχε ίσως το καλύτερο διάστημα στην καριέρα του. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός σε 28 αγώνες, τη σεζόν 2017-18, πέτυχε 11 γκολ και είχε 7 ασίστ. Γύρισε στον ΠΑΟΚ και στα μισά της σεζόν 2018-19 δόθηκε ξανά δανεικός στον Ατρόμητο, όπου αυτή τη φορά σε 14 ματς έγραψε 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Ο Χατζηισαϊας

Ο Έλληνας στόπερ ήταν ένας ακόμα παίκτης που πήγε από τον ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο. Ο Δημήτρης Χατζηισαϊας δόθηκε το καλοκαίρι του 2017 για δύο χρόνια δανεικός και στην πρώτη του θητεία στο Περιστέρι είχε 67 αγώνες και μία ασίστ.

Η Νάπολι και ο Λεβαδειακός

Ο Γιώργος Βρακάς, λοιπόν, γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 2001 στα Γιάννινα και από μικρή ηλικία εντάχθηκε στις Ακαδημίες του ΑΟ Γιάννινα. Το 2014 έκανε το μεγάλο βήμα κι έγινε μέλος της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ. Με τα ασπρόμαυρα εντυπωσίασε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και ήταν σταθερά στις κλήσεις των ομοσπονδιακών τεχνικών. Έφτασε το 2017 να κάνει το ντεμπούτο του με την Α΄ομάδα σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Αιγινιακό για το Κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που ντεμπουτάρει με τον ΠΑΟΚ, σε ηλικία 16 ετών και επτά μηνών.

Τον Αύγουστο του 2018 αποχώρησε κι έγινε μέλος της δεύτερης ομάδας της Νάπολι. Σε δύο χρόνια στην Ιταλία ο Βρακάς συμμετείχε σε 37 αγώνες, πετυχαίνοντας 3 γκολ και δίνοντας 4 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2020 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, με τον ΠΑΟΚ να μην χάνει την ευκαιρία και να υπογράφει τον νεαρό επιθετικό μέσο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολούθησε ο δανεισμός του στον Λεβαδειακό, όπου έκανε δύο μεστές χρονιές. Την σεζόν 2021-22 έκανε 34 συμμετοχές σε Super League 2 και Κύπελλο Ελλάδας, σκοράροντας 5 γκολ, ενώ την επόμενη χρονιά στη Stoiximan Superleague, έπαιξε σε 29 παιχνίδια. Πέτυχε 1 γκολ, είχε 2 ασίστ κι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του Λεβαδειακού για την σεζόν σε σχετική ψηφοφορία της Stoiximan Superleague.

Την τρέχουσα περίοδο ο Βρακάς μέτρησε στον ΠΑΟΚ μόλις 8 λεπτά συμμετοχής στο εντός έδρας 4-0 με τη Χαρτς για τα προκριματικά του Europa Conference League.