Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει ένα μοναδικό ρεκόρ στο «αδιάφορο» ματς με την Ελσίνκι

Χαρτς - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει ένα μοναδικό ρεκόρ στο «αδιάφορο» ματς με την Ελσίνκι

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:06 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 13.12.2023

Μπορεί η πρόκριση για τους «16» του Conference League να έχει «κλειδώσει», ωστόσο το κίνητρο για τη νίκη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ελσίνκι είναι μεγάλο.

Ο ΠΑΟΚ τα έχει πάει κάτι παραπάνω από εξαιρετικά μέχρι στιγμής στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν και πλέον καλείται να ξεπεράσει ένα τελευταίο εμπόδιο στη φάση των ομίλων του Conference League.

Στο πλαίσιο της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής, ο Δικέφαλος θα υποδεχτεί στην Τούμπα την Ελσίνκι (13/12, 19:45), σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς καθώς έχουν κριθεί όλα. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης, μετά τον θρίαμβο στη Φρανκφούρτη και τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Άιντραχτ.

Μπορεί πολλοί να θεωρούν πως το επερχόμενο ματς κόντρα στους Φινλανδούς να είναι ασήμαντο, ωστόσο το κίνητρο είναι μεγάλο. Σε περίπτωση νίκης, οι παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού θα φτάσουν τους 16 πόντους στον όμιλο και ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσουν την καλύτερη συγκομιδή βαθμών που έχει υπάρξει ποτέ από ελληνική ομάδα. 

Μάλιστα, άπαντες στο ασπρόμαυρο «στρατόπεδο» στοχεύουν στο ξεχωριστό ρεκόρ 5 νικών σε ένα όμιλο, ενώ και τα οικονομικά κέρδη αποτελούν «χρυσάφι» στα ταμεία του συλλόγου.

Να θυμίσουμε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή στον 7ο όμιλο έχει μετρήσει τρία μεγάλα διπλά σε Φινλανδία, Σκωτία και Γερμανία, μία νίκη στην Τούμπα κόντρα στην Άιντραχτ και μία εντός έδρας ισοπαλία με την Αμπερντίν, η οποία δεν... στοίχισε.

Το αήττητο σερί κράτησε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή - Που βρίσκονται οι ομάδες του Big-5 στην κατάταξη της IFFHS

Σύμφωνα με τη νέα κατάταξη (1.12.22-30.11.23) που ανακοίνωσε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), ο Δικέφαλος ανέβηκε από την 64η στην 55η θέση (με 151 βαθμούς) στην παγκόσμια κατάταξη συλλόγων, ενώ παράλληλα παρέμεινε στην πρώτη θέση στη λίστα με τις ελληνικές ομάδες.

Έπειτα ακολουθεί η νταμπλούχος ΑΕΚ που υποχώρησε στην 75η θέση (136,5 βαθμοί) από την 68η, ενώ το βάθρο των ελληνικών ομάδων συμπληρώνει ο Ολυμπιακός που «έπεσε» από την 74η στην 90η θέση (με 126,5 βαθμούς).

Όρισε τη 14η αγωνιστική η Super League – Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι τη 18η και τα ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Άρης - ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:37 - 12.12.2023

Όρισε τη 14η αγωνιστική η Super League – Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι τη 18η και τα ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Άρης - ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Η Stoiximan Super League με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό το πρόγραμμα από την 14η μέχρι την 18η αγωνιστική και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο επιστρέφουμε στη δράση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η ελληνική τριάδα που βρίσκεται στο top-100, ενώ έπειτα ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έφτασε μία ανάσα από τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και πλέον έχει υποχωρήσει στην 118η θέση από την 104, με 109 βαθμούς. Τέλος, την εγχώρια πεντάδα συμπληρώνει ο Άρης, ο οποίος «έπεσε» στην 304η από την 274η θέση με 63,75 βαθμούς.