Η Premier League καλεί Άκπομ - Η πρόταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και το ενδιαφέρον των Έβερτον και Κρίσταλ Πάλας

Άκπομ

i

© Intime

Η Premier League καλεί Άκπομ - Η πρόταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και το ενδιαφέρον των Έβερτον και Κρίσταλ Πάλας

Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ έχει «γυαλίσει» το μάτι αρκετών συλλόγων της Premier League, μετά τις περσινές του εξαιρετικές επιδόσεις.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της περσινής σεζόν στην Championship, ήταν δίχως αμφιβολία ο Τσούμπα Άκπομ. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε... όργια με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο, ενώ δεν σταματούσε να σπάει και προσωπικά ρεκόρ. Όπως ήταν λογικό κι αναμενόμενο, οι περσινές επιδόσεις του Άγγλου φορ τον έχουν μετατρέψει αυτόματα ως ένα «hot name» σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο, με τις «σειρήνες» από την Premier League να είναι αρκετές.

Συγκεκριμένα, ο έγκριτος δημοσιογράφος Άλαν Νίξον, ανέφερε πως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχει εξετάσει σοβαρά την περίπτωση του Άκπομ, ενώ είναι έτοιμη μέσα στις επόμενες μέρες να καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μίντλεσμπρο για την αγορά του. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην φορ του «Δικεφάλου» βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα των Κρίσταλ Πάλας κι Έβερτον, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επίσημη κρούση μέχρι στιγμής. 

Η ομάδα του Μάικλ Κάρικ σύμφωνα με τον Άγγλο δημοσιογράφο τον κοστολογεί γύρω στα οχτώ εκατομμύρια λίρες, ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2024.

Ο Άκπομ ανήκει στην ομάδα της Μίντλεσμπρο από τον Σεπτέμβριο του 2020 και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 82 συμμετοχές, με απολογισμό 34 γκολ και τέσσερις ασίστ. Την περασμένη σεζόν ο 27χρονος παίκτης μέτρησε 29 τέρματα και δύο ασίστ σε 42 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. 

Ο Άκπομ αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για μια διετία από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 ενώ το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για μια σεζόν ως δανεικός. Με τον «Δικέφαλο» ο Άγγλος φορ είχε 131 συμμετοχές με 29 γκολ και 13 ασίστ, ενώ επίσης πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο Ελλάδος.

Πριν μερικούς μήνες, αρκετά σενάρια έκαναν λόγο για έντονο ενδιαφέρον της Γαλατασαράι, όμως ο Άγγλος επιθετικός έριξε «άκυρο» στην προοπτική να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, καθώς ο μεγάλος στόχος είναι το επόμενο βήμα στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, αυτήν της Premier League.