Επίσημο: Τότε θα παίξει τα δύο ματς με την Χάιντουκ ο ΠΑΟΚ

Παίκτες ΠΑΟΚ

i

© Intime

Επίσημο: Τότε θα παίξει τα δύο ματς με την Χάιντουκ ο ΠΑΟΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:00 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 04.08.2023

Μετά τον ορισμό του πρώτου ματς στην Κροατία, η UEFA γνωστοποίησε τη μέρα και την ώρα της ρεβάνς στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Χάιντουκ.

Μετά το διπλό του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ και την πρόκριση κόντρα στην Μπεϊτάρ, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έμαθε τις μέρες και τις ώρες, στις οποίες θα αντιμετωπίσει τον επόμενο αντίπαλο. Συγκεκριμένα, ο «Δικέφαλος» θα κοντραριστεί με την Χάιντουκ Σπλιτ του Μάρκο Λιβάγια αλλά και του Σάρλια για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. 

Λίγα λεπτά πριν, η UEFA ανακοίνωσε πως η ρεβάνς της Τούμπας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου στις 20:30 ώρα Ελλάδος. Εδώ και μερικές μέρες έχει γίνει γνωστό πως το πρώτο ματς στην Κροατία είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη (10/8) στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

Το προφίλ της Χάιντουκ του Μάρκο Λιβάγια και του Ζβόνιμιρ Σάρλια

Το μεσημέρι της Δευτέρας (24/07) ο ΠΑΟΚ έμαθε τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, εφόσον ξεπερνούσε με επιτυχία το εμπόδιο της Μπεϊτάρ. Μετά την χθεσινή (3/8) σπουδαία πρόκριση κόντρα στους Ισραηλινούς, οι «Θεσσαλονικείς» είναι έτοιμοι για τις μάχες με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 

Σε ότι αφορά το προφίλ της, ο σύλλογος ιδρύθηκε στην παλιά παμπ U Fleků στην Πράγα (τότε επίσης μέρος της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας), από μια ομάδα μαθητών από το Σπλιτ. Οι μαθητές πήγαν στην παμπ μετά από έναν αγώνα μεταξύ της Σπάρτα Πράγας και της Σλάβια Πράγας αι αποφάσισαν ότι ήταν καιρός η δική τους πόλη να ιδρύσει έναν επαγγελματικό σύλλογο. Όλοι γνώριζαν πόσο δημοφιλές ήταν το άθλημα στην πατρίδα τους, το Σπλιτ, και πόσο καλά μπορούν να παίξουν οι φίλοι τους. Ο σύλλογος εγγράφηκε επίσημα στις 13 Φεβρουαρίου 1911. 

Ενώ προσπαθούσαν να βρουν ένα όνομα για την ομάδα (άλλες επιλογές είναι ''Velebit", "Uskok", "Marjan''...), οι μαθητές πήγαν στον παλιό δάσκαλό τους Γιοσίπ Μπάρατς για συμβουλές και σύμφωνα με μαρτυρίες, αφού μπήκε με ενθουσιασμό στο γραφείο του, τους είπε να πάρουν το όνομα «Χάιντουκ» που συμβόλιζε την αδυναμία, τη γενναιότητα, την ανθρώπινη προστασία, τη δύναμη και την αγάπη.